Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Van Dik Hout boeken

Van Dik Hout boeken

Van Dik Hout boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Van Dik Hout of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1986 – 1988
De basis van de band ligt in Den Helder. Martin, Dave, Sandro en Benjamin kennen elkaar al jaren. Ze spelen tijdens hun middelbare schooltijd samen in de schoolband. Het repertoire bestaat uit covers en de muzikanten spelen meestal onder de naam Blind Dog Fulton.

1989

Drummer Louis de Wit speelt in een concurrerende schoolband en wordt bij hun band gehaald, als blijkt dat de vaste drummer de ontwikkelingen niet kan bijbenen. Vanaf dat moment is de bezetting van de groep onveranderd.

1990 – 1993

Gaandeweg schakelt de groep over van Engelstalige op Nederlandstalige teksten. De muziek en teksten worden grotendeels geschreven door Martin Buitenhuis en Sandro Assorgia aangevuld met bijdragen van Dave Rensmaag.

1994

De groep breekt in 1994 door met het nummer Stil in mij dat in de Top 20 belandt. Vervolgens verschijnen Alles of Niets en Meer dan een ander. De nummers staan ook op de debuut-CD Van Dik Hout. Radio-presentator Frits Spits noemt Van Dik Hout de ontdekking van 1994 en krijgt gelijk. Het album staat meer dan zestig weken in de albumlijsten en wordt bekroond met platina. De band maakt zijn festivaldebuut op het bevrijdingsfestival in Haarlem en wint een naast de MTV Local Hero Award ook de Zilveren Harp.

1995

Het vijftal gaat touren. Twaalf keer per maand staat de band op de planken met als voorlopig hoogtepunt een optreden op Pinkpop. Het live opgenomen ’s Nachts in mijn dromen wordt als vierde single uitgebracht en tijdelijk aan de debuut-CD toegevoegd. In november verschijnt het tweede album Vier Weken. Hiervan worden de singles Mijn held zijn, Wat weg is raak je nooit meer kwijt en Met andere ogen getrokken. Opnieuw onderneemt de groep een uitgebreide tournee, die al van tevoren goeddeels helemaal is volgeboekt.

1996

Hoogtepunten van de tour zijn het optreden tijdens Noorderslag en de twee voorprogramma’s bij Bon Jovi (8 & 9 juni), Parkpop (30 juni) en het optreden op Lowlands samen met Herman Brood. Van dit laatste verschijnt een speciale mini-cd met zes live-nummers: Laat het los, Doe het goed, Pijn (met Herman Brood), Mijn held zijn, Overal geweest en Verbannen Koningin. Ondertussen blijft Van Dik Hout optreden: de najaarstour langs de Nederlandse podia valt wederom in de smaak bij het publiek. De band ontvangt een prijs voor TMF Award voor Beste Rockgroep Binnenland.

1997

In januari verschijnt de single Pijn, waarop de groep samenspeelt met Herman Brood. In het voorjaar verblijft de groep in de studio om een nieuw album op te nemen. Na een welverdiende vakantie treedt de band eind augustus aan voor een prestigieus tv-optreden tijdens de Uitmarkt. Daarbij mag het publiek alvast proeven aan de nummers van Een Kopstoot Van Een Vlinder. Ondertussen staan de beide vorige cd’s nog in de albumlijsten. Uit handen van de Gemeente Den Helder krijgt Van Dik Hout de Annie Romeijn Verschoor Prijs. Voor de tweede maal wint de band een TMF Award voor Beste Rockgroep Binnenland. De Hitkrantlezers roepen Van Dik Hout uit tot Beste Rocgroep.

1998

Van Dik Hout speelt op Pinkpop en neemt niet alleen de TMF Award voor beste Nederlandse rockgroep in ontvangst, ook een Edison valt hen ten deel voor het album Kopstoot Van Een Vlinder en de lezers van Hitkrant noemen de band voor het tweede achtereenvolgende jaar uit tot Bester Rockgroep. Van Dik Hout treedt samen met Acda en de Munnik op tijdens het televisieprogramma Kopspijkers van Jack Spijkerman. De groep begeleidt het duo, net als op hun plaat, tijdens het nummer Zitten Voor De Blues. Op 30 december 1998 is een live-registratie van het optreden vanuit Paradiso op televisie te zien.

