Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Zuco 103 boeken

Zuco 103 boeken

Zuco 103 boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Zuco 103 of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Zuco 103

Zuco 103 is momenteel 1 van de beste live bands in de Nederlandse scene. Het is eingelijk een bijna “magische” formule, die resulteerde in de samenwerking tussen drummer Stefan Kruger, toetsenist Stefan Schmid en de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira, ontstaan toen ze een aantal nummers maakten voor de Nederlandse formatie SfeQ. Geïnspireerd door het geluid dat hieruit voortkwam, besloten zij Zuco 103 te formeren.

Over de muzikanten

De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira kwam in 1989 naar Nederland. Ze studeerde zang aan het conservatorium in Rotterdam. Terwijl ze in Nederland was, ontwikkelde ze haar interesse in de Braziliaanse cultuur en tradities intensiever en trad ze voornamelijk op met muzikanten die ook opgegroeid waren met de Braziliaanse muziek. Maar waar eindigt de traditie en begint de eigen interpretatie van de artiest ? Lilian Vieira begon andere mogelijkheden van muziekstijlen te ontdekken; ‘Ik wilde niet in één muziektraditie blijven steken. Sterker nog, Zuco 103 is een bijna Europees product. Natuurlijk zorgt mijn achtergrond voor inspiratie, maar dat is over het algemeen meer op het ritmische niveau.

Stefan Kruger

drumde met SfeQ en New Cool Collective en is veel gevraagd als studio muzikant ; ´Ik realiseerde al vroeg dat er niet echt een stijl is. Het stopt niet met jazz, funk of bossa nova. Of drum ´n´ bass….. De muziek die wij maken is een mix van alles wat bestaat en onze invloed op dat. We laten onze muzikale achtergrond achter ons, wat het geluid betreft. We zijn altijd op zoek naar een nieuwe sound. En nieuwe grooves. Natuurlijks is het ritme van Lilian’s zang een belangrijk onderdeel dat de groove bepaald´.

Stefan Schmid

is geboren in München, Duitsland, en woont nu 15 jaar in Amsterdam. Stefan speelde ook in the New Cool Collective. `Ik begon als jazz pianist. Maar ik laat de virtuositeit van de piano en de chord progressions weg als ik produceer met Zuco 103´. Ik wil zo ver mogelijk weg van alle stijlen die ik ooit gedaan heb´.

Over de muziek

Drie verschillende achtergronden, drie verschillende bronnen. Hoe hebben ze al deze invloeden in een muzikale syntheses gemixt? De nummers die Zuco 103 opnamen in hun muzikale brainstorm sessies, worden verder uitgewerkt in de studio. Het is een ontdekkingsreis hoe de perfecte melodie, sound en ritme te vinden. Luisteren, vervolmaken en perfectioneren tot er de exacte balans tussen de drie elementen is gevonden. Continue zoekende naar nieuwe constructies.

Stefan S

“We nemen een semple, kijken wat we er mee kunnen doen en manipuleren het”. Lilian : “De teksten die ik schrijf voor Zuco 103 zijn gebaseerd op wat ik zelf zie en meemaak. Ik schrijf, lees, denk en plaats dingen in perspectief. En dan komt de melodie vanzelf”.

Over de albums

– Zuco 103 nam hun eerste vinyl 12” op in 1999. een vroegtijdige remix van het nummer ´Outro Lado´(the other side) onder de werktitel “Rec A” uitgebracht door het SfeQ label Dox Records.

– Hun debut cd ‘Outro lado’ werd in het voorjaar van 1999 uitgebracht via het Belgische label Ziriguiboom /Crammed Disc en heeft meer dan 40,000 stuks verkocht tot Januari 2003.

– In October 2000 werd een vinyl remix en een 45 touren single uitgebracht.

– In Juni 2001 werd de remix cd ‘The other side of Outro lado’ gereleased.

– Het album ‘Tales of high fever’ werd gereleased in Mei 2002 via Ziriguiboom/Crammed disc en verkocht de eerste 1.5 maand al 40 000 copies.

– Het dubbel album ‘One Down One Up’ werd uitgebracht in September 2003, ook via Ziriguiboom/Crammed disc, in Nederland verkrijgbaar via Coast to Coast. www.coasttocoast.nl

Line up Zuco 103 live

Lilian Vieira – Vocals

Stefan Schmid – Keyboards/programming

Stefan Kruger – Drums/programming

Lesley Kühr – Bas

Claus Tofft – Percussie

Alvin Lewis – Gitaar

Gast: DJ Sjam – Scratching/turntablism

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button