Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Waylon boeken

Waylon boeken

Waylon boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Waylon of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Voor Waylon staat van jongs af aan 1 ding centraal in het leven: muziek! Na een paar jaar rammen op potten en pannen krijgt hij een drumstel waarmee hij vol enthousiasme aan de slag gaat. Daarna speelt Waylon in verschillende bands, en realiseert zicht dat zingen toch wel meer zijn ding is.

Waylon boeken voor een evenement

Waylon is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking.

Wie is Waylon

Na wat oefenen op gitaar en zang worden er muziekbanden gemaakt en daarmee is een nieuwe en heftige tijd aangebroken. Niemand had verwacht dat het zo snel zo druk zou gaan worden met optredens van Waylon. In Nederland, maar ook ver daarbuiten: Duitsland, België, Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en ga zo maar door.

Samen met Carlo Boszhard en Irene Moors zingt Waylon de leader in van “Harry de hengst” die op de Telekids CD verschijnt. Radio, televisie en pers krijgen interesse in de talentvolle zanger. In 1995 komt zijn CD “Watching the Way” uit en is Waylon klaar voor het grote werk.

Waylon & Band

Er komt een nieuwe CD uit met als titel “Hard to be”, en wordt er een vaste begeleidingsband opgericht. Het geluid waar Waylon & Band voor kiezen is vernieuwend in zowel muziek als presentatie. Na 2 jaar toeren is het dan eindelijk zover! Een contract bij platenmaatschappij EMI.

Touren in Amerika

Hiermee gaat alles in een stroomversnelling. Opnames, grote optredens, een CD single “Ways of the heart” (1999), en uiteindelijk de grote verrassing. Amerika! Producent Joey Balin zorgt ervoor dat Waylon de kans krijgt om in Amerika te toeren onder het toeziend oog van Country legende Waylon Jennings. Waylon gaat op tournee met Waylon Jennings en leert alles van zijn grote voorbeeld. Helaas overlijdt Waylon Jennings een jaar later en gaat Waylon terneergeslagen weer terug naar Nederland.

Mill Street Band

Terug in Nederland is er veel veranderd. Waylons platenmaatschappij EMI is gefuseerd en heeft een nieuwe A&R manager. Helaas moesten er ook een aantal artiesten weg, waaronder Waylon. Na een jaar van allerlei baantjes, zoals taxi chauffeur, pakketbezorger en roadie, begint het bloed toch weer sneller te stromen als Waylon een advertentie ziet van een band met een goede agenda die een zanger zoeken. Waylon reageert, wordt meteen aangenomen en staat een maand later weer op de planken met De Mill Street Band.

Holland’s Got Talent

Uiteindelijk besluit Waylon zich in te schrijven voor het programma ‘Hollands Got Talent’ om aan Nederland te laten zien waar zijn kwaliteiten liggen. Na een spetterende auditieronde, waarin zijn sterke vertolking van ‘It’s a mans world’ van James Brown de weg vrijmaakt naar de halve finale, is een nieuwe Nederlandse ster geboren.

Publiekslieveling Waylon wint de halve finale met het nummer ‘I’m a love man’ van de soul legende Otis Redding. In de finale wordt Waylon tweede met het nummer ‘Dancing in the Street’.

Waylon – Outlaw ‘em.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button