Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Willy Sommers boeken

Willy Sommers boeken

Willy Sommers boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Willy Sommers of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Willy Sommers is als kleine jongen al een creatief en actief kereltje. Er gaat geen familiefeestje voorbij of Willy zingt wel één of ander liedje. Het muziekvirus heeft hij op jeugdige leeftijd al meteen te pakken. Op zijn 14e besluit Willy om naar de Anderlechtse muziekacademie te gaan. Hij schrijft zich in voor notenleer, piano en saxofoon.

Willy Sommers boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Willy Sommers zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Willy Sommers

In 1967 kamen de rockgroepen als paddenstoelen uit de grond, en samen met een paar vrienden richtte Willy zelf zo’n rockgroepje op. Zo ontstonden The Sons Of Abraham. Eigenlijk deed Willy het in zijn beginjaren muzikaal niet onaardig, maar toch voelde hij aan dat het rockgenre, ondanks zijn enorme populariteit in die jaren, toch niet meteen de richting was die hij wou bewandelen. Na één jaar liet hij The Sons Of Abraham voor wat ze waren en werd hij de leadzanger van de populaire band The Yeats.

Het muzikale succes en de eerste fans waren een feit. Toen hij twee jaar in de groep zat, kwam hij in 1970 in contact met Roland Verlooven (Armath). Tussen beide klikte het meteen en Roland Verlooven is zo’n beetje de stuwende kracht is geworden van het muzikale Willy Sommers succesverhaal. Geen van beiden had kunnen voorspellen dat de naam Willy Sommers goed zou zijn geweest voor een muzikale succesperiode van meer dan dertig jaar.

Met ‘Het is weer morgen’ kwam platenfirma Vogue in 1971 uit met een nieuwe hit in Vlaanderen. De verzamelde muziekpers beoordeelde het nummer en Willy Sommers als een verfrissend muzikaal geluid. Een paar maanden na de release van zijn debuutsingle kwam de release van ‘Zeven anjers, zeven rozen’ als de absolute doorbraak van Willy Sommers. Hij stond maar liefst 19 weken nummer één in de hitparade.

Het jaar na ‘Zeven anjers, zeven rozen’ bracht de bevestiging dat Willy Sommers een blijver zou worden. Dagelijks stond hij op het podium met zijn eigen professioneel orkest De Sommerstip. Op muzikaal vlak rijgde hij de hits aan elkaar. ‘Sympathie is geen liefde’, ‘Weet je nog die slow’ en ‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds’.

Als blijk van erkenning kreeg Willy Sommers in 1972 zijn eerste gouden plaat voor de verkoop van 500.000 singles in amper twee jaar tijd. Voor dergelijke astronomische verkoopcijfers heb je tegenwoordig enkele malen platina. De gouden muzikale jaren ’70 waren voor Willy Sommers een aaneenschakeling van hits. Naast succes in eigen land had Willy Sommers ook in de buurlanden een bloeiende muzikale carrière. In 1973 stond hij voor de Franse TV-camera’s in het spraakmakende Cadet Roussel van Guy Lux. In de Spaanse top-50 bloeide nog steeds zijn ‘Siete rosas, siete besos’.

Willy Sommers werd in 1974 uitgeroepen tot populairste artiest van Vlaanderen en ontving voor het eerst de Zomerhit trofee met het nummer ‘Blijf nog een uurtje bij mij’. Het jaar daarop kreeg Willy Sommers opnieuw goud voor ‘Dans met mij tot morgenvroeg’. Hij debuteerde op het Duitse Schlagerfestival, waar hij nadien nog vele malen te gast zou zijn als populairste Vlaming.

In 1976 bracht Willy Sommers de single ‘Holiday’ uit. Hij stond er vijf maanden lang mee in de top-10. Ruim twee jaar later komt de Duitse versie ‘Holiday’ in 1978 binnen op de 35ste plaats in de charts. Later dat jaar ondertekent Willy Sommers een contract met platengigant Philips/Polygram voor de komende decennia. Wat populariteit betreft is Willy een absolute kaskraker.

In 1979 , 1981 en 1984 won Willy Sommers de Zomerhit, een onderscheiding voor de beste Vlaamse single van het jaar. Deze onderscheiding ging naar de singles ‘De nacht wordt lang’, ‘Naar de zee’ en ‘Ik ben verliefd op haar’.

De jaren ’80 waren moeilijk voor de Vlaamse muziekindustrie. Het leek wel of de gouden periode afgesloten was en slechts enkele muzikale namen konden nog overleven in wat later het pré-VTM tijdperk zou genoemd worden. Aan hits en vooral optredens had Willy Sommers geen gebrek; ‘Naar de zee’, ‘Ken je nog die slows’, ‘Dallas’, ‘Jij’, ‘Vlaanderen de leeuw’ (wat een klassieker zou worden en nog steeds luidkeels meegebruld wordt op menig studentenfeest).

