Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Yes-R boeken

Yes-R boeken

Yes-R boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Yes-R of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Yes-R (Yesser Roshdy, 1986) is een MC uit Amsterdam-Oost die bekend staat om zijn uitermate swingende flow. Geïnspireerd door zijn neef Ali B besloot Yes-R op 13 jarige leeftijd dat hij rapper wilde worden. Op zijn 14e deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht waar hij de 2e plaats won. Net als zijn neef had hij de smaak van het optreden meteen te pakken en is sindsdien niet meer van het podium af te slaan. Hij maakte twee jaar lang deel uit van de hiphopformatie Ongerept.

Na zijn vertrek uit de groep Ongerept besloot Yes-R als soloartiest verder te gaan. In 2003 ontmoette hij Lange Frans van D-Men Entertainment die onder de indruk was van Yes-R’s flow. Lange Frans ging direct aan de slag met de productie van Yes-R’s nummers. Het eerste nummer ‘Chickiesflasher’ werd een undergroundhit en staat op de compilatie CD de Gastenlijst. Ook de featuring op ‘Sletje’ van Baas B werd een heuse clubhit. Hij won de auditieronden voor een Mc Donalds reclame en kreeg zodoende meer naamsbekendheid. Hieruit volgde een featuring op de debuutsingle ‘Laat je gaan’ van Maritza.

In 2004 sleepte Yes-R de publieksprijs binnen van de meest toonaangevende talentenjacht de GROTE PRIJS VAN NEDERLAND. Dit zorgde voor veel publiciteit en dus nog meer bekendheid voor de ambitieuze Yes-R.

Zijn eerste single werd in maart uitgebracht onder de naam “Stel je voor” featuring Baas B. Hoewel dit nummer in de charts hoge ogen scoorde werd hij bij het grote publiek pas echt bekend toen hij samen met Ali B het nummer “Leipe Mocro Flavour” uitbracht. Dit nummer haalde maar liefst een nummer 2 positie in zowel de TOP 40 als de MEGA TOP 50.

In augustus 2005 werd zijn debuutalbum album ‘Mijn Pad’ gereleased. Van dit album verschenen de 3 singles Fissa, Mijn Pad en Mammie. Het laatste nummer kwam op 27 binnen in de top 40.

Samen met zijn neef Ali B scoort Yes-R begin 2006 weer twee monsterhits ‘Ghetto’ (#2 in de charts) en ‘Rampeneren’ (#4 in de charts). Hij wint een TMF award voor beste nieuwkomer en wordt genomineerd voor een Urban Award en een PP2G award.

Samen met Baantjer personage de Cock draagt hij bij aan de nationale overheidscampagne “Nederland Veilig”. De campagne is een mega succes en wordt opgevold door een tweede campagne.

Voor het televisieprogramma Jensen! deed Yes-R verslag bij premières op de rode loper van Nederlandse films.

In 2006 maakt Yes-R zijn debuut als acteur. Hij speelt als Omar de hoofdrol in de kerstkomedie “’n Beetje verliefd”. De film behaald de Gouden status wat goed is voor meer dan 100.000 bezoekers. De gelijknamige soundtrack is een top 40 hit.

Yes-R’s tweede album ‘Zakenman’ ligt nu in de winkels.

“Yes-R is als Coca Cola je vindt hem overal, stapt de hiphop-scene binnen en schreeuwt dit is een overval”

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button