1999

Ook Van Dik Hout duikt de theaters in voor een tour. Van Dik Hout gaat een samenwerkingsverband aan met Acda en de Munnik. Onder de naam De Poema’s brengen ze een single uit. De Poema’s hebben veel succes, de single Mijn Houten Hart is het grootste succes van Van Dik Hout tot nu. De groep doet samen met Acda en de Munnik en Skik een benefietoptreden in Nighttown voor Kosovo. Beide groepen gaan na de zomer weer ieder zijn eigen weg. Van Dik Hout viert het vijfjarig bestaan met een uitgebreide theatertournee. Opnieuw valt de band in de prijzen: TMF Award voor Beste Rockgroep Binnenland en een Hitkrantprijs voor Beste Rockgroep.

2000

Van Dik Hout wordt door de lezers van de Hitkrant verkozen tot Beste Rockgroep. De band speelt op het benefiet festival voor slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Op het Racism Beat It festival spelen ze samen met de Braziliaanse percussiegroep Batucando. Het album Ik Jou & Jij Mij wordt geproduceerd door de Brit John Tilly. De groep verzorgt de titelsong Dromendief voor de speelfilm Rent-a-friend van regisseur Eddy Terstall.

2001

De compilatie Het Beste Van 1994-2001 komt uit in mei. Daaraan vooraf gaat de single 1 Keer Alles. De single Zij Maakt Het Verschil van De Poemas behaalt de eerste plaats van de hitparade.

2002

Op dinsdag 28 januari is Van Dik Hout een van de acts tijdens het feestje in de Arena ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. De single Stil In Mij (1994) wordt door de lezers van muziekblad Oor verkozen tot het mooiste Nederlandstalige popliedje van de 20ste eeuw. Op 21 mei verschijnt de single Stip Aan De Hemel. Het nummer eindigt met een duet tussen Martin Buitenhuis en de Haarlemse zangeres Kirsten. De single is de voorloper van het studioalbum Vandaag Alleen Maar Winnaars dat in september uitkomt. De door Erwin Musper geproduceerde plaat heeft een steviger geluid dan de voorganger. Van Dik Hout speelt de titelsong van Volle Maan, de nieuwe film van Johan Nijenhuis die vanaf 10 oktober in de bioscopen draait. Volle Maan is de opvolger van kaskraker Costa! met in de hoofdrollen onder andere Daan Schuurmans, Georgina Verbaan en Ellen ten Damme. De single Volle Maan verschijnt 27 augustus op maxi-single en bevat ook een live versie van Stil In Mij en een nieuwe albumtrack. De band wordt versterkt door toetsenist Patrick van Herrikhuyzen die eerder speelde in 2 Bass Hit (1998), Viviani Godoy (in Brazilië in 2000) en The Dollybirds (2001).

2003

In maart wordt voor de tweede achtereenvolgende keer na een oproep door muziekblad Oor en Radio 3FM Stil In Mij door het Nederlandse publiek verkozen tot Beste Nederlandse single allertijden. Van Dik Hout staat een exclusief nummer af aan de benefiet-cd Hoop! Peace Songs Voor War Child die op 2 mei verschijnt. The Best Of De Poema’s (17 november) is het eerste en laatste album van De Poema’s. De carrière van de gelegenheidsformatie wordt afgesloten met concerten op 9 en 10 december in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

2004

Na een concert in het Amsterdamse Paradiso in oktober neemt Van Dik Hout een jaar rust om de batterij weer op te laden. Het tienjarig bestaan van de band wordt gevierd met de uitgave van een boek en het album Hand Vol Zonlicht dat in de zomer verschijnt bij V2 Records. Op de cd staan hoogtepunten uit de tien jaar lange livecarrière van Van Dik Hout, aangevuld met vier nieuwe studionummers. Het zesde album wordt begin juni voorafgegaan door de single Lege Handen.

2005

Na een jaar afwezigheid gaat Van Dik Hout op 30 december in Paradiso weer van start met optredens.

2006

In januari is Van Dik Hout te bewonderen tijdens de Vrienden Van Amstel Live in Ahoy’. Van Dik Hout, De Dijk en Acda en de Munnik geven op 21 en 23 juli op het Java Eiland te Amsterdam voor het eerste gezamenlijk een eigen concert. Ook De Poema’s verzorgen er een gastoptreden. Van Dik Hout duikt in oktober de studio in om te beginnen met de opnamen van het volgende album. De Amsterdammers doen dat in de JET-studio te Brussel met producer Michel Schoots. Toetsenist Nico Brandsen levert gastbijdragen in vier nummers.

2007

De single Als De Dag Aanbreekt is 24 januari voor het eerst op de radio te horen. Een maand later verschijnt het zesde studioalbum Alles Waar Ik Nooit Aan Begon. Vanaf eind januari tot en met half maart doet Van Dik Hout een theatertournee.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button