Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Vera Pauw boeken

Vera Pauw boeken

Vera Pauw boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Vera Pauw of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Vera Pauw heeft in de Nederlandse voetbalhistorie een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Ze is de eerste vrouw die als profvoetballer in Italië aan de slag ging, ze slaagde als eerste vrouw voor de cursus Coach Betaald Voetbal en was de drijvende kracht achter de oprichting van de eredivisie voor vrouwen. Ook trad Vera Pauw in 2003 toe tot het Technisch Comité van de FIFA.

In haar eigen voetbalcarrière was Vera Pauw jarenlang aanvoerster van het Nederlands vrouwenelftal. Ze heeft voor vijf clubs gespeeld, waaronder profclub CF Modena in Italië. Na haar carrière ging Vera Pauw aan de slag als bondscoach van het Schotse vrouwenelftal.

In 2004 keerde Vera Pauw weer terug naar Nederland waar ze de bondscoach werd van het vrouwenvoetbal. Onder leiding van Vera Pauw wist het Nederlands vrouwenelftal zich in 2009 voor het EK voetbal te plaatsen. De eerste keer in de Nederlandse geschiedenis. Direct behaalden het team onder leiding van Vera Pauw de halve finale. In Nederland heerste een waar ’oranjekoorts’.

Een verschil in visie zorgde in 2010 voor een voortijdig einde aan de samenwerking tussen Vera Pauw en de KNVB. Door de Russische bond werd ze gevraagd om het vrouwen voetbal in Rusland op de kaart te zetten als technisch directeur.

Naast haar sportieve activiteiten zet Vera Pauw zich wereldwijd in voor vrouwenemancipatie, vrouwenrechten en diverse (sport) bewustwordingsactiviteiten.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button