Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Tonny Eyk boeken

Tonny Eyk boeken

Tonny Eyk boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Tonny Eyk of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Veel mensen zijn opgegroeid met nummers van Tonny Eyk, zonder zich te realiseren dat ze van zijn hand zijn. Van kinderliedjes tot tv-tunes, van cabaret tot populair, van variété tot klassiek.

Tonny Eyk krijgt accordeonlessen en vormt samen met tweelingzus Sjaantje Eikelboom (Jeanette Eyk) het accordeonduo Les Deux Jeateux. Ze komen al spoedig in het naoorlogse variétécircuit en treden op met grote populaire artiesten als Lou Bandy, Albert de Booy, Heintje Davids, Willy Vervoort, Max van Praag, Eddy Christiani, de Spelbrekers en Cees de Lange.

1950
Het eerste radio-optreden van Les Deux Jeateux is in het VARA-programma Amateurs Zetten Hun Beste Beentje Voor. Tonny en Jeannette krijgen een uitnodiging op te treden voor de Experimentele Televisie.

1951
Les Deux Jeateux speelt tijdens de paasvakantie voor het eerst in het buitenland. Op 25 maart staat het duo in Cine-Théatre O.M.Ougrée te Luik waar het een week lang het voorprogramma is van de hoofdfilm.

1952
Het duo treedt op in het zilveren jubileumprogramma van de Ramblers. Les Deux Jeateux krijgt een uitnodiging voor een optreden in Amerika, maar hun schoolhoofd geeft ze geen toestemming naar Amerika te reizen.

1953
Les Deux Jeateux winnen het Nationaal Accordeonconcours in Helmond en krijgen van de Italiaans accordeonfabriek Galanti twee accordeons cadeau.

1954
Les Deux Jeateux verzorgen het voorprogramma in De Winkel van Sinkel van Wim Sonneveld in de Haagse Dierentuin. In april treden ze op met sneldichter Willy Alfredo tijdens de Haagse Damesbeurs. Samen met hun accordeonleraar Addy Kleijngeld doen ze in juli een tournee door Italië.

1955
Jeanette en Tonny Eyk maken een tournee voor de arbeiders van de DUW-kampen (herstelwerkzaamheden watersnoodramp) en doen hun eerste televisieoptreden voor het NCRV-programma Blokband. Tonny Eyk’s eerste composities worden gespeeld door het NCRV radio-orkest Casse Musette en het AVRO-orkest Les Gars De Paris o.l.v. Frans van Capelle. Capelle is inmiddels de accordeonleraar van het duo geworden.

1956
Het duo tourt door het land voor de Dienst Welzijnszorg Leger.

1957
Les Deux Jeateux treden 14 februari op voor Radio Luxemburg en worden uitgenodigd voor het zeer populaire radioprogramma Alle Hens Aan Dek met het onderdeel Mastklimmen. Ze treden regelmatig op in variétéprogramma’s met onder meer Johnny Jordaan, Rudi Carrell, Fred Kaps en Rexis. Tonny Eyk is als begeleider werkzaam voor variétéacts Diana & Daranti (een xylofoonact) en Nijveen & Behr (vioolduo). Les Deux Jeateux wint voor de derde keer het Nationaal Accordeonconcours en krijgt een contract bij Heck’s Lunchroom aan het Rembrandtsplein te Amsterdam.

1958
Tonny Eyk gaat studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tot 1965 krijgt hij trombonelessen (zijn hoofdvak) van Anne Bijlsma sr. Les Deux Jeateux staan in het voorprogramma van Bill Haley en spelen o.a. in Luik (Forum Théâtre) en Oostende (Witte Paard). Het duo verzorgt optredens voor het leger in het Franse La Courtine.

1959
Les Deux Jeateux maken hun eerste single voor het label Delahay. Ze gaan op tournee door België en Duitsland voor het Belgisch Leger met onder meer de Belgische vedetten Bob Benny en Rina Pia. Het duo is regelmatig op de radio te horen bij de AVRO (o.a. het soldatenprogramma van Roel Balten).

1960
Tonny Eyk is pianist in het Orkest De Reuvertjes en speelt aflosdiensten in nachtclubs. Hij scoort in Italië een grote hit met het lied Addio Piccolina.

