Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Time Bandits boeken

Time Bandits boeken

Time Bandits boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Time Bandits of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

De Time Bandits zijn na 10 jaar terug met een nieuw album!

Op zaterdag 6 oktober 2012 is het dan eindelijk zover! Na maanden van studio in, studio uit, zullen de Time Bandits op 6 oktober hun nieuwe album ‘OUT OF THE BLUE’ presenteren in Paradiso. Het nieuwe album wordt gekenmerkt door de veelzijdigheid van Hidding als singer/songwriter. Zijn onmiskenbare zangstem en de typische Time Bandits sound zullen u een onvergetelijke avond bezorgen.

Met zijn groep Time Bandits verovert Alides Hidding in de jaren ’80 een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band laat nationaal en internationaal van zich horen. In 1980 scoort Alides zijn eerste hit, met de solosingle “Hollywood Seven”. In 1981 scoort de Time Bandits een grote hit met “Live it Up”, dit nummer komt zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terecht.

Kenmerkend voor de Time Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het is een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en het vijfvoudige hiervan in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10. In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australië. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australië en Nieuw-Zeeland, want ook daar belandt de single bovenaan de hitlijsten.

In 1984 bereikt de single “Reach Out” de top 40 en in 1985 scoort Time Bandits een hit met “Endless Road”. Tussendoor vertrekt Alides naar de Verenigde Staten waar hij op uitnodiging van Dan Hartman nummers gaat schrijven. In oktober 1985 is de single “Dancing On A String” een hit. En in 1986 is, de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single, “I Won’t Steal Away” een hit. In de loop van dit jaar gaat de band op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.

In 1987 vertrekt Alides wederom naar Amerika om samen met Dan Hartman aan nieuw materiaal te werken. De singles “We’ll be dancing”, “Wildfire” en het album “Can’t Wait For Another World” zijn hiervan het resultaat. Na vier succesvolle albums, besluit Alides Hidding in 1989 voorlopig een punt te zetten achter de Time Bandits. Alides Hidding, zanger, gitarist en songwriter verhuist naar Los Angeles, Verenigde Staten, waar hij o.a. songs schrijft voor artiesten als Jennifer Rush, Helen Schneider, Trini Lopez en The Nylons. Dit doet hij in samenwerking met andere componisten als Dan Hartman (Relight my fire), Charlie Mitnight en Dwayne Hitchings. Daarnaast schrijft hij de muziek voor de kindertekenfilmserie “Star Street”.

Eind mei 2002 gaven de Time Bandits een daverend concert in Ahoy Rotterdam tijdens “The Reflex of the 80’s”, uitgezonden door BNN. In 2003 kwam een bijzondere overzichts-CD uit, getiteld “As Life”. Het album is op veler verzoek gemaakt. De grote hits nu voor het eerst opnieuw opgenomen, aangevuld met zijn favoriete covers, plus het prachtige nieuwe “Sarah” en een wel heel speciale bewerking van “I’m specialized” maken deze CD een musthave voor iedere muziekliefhebber!

Sinds 1995 treedt Alides met zijn vernieuwde versie van de Time Bandits nationaal en internationaal op. Het repertoire bestaat uit de hits van de Time Bandits, nieuwe nummers en covers van o.a. Tina Turner, Otis Redding, Jimi Hendrix en vele anderen.

Alides onderstreept zijn veelzijdigheid door het verweven van pop-, jazz- en bluesachtige nummers. Deze topband vindt nog steeds veel waardering bij een breed publiek.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button