Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Wibi Soerjadi boeken

Wibi Soerjadi boeken

Wibi Soerjadi boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Wibi Soerjadi of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Wibi Soerjadi werd in 1970 in Nederland te Leiden geboren. Op elf jarige leeftijd gaf hij zijn eerste openbare optreden. Hij studeerde onder andere bij pianopedagoog Bob Brouwer en Jan Wijn. Als jongste afstudeerstudent verkreeg hij op 20 jarige leeftijd vervroegd zijn master als uitvoerend musicus aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij behaalde het hoogst haalbare resultaat, een tien met onderscheiding.

Wibi Soerjadi mocht verschillende prijzen in ontvangst nemen, waaronder; de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Den Haag, de eerste prijs op het Nationaal Eurovision Competition for young musicians, de derde prijs op het Internationale Franz Liszt Pianoconcours te Utrecht, de Elisabeth Evertsprijs een prijs voor uitzonderlijk getalenteerde musici, Echo Klassik Award van de Deutsche Phonoakademie en hij mocht als eerste de Edison Classical Music Publieksprijs ontvangen.

Wibi Soerjadi gaf vele concerten in gerenommeerde zalen in binnen- en buitenland waaronder Concertgebouw Amsterdam, Musik Verein en Konzerthaus in Wenen, Musikhalle Hamburg, Valencia, Verona, Berlijn, Beijing, Guan Zhou en de Grote Zaal van Carnegie Hall te New York.

Hij concerteerde met vele toonaangevende orkesten waaronder het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orquesta de Valencia, Orquesta Simfonica Ciudad de Oviedo, het Tchaikovsky Symphony Orchestra Moscow, het Leipzig Gewandhaus Orkest en het London Philharmonic Orchestra.

Al zijn CD’s en DVD’s zijn meervoudig bekroond met goud en platina, dit is een unicum in de klassieke muziek.

Op 24 september 2005 gaf Wibi Soerjadi op uitnodiging van Disneyland Resort Paris een éénmalig jubileumconcert ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Disneyland Californië in het hart van Disneyland Resort Paris. In 2006 vierde Wibi Soerjadi zijn 25 jarig jubileum als concertpianist. In dat jaar mocht hij tijdens het Liszt recital ‘The Art of Franz Liszt’ een werk vertolken op de historische Liszt Flügel 576 uit 1862 in Het Concertgebouw te Amsterdam. November 2006 verscheen er een boek van drs. Ben Daeter getiteld: “Wibi Soerjadi. De Mens, De Kunstenaar”.

Op vrijdag 27 april 2007 werd Wibi Soerjadi op zijn landgoed ‘De Wulperhorst’ koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij gaf op 22 mei 2007 als cultureel geschenk van Hare Majesteit Koningin Beatrix een concert ter ere van haar staatsbezoek aan het land Slowakije. De volgende dag gaf hij een masterclass aan de topstudenten van het conservatorium te Kosice in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix als afsluiting van het staatsbezoek.

Op 28 december 2007 gaf Wibi Soerjadi het laatste openbare concert op zijn Bösendorfer Concertvleugel Imperial, Bösie. Wibi Soerjadi benoemde dit recital tot een van zijn beste concerten ooit. De compositie Bellezza, geschreven voor negenvoudig Nederlands kampioen kunstrijden Karen Venhuizen, ging op 9 maart 2008 in première tijdens de Aegon Challenge Cup in Den Haag. Op 6 mei 2008 ging het werk ‘Voor Mama’ in première tijdens de CD presentatie in Rotterdam. De compositie is een verklanking van liefde en dankbaarheid voor zijn moeder.

Wibi Soerjadi ontving op 16 maart 2010 een Classic FM award. Hij ontving de award uit handen van Pieter Buijs, de programmadirecteur van Classic FM, voor zijn bijzondere bijdrage aan het toegankelijk maken van klassieke muziek voor een breed publiek. Gedurende zijn periode van gehoorverlies schreef hij zijn nieuwe 9-delige compositie Apuleius’ “Amor & Psyche”. In november 2010 noemde kweker René Klinge zijn nieuwe vlinderorchideekruising ‘Phalaenopsis Elegant Wibi’ vanwege de elegante en stijlvolle verschijning van de bloem.

Ter ere van zijn 30-jarig jubileum speelde Wibi Soerjadi op 27 januari 2011 in de legendarische grote zaal van Carnegie Halin New York en ontving daar vijfmaal een staande ovatie, een meer dan bijzonder gegeven in New York. Tevens werd de compositie Amor en Psyche op CD uitgebracht, welke direct een gouden status verwierf.

Begin 2012 vertolkte Wibi Soerjadi het eerste pianoconcert van Shostakovich met Holland Symfonia. De kritieken waren subliem, Christo Lelie van Trouw schreef onder andere: “. Soerjadi is een vakman, Hij speelde gaaf, met grote precisie, helder en geciseleerd.’. ‘Soerjadi wist de lastige pianopartij naadloos te voegen in de ritmisch complexe orkestpartij, ook waar de componist en soms ook dirigent het hem moeilijk maakten. Met een fraai uitgewerkt toucher gaf hij dit werk een ernstige ondertoon.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button