1961
Tonny Eyk speelt trombone in de orkestklas van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Louis Stotijn, bij wie hij privé ook orkestdirectie studeert. Ondanks een verbod van conservatoriumdirecteur Kees van Baaren schnabbelt Eyk als trombonist in het West Nederlands Symfonieorkest. Daarnaast speelt hij nog steeds met zijn zus in Les Deux Jeateux.

1962
Tonny Eyk gaat voor impresario Frans Muriloff met Rudi Carrell, Marijke Morley en Philipinne Aeckerlin op tournee door Nieuw Guinea, waar hij optreedt voor de Nederlandse militairen. Hij speelt ook in het Openluchttheater Valkenburg met o.a. Heintje Davids, Zangeres Zonder Naam, de Mounties en Frans Vrolijk. Tonny Eyk heeft de muzikale leiding bij de TV-Goochelshow van The Niberco Brothers.

1963
Op uitnodiging van Alex van Wayenburg (KRO’s radio-ziekenbezoek de Zonnebloem) neemt Tonny Eyk de muzikale leiding op zich van een radioprogramma. Hij doet meer dan honderd uitzendingen, waaronder Ik Heb U Lief (met Nederlands repertoire) en Tonny Eyk Ontvangt. Samen met Eddy Christiani (gitaar), Nico Prins (drums) en Dub Dubois (basgitaar) vormt hij het Kwartet Tonny Eyk. Hij speelt ook mee op de single Que Sera Sera van Jassy Amo & Fire-Devils.

1964
Tonny Eyk wordt vaste begeleider van Willy en Willeke Alberti. Producer van de The Crazy Rockers en begeleider van cantor Moskovits. Hij doet mee aan de opening van het tweede televisiekanaal in Nederland.

1966
Vanaf juli verzorgt Eyk 167 live-uitzendingen lang de muzikale begeleiding van het tv-programma Voor De Vuist Weg met presentator Willem Duys. Hij is bovendien muzikaal leider van de tv-serie Muziek Mozaïek. In het seizoen 1966-1967 begeleidt hij ook de shows van Ronnie Tober. Tonny Eyk speelt mee tijdens een nachtshow in Carré tijdens de jubileumshow “Bob Scholte 50 Jaar Zanger”. Hij treedt ook op in Tuschinski tijdens het gouden jubileum van cabaretier en amusementshistoricus Alex de Haas (pseudoniem van Alexander Nederveen, 1896-1973).

1967
Tonny Eyk doet mee aan de eerste Nederlandse tv-uitzending in kleur die op 21 september vanaf de Firato wordt uitgezonden.

1969
Samen met Willy en Willeke Alberti, Jan Blaaser, Fred Kaps en The 3 Jacksons tourt Eyk door Australië en Nieuw Zeeland.

1970
Met dezelfde groep artiesten speelt Tonny Eyk in de Verenigde Staten en Canada.

1971
Tonny Eyk doet opnieuw Australië en Nieuw Zeeland aan. Ditmaal met Johnny Jordaan, Cees de Lange, Toby Rix, Les Deux Jeateux, Conny Vink en Cas Oosthoek.

1972
Samen met Conny Vandenbos, Richard Ross, Les Deux Jeateux, Toby Rix, Willy Alberti en Cees de Lange verzorgt Tonny Eyk optredens in Curaçao en Suriname. Het zijn de laatste optredens met zijn zus in Les Deux Jeateux. Tijdens de tournee door Zuid-Afrika is Tonny Eyk in gezelschap van Willy Alberti, Toby Rix, Conny Vandenbos, Cees de Lange, Richard Ross en Eddy Christiani.

1973
Tonny Eyk maakt onderdeel uit van de door het land trekkende NCRV Jubileum Cruise (ook met o.a. De Spelbrekers, Chico’s en Shepherds). Eyk componeert muziek voor Nummer 14, de documentaire over Johan Cruyff.

1974
Tonny Eyk speelt voor het Nederlands Elftal tijdens het WK in Duitsland. De componist schrijft voor talloze Nederlandse tv-producties. Zijn eerste opdracht voor een tv-serie betreft De Stille Kracht van de AVRO.

