Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Vengaboys boeken

Vengaboys boeken

Vengaboys boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Vengaboys of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Het is de hoogste tijd dat de belangrijke encyclopedieën bij het woord “PARTY” een foto van de Vengaboys afdrukken. Al sinds de eerste tekenen van het Venga-isme in begin jaren negentig het levenslicht zagen, hangt er een constante party-vibe rond de leden.

In de zomer van 1995 bundelden DJ’s Danski en Delmundo hun krachten met vier van de vaste gasten op hun beruchte strandfeesten, twee jongens en twee meisjes. In eerste instantie was dit viertal werkzaam als professionele dansers bij de podiumact van de DJ’s. Deze dansacts waren altijd bijzonder en opvallend: zingende nonnen, brandende meubelstukken en jerrycans vol vaseline werden niet geschuwd.

De single ‘Up and Down’ werd in maart 1997 gelanceerd. De single behaalde de top 5 in Nederland, Denemarken, Frankrijk, Spanje… om kort te zijn: het was in heel Europa een grote hit. In Groot-Brittannië schopte ‘Up & Down’ het tot de vierde plaats in de hitlijst en een gouden single. Sindsdien zijn de Britten goed geïnfecteerd door het Venga-virus: de opvolgers ‘Boom Boom Boom Boom’ en ‘We’re Going To Ibiza’ wisten zelfs de eerste plaats te behalen. Samen met ‘We like to Party’ hebben de Vengaboys alleen van hun eerste vier hits al meer dan 2 miljoen singles verkocht in Groot-Brittannië.

Het eerste Vengaboys-album, ‘Greatest Hits’, werd binnen een mum van tijd een wereldwijde bestseller. In de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden, Australië, Portugal, Spanje, Mexico en India werd de platina status behaald. Goud werd behaald in Amerika, Maleisië, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Finland, Hongarije, Polen, Tsjechië en Zuid-Afrika, terwijl in België, Canada en Groot-Brittannië de verkoopcijfers resulteerden in dubbel platina. In Nederland en Chili tenslotte werd een duizelingwekkende driedubbel platina genoteerd. Tot nu toe hebben de Vengaboys wereldwijd meer dan 10 miljoen singles en 5 miljoen exemplaren van hun eerste album verkocht. Daarmee zijn ze met afstand de populairste Nederlandse groep aller tijden.

In maart 2000 verscheen het tweede album van de Vengaboys, profetisch getiteld ‘The Platinum Album’. Op deze cd zijn de grote hits ‘Kiss (When The Sun Don’t Shine)’, ‘Shalala lala’, ‘Uncle John From Jamaica’ en ‘Cheekah Bow Bow’ terug te vinden. De verwachtingen zijn dat dit album alle verkooprecords zal breken. Tot dusver is de titel al waarheid geworden in Denemarken, Nieuw Zeeland, Venezuela en de Verenigde Arabische Emiraten. In Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Portugal staat de teller momenteel reeds op goud.

De release van ‘The Platinum Album’ markeerde ook een tweetal wijzigingen in de samenstelling van de Vengaboys: allereerst verliet groepslid Robin de band om een solocarrière te starten. Zijn beste vriend, voormalig dolfijnentrainer Yorick, heeft zijn plaats op onnavolgbare wijze ingenomen. In de zomer van 2000 introduceerden de Vengaboys hun vijfde groepslid: Cheekah. Met de inlijving van dit cyber-lid zijn de Vengaboys de eerste groep ooit met een digitaal groepslid. Cheekah is niet alleen verantwoordelijk voor de zangpartijen op de single ‘Cheekah Bow Bow’, maar hij is ook de gastheer op de Vengaboys-website.

In 2001 was een nummer van de Vengaboys te horen in de Charlie’s Angels, maar Take me to the city verscheen niet op de soundtrack. Het werd wel alsnog uitgebracht op een tweede versie van The Platinum Album.

Begin 2002 verlieten Yorick en Denise de groep. Denise ging in 2003 solo toen ze de Paula Abdul-cover Straight up uitbracht, maar het nummer kwam niet verder dan de Tipparade.

De Vengaboys brachten geen nieuwe muziek meer uit en stopten uiteindelijk ook met optreden. In 2007 kwamen ze echter weer bij elkaar en werd er ook weer opgetreden. Eind 2009 werd via het YouTube-kanaal van de groep bekendgemaakt dat er gewerkt werd aan een comeback. In juni 2010 verscheen Rocket to Uranus. De Amerikaanse celebrityblogger Perez Hilton is te horen op de single en te zien in de clip. Ook oud-zanger Pete Burns van Dead or Alive maakt zijn opwachting in de clip, waarvan ook een versie in 3D uitkwam.

Naast hun muzikale prestaties weten de Vengaboys ook op andere manieren – soms zelfs ongewild – keer op keer de aandacht naar zich toe te trekken. Zo hebben ze ooit tienduizend dollar cash in het publiek gegooid tijdens een concert en braken ze ter promotie van hun single ‘Kiss’ het wereldrecord voor de langste zoen ooit: 34 uur, 17 minuten en 41 seconden! Ook moest een signeersessie in Tokio hals over kop worden afgeblazen omdat een menigte van uitzinnige fans het warenhuis letterlijk afbrak, ontsnapte de band aan de dood bij een vliegtuigongeluk in Bombay en haalden ze de voorpagina met weigeren van de prestigieuze Exportprijs.

Het is overduidelijk: de Vengaboys rusten niet voordat de hele wereld weet wat het begrip “PARTY” nou eigenlijk inhoudt…

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button