Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » The Wolf Banes boeken

The Wolf Banes boeken

The Wolf Banes boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor The Wolf Banes of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

The Wolf Banes is een Belgische rockband, ontstaan in 1986 in Lier.

Zanger en oprichter was Wim De Ridder, beter bekend als Wim Punk. De bekendste nummers van The Wolf Banes zijn As The Bottle Runs Dry uit 1988 (geproduceerd door George Kooymans van Golden Earring) en Miles Away From Here (1991).

In 1986 eindigde de groep op de derde plaats in Humo’s Rock Rally, dankzij nummers als (I Love) Barbara Carrera en de cover I Only Want To Be With You. Een eerste volwaardig album werd in 1989 uitgebracht in een productie van George Kooymans: Where Is The Party. Dankzij het ‘zeemanslied’ As The Bottle Runs Dry was de groep veel op de radio en festivals te horen. In 1991 tekende de groep bij het label EMI. Het volgende album High Five werd geproduceerd door Werner Pensaert.

In de jaren 90 hield The Wolf Banes tijdelijk op te bestaan. Wim Punk ging solo verder als Whim Punk (met gitarist Pieter Vreede op bas) en later als bezieler van De Marva’s, met drummer Wim Aerts. Tegenwoordig spelen De Ridder en Vreede soms bij The Belpop Bastards. Gitarist Paul Van Bruystegem speelt bij de meest diverse Belgische groepen en duikt op als bassist bij rootsrock-trio Triggerfinger. Gitarist Vreede nam opnieuw zijn oorspronkelijke bas op bij Red Zebra, Dashboard Darling en Telstar.

Begin 2010 besloot The Wolf Banes weer samen de studio in en de baan op te gaan. Een eerste single Things Too Much is sinds 24 januari beschikbaar. Een nieuw titelloos album werd uitgebracht in maart 2010.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button