Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Veldhuis en Kemper boeken

Veldhuis en Kemper boeken

Veldhuis en Kemper boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Veldhuis en Kemper of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Veldhuis & Kemper bestaat uit Remco Veldhuis en Richard Kemper. Beiden afkomstig uit een andere discipline (respectievelijk tv- en reclamewereld), ontdekten ze in ‘99 als duo het theater om die niet meer te verlaten.

In 1997

werden Remco en Richard aan elkaar voorgesteld door een wederzijdse vriend die het afzonderlijke gezeur van beiden “om eens een cabaretvoorstelling te maken” meer dan zat was. Na talloze kroegsessies schraapten Remco en Richard in 1999 al hun (over)moed bij elkaar en boekten de kleine zaal van het Concertgebouw in Haarlem. Zes weken later gaven ze daar voor vrienden en bekenden hun eerste voorstelling ‘Los Zand’. Dan nog overigens in de veronderstelling om dat één keer te doen. Een toevallig aanwezige cabaretkenner, Jan J. Pieterse, spoorde het duo echter aan om zich in te schrijven voor een festival en in hetzelfde jaar werd Veldhuis & Kemper 2e op Cameretten, na Marc-Marie Huijbregts. Vanaf dat moment was het Veldhuis & Kemper serieus om een toekomst in het theater op te bouwen.

In 2002

ging Veldhuis & Kemper in premiere met hun eerste avondvullende cabaretprogramma ‘Half zo Echt’. Het programma kreeg goede recensies en de bezoekersaantallen namen gestaag toe. Finalenummer van dit programma vormde het lied ‘Ik Wou Dat Ik Jou Was’. In 2003 zat een directeur van platenmaatschappij EMI in een schouwburg en hij was zo enthousiast over dit nummer dat hij voorstelde om deze uit te brengen op single. ‘Ik Wou Dat Ik Jou Was’ bereikte de nummer 2 positie in alle charts, stond hierin maandenlang bovenaan, werd in 2003 het meest gedraaide Nederlandstalige nummer op de radio en verkozen tot 4e ‘Beste Nederlandstalig nummer aller Tijden’ (verkiezing Telegraaf /Sky Radio). Veldhuis & Kemper brachten in juni 2003 hun debuutalbum ‘Half zo Echt’ uit met 11 andere liedjes. Dit album werd Goud en kreeg een Edison Music Award in categorie ‘Beste Kleinkunst/Luisterlied’. Van het album ‘Half zo Echt’ verschenen nog 2 hitsingles (Bijzonder en Te Blond).

In 2003

bracht Veldhuis & Kemper hun tweede avondvullende cabaretprogramma ‘De Geur Van’. Ook dit programma werd – op de Volkskrant na – zeer goed ontvangen door de pers. Ondertussen werkte Veldhuis & Kemper gestaag door aan liedjes voor hun tweede album ‘Als het gaat Waaien’. Oktober 2004 verscheen dit album met 13 Nederlandstalige nummers. Titelnummer van dit album is ‘Kaartenhuis/Als het gaat Waaien’. Ook deze single behaalde een notering in de MegaTop50.
Hoewel de wortels van Veldhuis & Kemper liggen in het theater en dan met name in de combinatie van cabaret en muziek, geven de albums aanleiding om ook op te treden als puur muzikale act. Zo stond het duo in 2004 o.a. zes keer in het voorprogramma van Marco Borsato in een uitverkochte Kuip en trad het reeds diverse keren op als onderdeel van een groter programma in Ahoy’. In 2003 werd Veldhuis & Kemper zelfs genomineerd als ‘Beste Popgroep Nationaal’ bij de TMF Awards, volgens het duo zelf overigens hun beste grap tot dan toe.

Naar aanleiding

van de muzikale ambitie formeerde Veldhuis & Kemper in 2003 hun inmiddels vaste begeleidingsband bestaande uit Dennis Wind (gitaar), Arto Boyadzjan (gitaar), Bart Wagemakers (drums), Jaco van der Steen (Bas) en Ruben van Mastrigt (toetsen). Het plezier en de muzikale bevrediging van het spelen met hun eigen band deden Veldhuis & Kemper besluiten om in 2004 de 2 werelden cabaret en muziek bij elkaar te brengen in hun derde programma, het cabaretconcert ‘Hitsig!’. Hoewel dit cabaretconcert aanvankelijk bedoeld was als een ‘tussendoor-experiment’, mocht het zich in 2004 reeds drie maanden verheugen in uitverkochte schouwburgen door heel Nederland. In 2005 zal Hitsig! daarom nogmaals 2 maanden in de Nederlandse schouwburgen te zien zijn (november/december).

Maar eerst wordt in 2005

van januari tot en met mei en in september en oktober de reprise van het cabaretprogramma ‘De Geur Van’ gespeeld. Eerste helft 2006 concentreert Veldhuis & Kemper zich, naast losse optredens, op het schrijven van hun nieuwe, vierde programma dat vanaf september 2006 in het theater te zien is.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button