Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Theo de Rooij boeken

Theo de Rooij boeken

Theo de Rooij boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Theo de Rooij of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Theo de Rooij behoorde eind jaren ’70 tot de wereldtop van het amateurwielrennen. Hij slaagde erin zijn studie HEAO en zijn wielercarrière succesvol te combineren. Theo de Rooij was in de jaren ’80 en ’90 een degelijke beroepsrenner. Hij reed onder andere voor de bekende TI Raleigh en Panasonic ploegen van Peter Post en nam onder andere 8 keer deel aan de Tour de France.

Zijn prestaties waren goed maar de kwaliteiten van Theo de Rooij lagen meer bij het controleren en organiseren van de koers. Hij gold als de tacticus in de koers.

Na zijn actieve carrière bleef Theo de Rooij actief in de wielersport. Hij werd eerst ploegleider bij Panasonic. Daarna stond Theo de Rooij in 1996 met Jan Raas aan de basis van de Raboploeg. Als ploegleider was hij onder andere verantwoordelijk voor de prestaties en het samenstellen van de ploeg.

In 2003 promoveerde hij tot algemeen directeur bij de Raboploeg en kwam de volledige verantwoordelijkheid bij hem te liggen. Onder leiding van Theo de Rooij ontpopte onder andere Michael Boogerd, Erik Dekker en Oscar Freire zich tot ware kampioenen.

Het zag er naar uit dat de Tour de France van 2007 het hoogtepunt in de carrière van Theo ging worden. De Deen Rasmussen reed in de Gele Trui. Echter vanwege het niet naleven van de interne regels was Theo de Rooij genoodzaakt om Rasmussen op staande voet te ontslaan. Een moeilijke en zware, maar juiste beslissing.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button