Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Willeke Alberti boeken

Willeke Alberti boeken

Willeke Alberti boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Willeke Alberti of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Willeke Alberti is al van jongs af aan één van de meest veelzijdige artiesten. Op 11-jarige leeftijd debuteerde Willeke in de musical Duel om Barbara. Haar eerste plaatje dateerde uit 1958, Zeg pappie ik wilde u vragen. Ze zong daarop een duet met haar vader. In 1963 verscheen haar eerste hit: Spiegelbeeld, goed voor een gouden plaat. Dit nummer is een bewerking van Tender years van George Jones.

In de jaren zestig was Willeke Alberti vooral bekend als zangeres. Ze scoorde hits als Mijn Dagboek en De winter was lang. Het laatstgenoemde liedje stond één week op nummer 1 in juni 1964. Morgen ben ik de bruid, uit 1965, kan autobiografisch genoemd worden. Van 1965 tot 1969 had zij samen met haar vader een eigen televisieshow.

In 1970 speelde Willeke Alberti een rol in de televisieserie De kleine waarheid, een succesvolle Nederlandse productie van regisseur Willy van Hemert. Ze speelde een hoofdrol in de film Oom Ferdinand en de toverdrank en de titelrol in de speelfilm Rooie Sien (1975). Daarin zingt ze o.a. Telkens weer.

Nadat Willeke Alberti een aantal jaren uit de schijnwerpers was, keerde ze in 1987 terug, en opnieuw werden haar platen met goud bekroond. Een hit uit deze tijd was Samen zijn, een liedje uit de kinderserie Pompy de Robodoll. Ook verscheen Willeke weer op televisie en had zij een eigen theaterprogramma. Ze werkte samen met onder andere Paul de Leeuw, André van Duin en Jos Brink.

In 1994 deed Willeke Alberti mee met het Eurovisiesongfestival, met het lied Waar is de zon. Ze eindigde zo laag, dat Nederland het jaar daarop alleen mocht toekijken.

Samen met Jos Brink toerde Willeke Alberti in 2004 en 2005 met de musical Hello Dolly door Vlaanderen en Nederland. In hetzelfde jaar kreeg ze de Radio 2 zendprijs uitgereikt in theater Carré.

In 2008 speelde Willeke Alberti een tijdelijke gastrol in Goede tijden, Slechte tijden. Ze was te zien als Josephine van Wickenrode, de moeder van Floris van Wickenrode en de oma van Vicky Pouw. In 2010 speelde Willeke een gastrol in De TV Kantine van Carlo en Irene. In 2012 is ze te horen in de film Dr. Seuss’ The Lorax als oma Norma.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button