Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » VanVelzen boeken

VanVelzen boeken

VanVelzen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor VanVelzen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Roel van Velzen begon zijn carrière bij dezelfde improvisatie cabaret groep als Arjen Lubach en speelde liefst zeven jaar bij Crazy Piano’s. Als geen ander verstaat hij de kunst om zijn publiek niet alleen toe te zingen, maar ook te vermaken en bij de show te betrekken en iedereen in zijn publiek een glimlach op het gezicht te bezorgen.

Roel VanVelzen boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van VanVelzen zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van VanVelzen. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Corona-proof optreden

VanVelzen virtuele show & quiz

In deze bijzondere tijd waarin we afstand van elkaar moeten houden zijn concerten helaas niet mogelijk. Maar… er kan meer dan je misschien denkt. Roel van Velzen heeft een programma ontwikkeld, waarbij groepen (bijvoorbeeld de medewerkers van een bedrijf) een virtueel optreden krijgen en de interactie aangaan met Roel en zijn band. Via video-conferencing nemen de medewerkers van achter hun eigen computers deel aan het videoconcert. Ze zien elkaar en ze zien en horen Roel en zijn band. De band wordt gemixt door hun eigen live-mixer. De audio is voor de luisteraars dan ook van studio kwaliteit. De beelden worden met meerdere camera’s opgenomen en een regisseur zorgt ervoor dat het ook visueel een spetterende show wordt.

Voorbeeld programma

Deel 1: Eerste optreden van Roel met zijn band (twee liedjes).
Deel 2: Kennismaking. Roel gaat even chatten met een van de medewerkers. Roel proost met hem / haar, en interviewt daarna de directeur, die ook thuiszit. Hoe gaat het bedrijf om met de crisis, wat zou hij tegen zijn werknemers willen zeggen? Welk liedje heeft het bedrijf uitgekozen om te horen, en waarom. Daarna speelt Roel met de band dat liedje (totaal ca. 15 minuten).
Deel 3: Tweede optreden van Roel met zijn band (twee liedjes).
Deel 4: Pop/Pub quiz: onder leiding van quizmaster Roel spelen alle deelnemers tegen elkaar de quiz. De bandleden spelen intro’s van bekende hits (ca. 15 minuten).
Deel 5: Derde optreden van Roel met zijn band (twee liedjes). Net als bij een normaal optreden daagt Roel zijn publiek uit. Lukt het hem om mensen te laten meezingen, en iedereen in de maat te laten mee deinen?
Deel 6: Roel onthult de winnaar van de quiz en praat even met diegene via Zoom. De winnaar(es) krijgt een mooie prijs én mag een verzoekje doen (ca. 4 + 4 minuten).
Deel 7: Vierde optreden van Roel met zijn band (twee liedjes).

Totale duur: ca. 1.30 uur.

Het programma is uiteraard naar wens in te vullen.

Wie is Roel VanVelzen

Enthousiast improviserende pianist en zanger

Nederland leert Roel VanVelzen kennen als enthousiast improviserende pianist in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Na het uitkomen van zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’ eind 2006, wint VanVelzen de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’. En daar blijft het niet bij. Wanneer zijn platina debuutalbum ‘Unwind’ uit het niets op 1 binnenkomt in de charts en de singles ‘Burn’ en ‘Deep’ beide Alarmschijf worden, bewijst VanVelzen beslist géén eendagsvlieg te zijn.

Vlammende live shows

Inmiddels is Roel VanVelzen 5 albums, 21 singles, diverse awards (waaronder een Gouden Harp), 6 club- en theatertours en honderden optredens verder, en niet meer weg te denken van radio, televisie, en festivalpodia. Samen met zijn band staat Roel garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie. Zo was hij in 2018 te zien bij Vrienden van Amstel, in het Holland Heineken huis en speelde hij met Leo Blokhuis veertig theatervoorstellingen over hun gezamenlijke liefde voor Queen.

Nieuwe richting

Daarna deed Roel bewust een stapje terug; een time-out van tv-optredens en componeren. “Er speelde zó veel tegelijk. Mijn vader was overleden, en niet veel later belandde Marloes en ik een relatiecrisis. Qua liedjes schrijven zat ik een tijdje compleet op slot. Pas toen we in therapie gingen, en we met iemand over onze relatie gingen praten kon ik er ook weer over schrijven. Het werkte therapeutisch, ik kon de verdrietige en verwarrende tijd van me afschrijven. Nadat ik eerst een stuk of tien zware liedjes had geschreven dacht ik: zo, dat is klaar. Nu heb ik zin om iets met een beat te maken! Een complete nieuwe aanpak voor mij, om niet met een piano of gitaar beginnen. Het voelde alsof de zon doorbrak, als een enorme bevrijding.  Er werd nog ergens een oude synthesizers gepakt, en een uur later was ‘Opposite Lover’ af.”

Opposite Lover

‘Opposite’ Lover klinkt anders dan alles wat VanVelzen tot nu toe heeft uitgebracht, en dat komt zowel door de compositie als door de productie. Roel schreef de song met muziekvrienden Peter Kvint en Martijn Konijnenburg. De productie werd gedaan door Christian ‘Krada’ Kalla, die eerder werkte met Drake, Alicia Keys en Kendrick Lamar. Wie naar ‘Opposite Lover’ luistert, hoort een nieuw geluid. VanVelzen lijkt zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden.

VanVelzen live

Maar om de echte VanVelzen te ontdekken, moet je Roel en zijn band in actie zien op het podium. Of het nu op een festival, in het theater of op tv is. Zelf zegt hij niet voor niets: ‘Live kom ik het best tot mijn recht, ik ben bedoeld om op het podium te staan!’

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button