1975
Tot en met 1987 produceert Tonny Eyk de albums van het Simplisties Verbond (Koot & De Bie) en schrijft hij onder meer de liedjes De Tegenpartij, Het Wijnjaar Nul, Ballen In Mijn Buik, Rozen Rumbonen En Rode Wijn en Ome Gijs. Het levert het duo vier gouden en twee platina LP’s op. Eyk componeert de muziek voor de tv-series Van Oude Mensen, De Dingen Die Voorbij Gaan en De Verlossing (AVRO).

1977
Voor Peter En De Vliegende Autobus verzorgt Tonny Eyk de soundtrack. Hij is daarnaast ook verantwoordelijk voor de muziek in de tv-serie Hollands Glorie.

1978
Tonny Eyk is jaarlijks deelnemer, ploegleider en later scheidsrechter bij het populaire spelprogramma Sterrenslag (AVRO). Ter gelegenheid van het Holland Festival componeert Eyk het muziekstuk Capriccio voor symfonieorkest met combo dat wordt uitgevoerd door het Promenade Orkest.

1979
De muziek van Tonny Eyk is te horen in de jeugdfilm Martijn En De Magiër.

1980
Tonny Eyk is verantwoordelijk voor de soundtrack bij de jeugdfilm De Bende Van Hiernaast. Vanaf dit jaar verzorgt Tonny Eyk alle muziek voor de Duitse tv-programma’s van Rudi Carrell waaronder Die Verflixte Sieben, Die Post Geht Ab, Rudi’s Urlaubshow, Kinder In Der Kiste, Rudigrammen, Die Opa Oma Mama Papa Schau, Rudi’s Lacharchif en Rudi’s Tierschau. Tonny Eyk doet daarnaast ook enkele optredens in Finland.

1981
Tonny Eyk krijgt uit handen van Stichting Conamus een Gouden Harp uitgereikt.

1982
De componist schrijft de muziek voor de NCRV-kinderserie De Zevensprong, de jeugdfilm Knokken Voor Twee en De Boezemvriend (met Andre van Duin).

1983
Voor de tv-serie Willem Van Oranje, een coproductie van AVRO, BRT en Veronica, schrijft Tonny Eyk de muziek.

1985
De muziek bij de speelfilm Maria (van Peter Jan Rens) en de tv-serie Thomas en Senior Op Het Spoor van Brute Berend is gecomponeerd door Tonny Eyk. De muzikant reist naar Oost Kalimantan voor optredens.

1987
Tonny Eyk is in december dirigent tijdens het Gala Van De Eeuw dat wordt gehouden ter viering van 100 jaar Carré.

1988
Tonny Eyk maakt muziek voor afleveringen uit de tv-serie Mijn Idee. Hij is aanwezig bij de doping van het derde televisienet in Nederland. Samen met Louis van Dijk, Pim Jacobs, Pieter van Vollenhoven, Daniël Wayenberg en Laurens van Rooyen vormt hij Gevleugelde Vrienden, een gezelschap dat in de loop der jaren meer dan 45 concerten speelt.

1995
Voor de Duitse zender ZDF verzorgt Tonny Eyk de muziek van Telestargala 1995 (gepresenteerd door Gina Lollobrigida). De band Horn Of Plenty krijgt een hit met het door Tonny Eyk geschreven thema voor Studio Sport.

1996
Richting Zuiden is Tonny Eyk’s eerste reisboek. Hij schrijft columns voor Zakenreis, De Wijnkrant en Talkies en vult 22 jaar lang één keer in de twee weken een halve pagina in Het Nieuws Van De Dag. Tonny Eyk wordt op 18 april Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

1997
Tonny Eyk’s compositie De Willem Van Oranje Suite wordt voor het eerst uitgevoerd door Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden.

1999 – 2002
Samen met Cas Spijkers doet Tonny Eyk de Princess-Shows voor Aad Ouborg in Hong Kong, Japan, Maleisië en Singapore. De componist krijgt voor de Efteling Sprookjesshow de Big Entertainment Award voor de beste kindermusical van de Wereld. In 2000 wordt zijn tweede boek Een Weekend Weg uitgegeven. In 2001 is Tonny Eyk de voorzitter van de jury tijdens de derde en laatste editie van het door Sjaak Bral georganiseerde Haags Dictee.

2007
Tonny Eyk maakt in februari deel uit van de vakjury van het 24ste Concours de la Chanson Alliance Française, een chansonconcours in de Kleine Komedie te Amsterdam.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button