De woelige jaren ’80 kregen een positieve eindnoot, want in 1989 start in Vlaanderen het eerste commerciële televisiestation; VTM. Al van bij de start is duidelijk dat TV-pioniers Mike Verdrengh en Guido Depraetere de Vlaamse muziek een nieuwe impuls willen geven. Willy werd benaderd door Mike Verdrengh met de vraag of hij het muziekprogramma Tien Om Te Zien wilde presenteren. Dit programma presenteerde hij samen met Bea Van Der Maet. Het werd een begrip in Vlaanderen en gedurende meer dan 10 jaar zou het dan ook onafgebroken in de top-10 staan van de CIM-kijkcijfers.

In 1989 bracht Willy Sommers het nummer ‘Het water is veel te diep’ uit en door het opgestarte muziekprogramma vlogen de singles over de toonbank. Enkel Will Tura kon Willy Sommers op dat moment van de nummer één houden in de hitparade. De nummer één voor Willy Sommers was er meteen met de opvolger ‘Als een leeuw in een kooi’ in datzelfde jaar. De opwaardering van de Vlaamse muziek was een feit.

Willy Sommers scoorde niet alleen op TV, ook muzikaal ging het hem helemaal voor de wind. Zijn muur werd gedecoreerd met goud en platina met singles als ‘Mooie vrouwen lopen nooit in de schaduw’ en ‘Kijk eens diep in mijn ogen’ (een duet met diva Wendy Van Wanten).

In 1993 komt het album ‘Parfum d’amour’ uit, een CD waarbij Willy Sommers enkele Franse nummers bewerkt. In 1995 wordt er gekozen voor ‘Profumo d’amore’, waarbij er een selectie en bewerking gemaakt wordt van Italiaanse klassiekers.

Eind 1997 presenteerde Willy Sommers in een volgelopen Antwerps Sportpaleis samen met Anne De Baetzelier de Tien Om Te Zien-special. In 1998 verschijnt het album ‘Op reis naar jou/Onderste boven’ met de hitsingles ‘Met mijn ogen dicht’, ‘Toen kwam jij’, ‘Ik geef me over’, ‘Er is geen reden’ en ‘Zomaar zomer’.

In 2000 komt het nieuwe album ‘Warm in mijn hart” op de markt. Na een jaar afwezigheid komt Tien Om Te Zien opnieuw op het Vlaamse scherm. Van een gigantisch succes gesproken: de absolute top van de kijkcijfers. Nu staat Anne De Baetzelier aan de zijde van Willy voor de presentatie van het programma. Willy brengt de singel ‘Kleine Karlien’ uit als voorbode van zijn nieuwe album ‘Alleen de liefde overwint’.

2001 is een mijlpaal in Willy’s leven: 30 jaar Willy Sommers. De concerten in het teken van zijn 30 jarige carrière waren een ongekend succes. Radio en televisie besteden uitgebreid aandacht aan de evenementen en iedereen kan er zeer tevreden op terugkijken.

2002 wordt nog sensationeler: Willy wordt de trotse papa van Luna. Een goede balans tussen carrière en gezin wordt nu een must. Willy staat op het podium van Tien Om Te Zien met zijn singel ‘Mijn illusie’. Naar aanleiding van de geboorte van Luna maakt Willy de singel ‘Het mooiste wat bestaat’, een ode aan het wonder der liefde: een kind. In 2003 brengt Willy de singel ‘Als tevoren’ uit, een sterke song die door gebrek aan promotiemogelijkheden te weinig aandacht krijgt. Maar iets later komt de plotse ommekeer met een nieuw album samen met Lisa Del Bo en Luc Steeno. Het album heet ‘De mooiste duetten en meer’, en is een schot in de roos.

In 2005 zocht Willy Sommers weer aansluiting bij de jeugd door in een project te stappen met jongeren-TV-zender TMF. De single ‘Zeven Anjers, Zeven Rozen’ werd opnieuw uitgebracht met Daan & Seppe. Dit werd een gigantisch succes op TMF.

Het jaar 2006 was voor Willy Sommers een belangrijk jaar. Hij stond inmiddels 35 jaar op de planken, en dat ging gepaard met een aantal concerten in Vlaanderen, gespreid over het hele jaar. Daarnaast had hij een kanjer van een zomerhit met het nummer ‘Laat de zon in je hart’. Een album mocht dan ook niet uitblijven en het resultaat verscheen in 2007. ‘Ik denk aan jou’ bevat, naast enkele singles, heel wat nieuw materiaal, waaronder een zeer emotioneel eerbetoon aan Willy’s vader.

Willy Sommers boeken
Willy Sommers boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button