Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Tineke de Nooij boeken

Tineke de Nooij boeken

Tineke de Nooij boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Tineke de Nooij of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Foto, Fotograaf: René van den Abeelen, Almere

In 1960

bij Radio Veronica begonnen als diskjockey (met collega’s als Joost de Draayer en Jan van Veen) was Tineke de Nooij tot 1976 de populairste vrouwelijke dj. met programma’s als Koffietijd en het avond LP programma “TINEKE”. Na het verdwijnen van het schip deed ze de presentatie van o.a. de NOS top 30 op Vrijdagmiddag (met collega’s als Felix Meurders en Frits Spits) In diezelfde periode had ze een column in Het Parool en presenteerde en produceerde voor het NOS TV programma 1 op Zondag (samen met o.a. Ageeth Scherphuis, Jeanne Roos en Henk Suer) In 1975 de regie-opleiding bij Santbergen in Hilversum (met collega’s als Willem Glashouwer en Eddy Habbema) en leraren als Job Pannekoek en Fieke Landre.

In 1976

weer terug bij Veronica, nu als regisseur van live popprogramma’s als Count Down ( o.a. Kayak Live in Vredenburg, voor de Avro Boudewijn de Groot Live in den Helder); ze maakte films met het Volendams Operakoor in Wenen en met Rudolf Schock langs de Rijn. Ze was regisseur/producer van vele gefilmde documentaires als: Kindje kopen in Bangkok, De gevolgen van kindermishandeling en met de schrijver Olaf de Landell “weerzien met Indonesie”

In 1982

begonnen voor Veronica als eerste met een magazine-achtige talkshow op de middag (lanceerde hier ook Kaktus en Kweetniet ); later kwam het programma op de zaterdagmiddag met hierin “de keuken” met vele beroemde kookgasten, maar altijd was daar “live muziek”.

In 1989

werd Tineke de Nooij door Joop van den Ende gevraagd voor zijn TV10 en begon ze haar eigen productiemaatschappij Tenfold. Uiteindelijk werd het RTL4 en in die tijd maakte Tineke de Nooij als eerste europese talkshowhost “live” met de volledige NOS ploeg achter de camera vanuit Moskou 2 TV uitzendingen voor miljoenen kijkers. Tineke de Nooij was de grote promotor voor de Stichting Kinderen van Tjernobyl en ging ook vele malen naar Kiev om kinderen op te halen die met vacantie naar Nederland kwamen. (Dat was voor Gordon de aanleiding om daar een liedje over te schrijven en dat was tevens de start van zijn carrière)

Tineke de Nooij reisde de afgelopen jaren

de wereld over om paranormale gebeurtenissen te filmen (maakte een documentaire over Jomanda), interviewde in Amerika vrouwen die door aliens waren ontvoerd, verbleef in India op de ashram van Sai Baba, zag in Mexico kindjes geblinddoekt lezen met hun handen en interviewde in 38 jaar werkend voor Radio en TV bijna iedere bekende Nederlander.

Verder nog:

speelde Tineke de Nooij “live” Mozart op de piano begeleid door het Limburgs Strijkorkest o.l.v. Andre Rieux in het programma van Ron Brandsteder.

Had Tineke de Nooij 3 spraakmakende

gastoptredens bij collega’s Sonja, Ursul de Geer en Gert Berg.

Interviewde

Tineke de Nooij zelf in de loop der jaren o.a. John Lennon, Julio Iglesias, Cliff Richard, Latoya Jackson, Sam Brown, Al Bano en Romina Power, Randy Newman, Stephanie van Monaco en vele anderen.

Is auteur

van 2 verhalenbundels “Tineke en het dagelijks leven”en “Dag allemaal”, maakte 2 kookboeken, 1 boekje met verhalen uit de paranormale wereld en 1 boekje plus een CD met ontspanningsoefeningen.

Won Triviant

van Joost de Draayer bij de Tros (eeuwige roem) en verloor met zus Assie in “Wie ben ik”

Maakte jarenlang deel uit

van de jury van de EDISON en DE ZILVEREN HARP.

Werd tientallen malen

onderscheiden door carnavalsverenigingen.

Is Ridder

in de Wijn en Champagne

Is er een WASSEN BEELD

van Tineke bij Madame Tussaud in Amsterdam.

Kreeg ze DE GOUDEN DRIEHOEK

van Homo Amsterdam.

Speelde ze de heks

in de film POMPY DE ROBODOL van Tom Manders Jr.

Was ze Tini Tirol

het zusje van Thea en Theo voor de VPRO

Werd er een

WITTE ROOS (de beste export roos in jaren) naar haar genoemd en een oranje TULP.

Had Tineke de Nooij

8 jaar een column in het vrouwenblad FLAIR en schreef ze anderhalf jaar voor STORY een rubriek en was ze de opvolgster van Mona.

Won Tineke de Nooij

in 1997 de Sterrenplaybackshow met een perfecte imitatie van Paverotti.

Werkte Tineke de Nooij

tot 1 juni 1998 bij RTL4 en verkocht ze in 1998 haar aandelen van Tenfold.

In 2001 presenteert Tineke de Nooij

in het land congressen, houdt lezingen en werkt voor Radio 192!!!

Tineke de Nooij is getrouwd

met Peter IJkelenstam (gepensioneerd chirurg) heeft 2 dochters en 2 pleegzoons en woont in Baarn.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button