Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Tony Scott boeken

Tony Scott boeken

Tony Scott boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Tony Scott of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Tony Scott emigreerde op jonge leeftijd van Suriname naar Amsterdam Zuidoost. Hij werd internationaal bekend door zijn Hiphouse muziek.

Als dertienjarige begaf hij zich al in muziekwereld, hij zat in een electric boogie-crew, achteraan volgde het beatboxen bij Too Tough Enough. Toen hij voor het radiostation waar zijn broer werkte een jingle had gerapt bood Peter Duijkersloot, eigenaar van het label Rhythm, Tony Scott een contract aan. Scott was toen nog maar 16 jaar oud. De eerste single die werd uitgebracht is Pick Up The Piece, een remake-cover van de Average White versie. Ook al werd de single geen commercieel succes, dankzij de single kon hij een groot aantal optredens verzorgen.

De volgende single verscheen in 1989, het betrof een dubbele A-kant met de nummers: That’s How I’m Living en The Chief. Het laatste nummer was geschreven als een ‘ode’ aan zijn wortels, hij is namelijk een nazaat van een Amazone-indiaan van de Karaïben-stam. De single werd een succes in onder meer Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kreeg het nummer aandacht. Samen met zijn vaste producer Fabian Lenssen maakte Scott dat jaar ook zijn eerste album. In Amerika werd het album The Chief omgedoopt naar That’s How I’m Living, omdat hij met dat nummer daar bekender mee was geworden dan met de The Chief.

Zijn grootste hit scoorde hij in 1990 met het nummer Get Into It, dat eind 1989 werd uitgebracht. Het leidde tot uitnodiging voor een optreden tijdens het New Music Seminar in New York. Precies rond het festival scoorde Scott met de single Gangster Boogie de volgende grote hit. Met Ben Liebrand bracht Scott dat jaar ook nog de single ‘Move To The Big Band uit, die ook rond de periode van het festival was opgenomen.

In 1991 verscheen het nummer Love Let Love. Hoewel de single het goed deed – in Nederland werd het zelfs zijn tweede top 10 notering – kon het niet dezelfde impact creëren als de voorgaande singles. Voor het goede doel nam Tony Scott samen met Part 2 het nummer The Greenhouse Effect op. Dit nummer was onderdeel van een lopende campagne van het Wereld Natuur Fonds die opkwam voor verbetering van het milieu. Het nummer werd in 1992 een kleine hit. De videoclip werd echter een grote hit, het nummer bleef dankzij de videoclip lang in de roulatie.

De volgende single, die eind 1992 verscheen, Riders On The Storm was het laatste nummer dat in de Nederlandse hitlijsten haalde van zijn hand als rapper. Voor Kinderen voor Kinderen schreef Scott in 1994 samen met Fabian Lenssen het nummer Gangsterdam, dat ook op single verscheen. In 1996 kwam hij met een thema-nummer voor de Amsterdam Admirals, het nummer, Never stop! (Admirals chant) werd onder naam The Power Party! Feat. Tony Scott uitgebracht.

Tegenwoordig werkt hij op een havo/vwo-school in Amsterdam-Oost. Daar geeft hij muziekles en begeleidt hij jongeren, helpt hun muzikale talenten te ontwikkeling en artistieke creativiteit te stimuleren.

Buiten het lesgeven is Tony Scott nog steeds actief met het produceren van muziek en het geven van optredens. Tot 2006 maakte hij deel uit van international music company Solid Souls waarmee hij optrad op onder meer BNN’s born into the 90’s en andere evenementen zoals Veronica’s 80’s/90’s event in het Goffert stadion te Nijmegen. Vanaf april 2008 verzorgt hij een reeks live optredens met trompettiste Jackie-T, met wie hij in het verleden al een single heeft opgenomen. In 2010 kwam hij met de plaat “Check This Out”.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button