Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Wilbert Gieske boeken

Wilbert Gieske boeken

Wilbert Gieske boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Wilbert Gieske of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Wilbert Gieske

Wilbert Gieske is geboren op12-06-1947.

Antropologie en psychologie

Na het behalen van zijn Gymnasium-Alpha heeft Wilbert Gieske verschillende studies gevolgd, waaronder culturele antropologie en psychologie. Na zijn studie schrijft hij in opdracht van de Rotterdamse Toneelraad het toneelstuk De Sterrenrijder, waarin hij zelf de hoofdrol speelt. In 1977 vertolkt Wilbert een rol in het toneelstuk De Getatoueerde Roos, onder regie van Hidde Maas.

Medisch Centrum West

Daarna speelt Wilbert Gieske grote rollen in diverse toneelstukken waaronder Op Hoop Van Zegen, Droom Van Een Vrouw en Floortje Bloem. In het seizoen 1996/1997 is Wilbert, naast John Kraaykamp Sr, te zien in het toneelstuk Schakels van Herman Heijermans.

Sportfreaks

Ervaring op televisiegebied doet Wilbert Gieske op in Nieuwe Buren, Spijkerhoek, De Brug, Medisch Centrum West, Prettig Geregeld en in het TROS-programma Belfleur. Begin 1996 is Wilbert te zien als presentator van het Veronica-programma Sportfreaks, met Harry Vermeegen en Henk Spaan. Bij deze zender presenteert hij tussen mei en juli 1996 ook het programma Teleteams, een dagelijkse quiz rond de Nederlandse televisiegeschiedenis.

Acteursteam

Het is niet voor niets dat Wilbert Gieske een sportquiz wilde presenteren. Hij is gek op sport. Zo voetbalt hij in zijn vrije tijd met het door hem opgerichte Nederlands Acteurs Team. De opbrengsten van het team gaan onder andere naar Unicef en het Colombine-Huis van Herman van Veen.

In 2001

is Wilbert Gieske zo’n drie maanden niet te zien in GTST, vanwege zijn rol in de musical A Chorus Line, waar ook ex-GTST’er collega Anouk van Nes te zien is.

Robert Alberts

Sinds het prille begin van GTST speelt Wilbert Gieske de rol van de eigenzinnige Robert Alberts in de soap.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button