Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Yvonne van Gennip boeken

Yvonne van Gennip boeken

Yvonne van Gennip boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Yvonne van Gennip of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Yvonne van Gennip ging de geschiedenis in als een schaatsvedette die onverwacht piekte op het mooiste moment in een sportcarrière: de Olympische Spelen. Nog steeds klinkt het verhaal van de zegetocht van Yvonne tijdens de Spelen in Calgary in 1988 bijna te mooi om waar te zijn.

Yvonne van Gennip boeken voor een evenement

Yvonne van Gennip is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wil je Yvonne inhuren voor een schaatsclinic of als spreker? We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Sportprestaties Yvonne van Gennip

Olympische Spelen

Met drie Gouden plakken zorgde Yvonne van Gennip voor een van de mooiste Nederlandse sportsprookjes. Te meer omdat ze de onverslaanbaar geachte schaatssters uit de voormalige DDR flink klop gaf. En dat in een periode waarin ze geen wedstrijd had gereden en lang geblesseerd was. Niemand rekende op haar, maar met natuurlijk talent liet ze iedereen perplex staan. Ze won een gouden medaille op alle afstanden; de 1500, de 3000 en de 5000 meter.

Ondanks het succes was Yvonne van Gennip een twijfelaar. Ze was onzeker en enige tijd geblesseerd. Daarnaast was ze erg betrokken bij de minder bedeelden in de samenleving, dat was in die tijd minder gewoonlijk dan nu. De uit Haarlem afkomstige Yvonne is altijd goedlachs. Tijdens de Spelen van Calgary betoverde ze haar thuisland met haar guitige blik en de ene na de andere oneliner.

Diverse takken van sport

Na haar prestaties op de Olympische Spelen kon Yvonne van Gennip de hoge verwachtingen in Albertville 1992 niet waarmaken. Na dat Olympisch toernooi besloot ze ook te stoppen met wedstrijdschaatsen. Tegenwoordig is Yvonne nog steeds betrokken bij de sport; ze is werkzaam bij Sportservice Noord-Holland, als consulent jeugdsport en presenteert SportShake (regio TV – breedtesport).

Samen met Fanny Blankers Koen, Inge de Bruijn en Leontien van Moorsel behoort Yvonne van Gennip tot de meest succesvolle sportvrouwen van Nederland. En dat allemaal dankzij haar geweldige prestaties in Calgary en in de jaren daarna.

Yvonne van Gennip boeken
Yvonne van Gennip boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button