Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » VanVelzen boeken

VanVelzen boeken

VanVelzen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor VanVelzen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Roel van Velzen begon zijn carrière bij dezelfde improvisatie cabaret groep als Arjen Lubach en speelde liefst zeven jaar bij Crazy Piano’s. Als geen ander verstaat hij de kunst om zijn publiek niet alleen toe te zingen, maar ook te vermaken en bij de show te betrekken en iedereen in zijn publiek een glimlach op het gezicht te bezorgen.

Roel VanVelzen boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van VanVelzen zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van VanVelzen. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Roel VanVelzen

Enthousiast improviserende pianist en zanger

Nederland leert Roel VanVelzen kennen als enthousiast improviserende pianist in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Na het uitkomen van zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’ eind 2006, wint VanVelzen de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’. En daar blijft het niet bij. Wanneer zijn platina debuutalbum ‘Unwind’ uit het niets op 1 binnenkomt in de charts en de singles ‘Burn’ en ‘Deep’ beide Alarmschijf worden, bewijst VanVelzen beslist géén eendagsvlieg te zijn.

Vlammende live shows

Inmiddels is Roel VanVelzen 5 albums, 21 singles, diverse awards (waaronder een Gouden Harp), 6 club- en theatertours en honderden optredens verder, en niet meer weg te denken van radio, televisie, en festivalpodia. Samen met zijn band staat Roel garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie. Zo was hij in 2018 te zien bij Vrienden van Amstel, in het Holland Heineken huis en speelde hij met Leo Blokhuis veertig theatervoorstellingen over hun gezamenlijke liefde voor Queen.

Nieuwe richting

Daarna deed Roel bewust een stapje terug; een time-out van tv-optredens en componeren. “Er speelde zó veel tegelijk. Mijn vader was overleden, en niet veel later belandde Marloes en ik een relatiecrisis. Qua liedjes schrijven zat ik een tijdje compleet op slot. Pas toen we in therapie gingen, en we met iemand over onze relatie gingen praten kon ik er ook weer over schrijven. Het werkte therapeutisch, ik kon de verdrietige en verwarrende tijd van me afschrijven. Nadat ik eerst een stuk of tien zware liedjes had geschreven dacht ik: zo, dat is klaar. Nu heb ik zin om iets met een beat te maken! Een complete nieuwe aanpak voor mij, om niet met een piano of gitaar beginnen. Het voelde alsof de zon doorbrak, als een enorme bevrijding.  Er werd nog ergens een oude synthesizers gepakt, en een uur later was ‘Opposite Lover’ af.”

Opposite Lover

‘Opposite’ Lover klinkt anders dan alles wat VanVelzen tot nu toe heeft uitgebracht, en dat komt zowel door de compositie als door de productie. Roel schreef de song met muziekvrienden Peter Kvint en Martijn Konijnenburg. De productie werd gedaan door Christian ‘Krada’ Kalla, die eerder werkte met Drake, Alicia Keys en Kendrick Lamar. Wie naar ‘Opposite Lover’ luistert, hoort een nieuw geluid. VanVelzen lijkt zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden.

VanVelzen live

Maar om de echte VanVelzen te ontdekken, moet je Roel en zijn band in actie zien op het podium. Of het nu op een festival, in het theater of op tv is. Zelf zegt hij niet voor niets: ‘Live kom ik het best tot mijn recht, ik ben bedoeld om op het podium te staan!’

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button