Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Zwart Licht boeken

Zwart Licht boeken

Zwart Licht boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Zwart Licht of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Dat het snel kan gaan, is in het geval van Zwart Licht een understatement. Deze energieke hiphop act heeft binnen drie jaar de beste live reputatie in de Nederlandse hiphop scene opgebouwd. En is niet van plan deze over te dragen!

Eind 2007 besluiten producer Hayzee en rapper Akwasi, allebei actief in het Amsterdamse jongerencentrum Studio West, samen een groep op te richten. Leeroy wordt al snel als derde lid aan de formatie toegevoegd, waarna Zwart Licht in een stroomversnelling terechtkomt. Binnen een jaar is debuutalbum ‘Bliksemschicht’ klaar om in eigen beheer uitgebracht te worden, twee maanden later ligt de cd via TopNotch door het hele land in de winkel.

Nog geen anderhalf jaar na de oprichting van de groep, is Zwart Licht een gevestigde naam binnen de Nederlandse hiphop. Ze slepen in 2009 drie State Awards binnen voor Beste Groep, Beste Album en Beste Live Act. Deze laatste award ontvangen ze in 2010 en 2011 wederom. Langzaam is anders!

Na het eerste wapenfeit is het tijd voor ‘No JuJu!’ De energieke, grime-achtige raps op pompende hiphop en dubstep beats van producer Hayzee, knallen MCs Akwasi en Leeroy uit de startblokken. De plaat krijgt een enorme buzz mee, ook omdat de drie een zeer beruchte live-show reputatie hebben opgebouwd. Die live reputatie dendert door met het Project Zwart Licht XL, een samenwerking tussen de band The Experience en Zwart Licht zelf. De formatie is zo’n succes, dat ze het schoppen tot een optreden tijdens Lowlands 2011.

Stilstaan is achtergang, aldus de boys. Het volgende project staat alweer op stapel. Het derde album ‘Leeroy Draait Door’ verscheen in 2012. Het album wordt omschreven als een ‘true hiphop album, met herkenbare neo soul, electronica en jazz invloeden, voorzien van frisse melodieën.’

Iets minder hard dan de dubstep gerelateerde voorgangers dus, maar niets minder een ware  banger.

Zwart Licht boeken
Zwart Licht boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button