Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Twarres boeken

Twarres boeken

Twarres boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Twarres of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Mirjam en Johan uit het Friese dorpje Warga trekken al van jongs af aan veel met elkaar op. Op haar dertiende schrijft Mirjam haar eerste nummer. In september van 1998 vraagt zij Johan om mee te doen aan een talentenjacht in Wouterswoude, die ze prompt winnen. Andere talentenjachten volgen en na een optreden tijdens de Friese Soundmix Award worden de twee gevraagd een cd-single op te nemen van Wêr Bisto. Zij sturen het nummer in voor het Friese songfestival Liet 99, waar Twarres samen met dertien andere artiesten voor wordt geselecteerd.

1999

Wêr Bisto wint tijdens Liet 99 de publieksprijs en de tweede prijs van de jury. In mei wordt het nummer bij Road Records uitgebracht, maar verder dan de tipparade komt het niet. Twarres treedt in de zomer op in het programma van Paul de Leeuw.

2000

Het duo stapt van Road Records over naar major EMI. Besloten wordt dat Wêr Bisto opnieuw wordt opgenomen en uitgebracht. Verder mag Twarres de komende drie jaar even zo veel albums uitbrengen. In augustus komt Wêr Bisto op de 86e plaats in de Mega Top 100 binnen. Het plaatje schiet omhoog nadat Mirjam en Johan opduiken tijdens de vier concerten van Marco Borsato in Ahoy. Iedere avond zingen zij daar een nummer met Borsato en natuurlijk ook Wêr Bisto. Halverwege oktober staat het nummer hoog in de top tien van de Mega Top 100. Die maand moet ook het eerste album verschijnen. Wêr Bisto behaalt in december zowel de eerste plaats van de Nederlandse als van de Belgische hitparade. In beide hitparades heeft een Friestalig nummer nog niet eerder de hoogste plaats bereikt. Eind december kneust Mirjam Timmer na een val haar arm en hand waardoor enkele optredens moeten worden afgezegd.

2001

De single She Couldn’t Laugh gaat vooraf aan de debuut-cd Stream dat op 25 juni verschijnt. Het album bevat twee Friestalige en negen Engelstalige liedjes. De single Wer Bisto komt eind oktober in Duitsland uit. Twarres start in het najaar met hun eerste clubtour. Op 13 november zendt de TROS een special rondom Twarres uit die is opgenomen op Malta. Twarres wint een Top Of The Pops Award in de categorie Top Newcomer.

2002

Twarres ontvangt een Edison in de categorie Nieuwe Groep Nationaal. In het najaar verschijnt het tweede album CD2 waarop onder meer de single I Need To Know is te vinden. Het nieuwe album is opgenomen in studio Arnold Muhren in Volendam, met hun eigen band, bestaande uit Gregor Hamilton (toetsen), Peter Krako (gitaar), Serge Bredewold (bas), Sietse Huisman (drums) en Yfke de Jong (viool). De productie is wederom in handen van Peter van Asten, maar dit keer zit Mirjam zelf ook achter de knoppen.

2003

De TROS zendt op 17 april een tv-special uit over Twarres. Voor de opnamen is het duo afgereisd naar Glasgow. Mirjam Timmer schrijft vijf nummers voor De Lêste Brief, een theatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Hanneke de Jong. Het theaterstuk wordt in september en oktober opgevoerd in Friesland. Twarres houdt er eind van het jaar mee op. Tot die tijd doet het duo nog een uitgebreide theatertournee. Mirjam richt zich op haar carrière als singer-songwriter. Johan ambieert een carrière in de musical- of theaterwereld.

2005 – 2006

Zangeres Mirjam Timmer zingt op haar soloplaat samen met Jim Kerr, de voorman van de Schotse band Simple Minds, het door haar geschreven duet The Deep Blue Sea. Het liedje is een aanklacht tegen het gebruikt van sonar door onderzeeboten. Sonar is schadelijk voor de oren van walvissen en dolfijnen. Door een armbreuk na een val van de trap wordt de release van de eerste solosingle Face To Face uitgesteld. De soloplaat van Timmer komt in het voorjaar van 2006 uit onder de naam MIR. De zangeres staat vanaf 20 januari acht keer op het podium tijdens Vrienden Van Amstel Live in Ahoy’.

2007

Mirjam Timmer maakt deel uit van Motel West Coast, een avondvullende popvoorstelling gevuld met populaire Amerikaanse West Coast-nummers van groepen als The Eagles, Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac, The Byrds, Doobie Brothers en The Beach Boys. In de periode januari/april doet deze muziektheaterproductie een uitgebreide tournee langs meer dan dertig Nederlandse theaters. De première is op 2 februari in theater De Lawei te Drachten. Johan van der Veen en Mirjam Timmer treden na drie jaar weer op als Twarres, om te beginnen op 18 mei in voormalige kerk De Bidler in thuisbasis Warga.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button