Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Winne boeken

Winne boeken

Winne boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Winne of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

En opeens was daar Winne. In de nazomer van 2005 lekte de achtentwintigjarige rapper uit Rotterdam Top 3 MC op het internet wat als gevolg had dat het woord buzz geherdefinieerd kon worden. Zonder promotieteam of een album in de winkel werkte hij zichzelf in de spotlights bij verschillende media waaronder State Magazine. Kort voordat Winne zich hier schuldig aan maakt, is het relatief stil in Rotterdam op hiphopgebied. Als hij met Top 3 MC de vraag opgewekt heeft wie hij precies is, neemt Winston Bergwijn alle vraagtekens weg als hij enkele maanden later Pomp Die Shit ter beschikking stelt voor de What’s Da Flavor?! Compilatie-CD. Met minder dan een handjevol Nederlandse tracks treedt hij vervolgens als gast van Duvelduvel meerdere keren op tijdens de Buitenwesten Tour van ondermeer Opgezwolle, wiens album Eigen Wereld hij bovendien voorziet van een bijdrage op Volle Kracht. Het lijkt er sterk op dat Rotterdam vanuit de relatieve stilte dankzij talenten als Winne en het onlangs uitgekomen album van U-Niq, waar Winne twee keer op te horen is, definitief terug is.

Als hij als klein jongetje van anderhalf jaar vanuit Paramaribo naar het Oude Westen van Rotterdam verhuist, beseft hij nog niet door dat hij daar tot dik in de twintig gevormd zal worden door deze wijk, wat hij later trots omzet in snoeiharde Nederlandse straatrap. Nog voordat hij Onoverwinnelijk – zijn eerste Nederlandstalige track – opneemt rapt Winston in het Engels onder de naam Static. ”In eerste instantie schreef ik alleen voor mezelf, ik wilde gelijk de man zijn als ik er mee naar buiten zou komen.” Als hij dan toch besluit voor publiek te gaan rappen wordt hij begeleid door de ervaren collega-rapper van het in Rotterdam legendarische D.C.O. en tevens jeugdvriend Alee Rock waarmee hij samen optreed op verschillende locaties in de havenstad, en begint hij zijn raptalent steeds serieuzer te nemen. Geprikkeld door rappers als Feis van Straat Soldaten die dan Nederlands rapt besluit Winston zich er ook eens aan te wagen. Na al snel overtuigd te zijn veranderd de naam Static in Winne en duurt het niet lang voordat hij Top 3 MC met producer Kapitein Mo opneemt.

Met het succes wat Winne hiermee behaalde, trapte hij samen met U-Niq de deur open voor aankomend talent uit Rotterdam en zijn er via de door Winne gecoordineerde Rotterdam Mixtape – die men gratis bij het album Rotterdam van U-Niq kreeg- meerdere rappers in opspraak gekomen en beloven namen als Alex, Feis, Milz, en Dion veel goeds voor de toekomst. Als de oudste van vier en met een leidinggevende functie als drukke baan bij een kabelexploitant is het vanzelfsprekend voor Winne om zijn vrienden op sleeptouw te nemen. “Er is niets mooiers dan succes met elkaar delen, ik ben altijd bereid mensen te helpen en wat de mensen betreft waarmee ik rol is het eigenlijk zo dat zij de stenen zijn en ik het cement wat uiteindelijk de muur bij elkaar houdt.”

“Voor mij geen 9 tot 5, ik werk 24/7

28 jaren wachten op dit, rap is m’n leven

Ik ben bij die vork in de weg

Het enige wat ik nodig heb is een mes, dek de tafel we gaan eten

Ik ging van Top 3 naar TopNotch

Veel props, Rotterdamse trots, ja hij maakt kans op de top spot

Rapper slash exec, geef mij die top job

Wilde deuren rammen, ze waren niet eens op slot

Nu zijn ze open en de mensen kunnen lopen

Van de hoek met rode ogen, naar een plaatsje op de rode loper

Daarom dank ik U-Niq en Supadupah voor die hoek op met Kees

Het zijn m’n broeders van een andere moeder

Met de heer als onze vader, en het bloed in onze aders

Het is dezelfde groep, shit is verre van troep

We zijn oprecht als we die shit spitten

En hebben niks te verbloemen totdat de rozen op de kist liggen.” – Verse uit livesessie bij Wat Anders op Lijn5.com

Zoals uit bovenstaande verse op te maken is, is de tijd om keuzes te maken definitief voor Winne aangebroken. Momenteel werkt hij hard om zijn alsmaar drukker wordende leven vorm te geven en is hij ondertussen voortdurend in de studio te vinden. “Ik hoop in het het eerste kwartaal van 2007 met een album te kunnen komen, maar of dat ook gaat lukken valt nog te bezien. Ik neem mijn tijd om het te perfectioneren. Mensen hebben echt hele dope beats maar ik zoek altijd muziek dat iets in me losmaakt, en dat valt niet mee.” Dat Winne verder dan de hoek van de straat denkt blijkt uit veel aspecten van zijn werkwijze en niet in het minst uit het feit dat hij zich niet wilt beperken tot slechts een rapper. Met de ambities om het zakelijke aspect van deze business onder de knie te krijgen en om met zijn vrienden films te gaan maken leeft Winne volgens de regel sky is the limit en kunnen we er maar beter aan wennen dat Winne sinds Top 3 MC niet meer is weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene. Ey!

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button