Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Vragen

Vragen

boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

FAQ / Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

We willen een feest voor ons bedrijf organiseren. Waar moeten we aan denken?

Er komt veel kijken bij het organiseren van een evenement, bedrijfsfeest of festival. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over het boeken van artiesten.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of bel ons voor advies. Ons telefoonnummer is 024-397 5174 of 020-636 1111.

Bekijk hier een overzicht van ons werkterrein.

Hoe lang wordt er opgetreden?

Over het algemeen is de tijdsduur bij optredens van artiesten die je kent van radio en TV 1 x 30 minuten. Bij bands en orkesten wordt meestal uitgegaan van 3 x 45 minuten binnen 1 x 3 uur of 4 x 45 minuten binnen 1 x 4 uur. Dit is exclusief het op- en afbouwen van licht en geluid. Acts die optreden tussen en/of met het publiek duren gemiddeld 1 x 4 uur. Bij optredens waarvoor een geluidsinstallatie is vereist kun je ervan uitgaan dat er meestal een installatie tot circa 300 personen is  inbegrepen. Vraag dit altijd na. Eventueel extra geluid wordt via Lyon & Partners Group ingehuurd. Alle prijzen en diensten zijn exclusief de wettelijke BTW (21%).

Wat is een optie?

Een optie houdt in dat je in aanmerking komt voor de boeking van het optreden waarvoor je de optie hebt aangevraagd. Opties zijn 10 dagen geldig en komen altijd automatisch te vervallen. Daarna kun je geen aanspraak meer maken op de optie. Uiteraard kun je voor de vervaldatum altijd een verlenging aanvragen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Je hebt 10 dagen de tijd om te beslissen of je wel of geen gebruik gaat maken van de optie. Let op: het kan zijn dat er voor dezelfde datum of tijdstip een tweede optie binnenkomt. Als deze tweede optie direct geboekt kan worden, nemen we eerst contact met je op. Je krijgt dan 1 dag de tijd om aan te geven of je gebruik wilt maken van jouw optie, voordat deze aan een ander gegund wordt.

De agenda is nog niet open?

Bij opties die ver vooruit worden geplaatst komt het soms voor dat de boekingsagenda voor die periode nog niet open is. Je hebt dan een zogenoemde ‘voor-optie’ in aanvraag staan. Zodra de agenda wordt opengesteld wordt je optie bekeken, en al dan niet aangenomen.

Wat zijn de verschillen in kosten?

Verschillen in kosten voor een optreden van landelijk bekende artiesten zijn er niet. Het is bij wet geregeld dat een artiest altijd hetzelfde kost. Uitzonderingen bestaan altijd. Bijvoorbeeld wanneer er extra licht of geluid moet komen, een optreden in besloten kring is of juist openbaar, of het optreden op een algemene feestdag valt. Sommige artiesten rekenen een toeslag van 25% op bijzondere dagen of tijdstippen.

Optredens op Oudejaarsavond

Bij optredens tijdens Oud & Nieuw worden in bijna alle gevallen de prijzen met minimaal 100% verhoogd. Dit kan soms oplopen tot 200% of 300%.

Wat verwacht Lyon & Partners Group van ons?

Afhankelijk van het soort samenwerking dat ontstaat verwachten wij in alle gevallen slechts openheid in communiceren. Het opbouwen van een prettige samenwerking gaat gepaard met een goed contact.

We zien een bepaalde artiest niet in jullie bestand?

Als je een artiest niet tegenkomt of geen biografie op de website vindt, betekent dit dat de informatie door ons nog niet is verwerkt, of dat we geen voldoende goedgekeurd materiaal in ons bezit hebben. De vele aanbiedingen die Lyon & Partners Group krijgt voor aanmelding in ons bestand worden eerst geselecteerd, waarna de gegevens verwerkt moeten worden. Het bouwen en onderhouden van een website vergt veel tijd. Als je iets niet aantreft dat er volgens jou toch bij zou moeten staan, laat het ons dan weten. Zonder jou als bezoeker heeft deze site geen bestaansrecht.

Het geluid

Het geluid bij een optreden is van groot belang. Bij elke artiest die je aangeboden krijgt ben je verplicht het eigen geluid van de artiest te accepteren. Afhankelijk van het aantal personen en de afmeting van de zaal waar het optreden gaat plaatsvinden kan extra geluid wenselijk zijn. Dit gaat in goed overleg tussen alle partijen. In de meeste gevallen is bij de prijs een standaard geluidsset (tot 300 personen) inbegrepen.

Licht en podium

Verschillende optredens, verschillende wensen. Een lichtshow geeft extra dimensie en ambiance aan het optreden. Evenals de afmeting van het podium. Afhankelijk van het soort entertainment dat je geboekt hebt zijn de wensen variabel. Vraag het gerust bij ons na.

Op- en afbouw tijden

Bij de tape-optredens van 1 x 30 minuten wordt de geluidsset circa 45 minuten vooraf aanvang van het optreden geïnstalleerd. Direct na het optreden wordt de set weer afgebouwd. In sommige gevallen levert dit bezwaar op. Het eerder of later afbouwen is in overleg mogelijk tegen betaling van een kleine vergoeding. Dit wordt ook wel wachttijd genoemd.

Eten en drinken

De verzorging van de inwendige mens is, net zoals voor jou, ook voor de artiest(en) van belang. Zeker bij producties waarbij meerdere mensen betrokken zijn en lang gewerkt moet worden vragen we je hiermee rekening te houden. Voor de meeste artiesten is het dagelijks werk. Friet, pizza en shoarma zijn geen maaltijden.

Openbaar / besloten

Voor openbare optredens gelden soms andere regels. Wordt er wel of geen entree gevraagd, hoeveel entree wordt er gevraagd, hoeveel mensen verwacht je, en wat is de doelstelling van het event? Afhankelijk van het soort openbaarheid kunnen er verschillende voorwaarden zijn. Zo zijn er ook besloten events waarbij alleen een groep genodigden aanwezig is. Hiervoor kunnen ook weer andere regels gelden.

Wat is uitkoop?

Artiesten worden door Lyon & Partners Group, mits anders vermeld, aangeboden voor een uitkoopprijs. Bij een uitkoopprijs zijn alle sociale lasten, premies volksverzekering etc. inbegrepen waardoor je als opdrachtgever geen naheffing zult ontvangen van de diverse instanties. Het tegenovergestelde van uitkoop noemen we netto.

Hoe laat komt de artiest?

Over het algemeen komen de artiesten circa 30 tot 15 minuten voor de aanvang van het optreden.

Hoe lang vooraf moeten we een optie plaatsen?

Afhankelijk van de populariteit van een artiest, band, orkest of DJ adviseren we om zo ver mogelijk van tevoren opties te plaatsen. Het is niet vreemd (en zeker niet voor dagen zoals Kerst, Oudejaarsavond, Pasen, Pinksteren, diverse vakantieperiodes, Hemelvaart etc.) dat opties al een jaar vooraf vergeven of geboekt zijn.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button