Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » The Opposites boeken

The Opposites boeken

The Opposites boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor The Opposites of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

De ene is lang en blank, de andere klein en donker. Vandaar de naam The Opposites. Toch hebben Willem de Bruin (Willy, die kleine donkere) en Twan van Steenhoven (Big2, die lange blanke) meer gemeen dan hun tegenovergestelde uiterlijk doet vermoeden.

The Opposites boeken voor een evenement

The Opposites zijn voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie zijn The Opposites

Willem en Twan groeien allebei op in een Noord Hollands dorp, zorgen allebei aan de lopende band voor problemen op hun middelbare school en willen het allebei gaan maken als rapper. Nadat Willem bij wijze van strafwerk een rap moet schrijven en Twan hem daarbij begeleidt op de gitaar, sluit het duo op hun zestiende een muzikaal samenwerkingsverband. Willem heet Killmaster M, Twan gaat door het leven als Cricky D en samen maken ze het Engelstalige demo-album Youngsters. De conclusie dat het Nederlands ze wellicht toch wat beter ligt laat niet lang op zich wachten, en vanaf dat moment begint het balletje langzaam te rollen.

Eerste singel

Na het voorzichtige succes van eerste singel Fok Jou!, een bijdrage op de monsterhit Wat Wil Je Doen van The Partysquad en de gratis ter download aangeboden mixtape Vuur, wordt tegen het eind van 2005 het debuutalbum De Fik Er In uitgebracht.

Doorbraak

Een paar maanden later scoort het duo een grote hit met het nummer Slaap. De single behaalt de vierde plaats in de Top-40 en The Opposites beginnen aan hun definitieve opmars richting de top. Eind 2006 volgt Rauwdauw, een mini-album met tien tracks op beats van andere producers, waarvan de single Geen Klasse, Geen Stijl uitgroeit tot een onvervalste dansvloerkraker. Een stapje terug uit de spotlights is er niet bij, want als in de zomer van 2007 het tweede album Begin Twintig verschijnt, scoren de begin twintigers opnieuw een enorme hit met Dom, Lomp & Famous.

Zilveren Harp

Big2, die vrijwel alle beats voor z’n rekening neemt, produceert in 2008 ook nog eens bijna alle tracks op het Rock & Roll-album van Dio, inclusief de hit Tijdmachine. Willy gaat ondertussen aan de slag bij TMF, waar hij de programma’s Willy De Stad Uit en Kijk Dit Nou! presenteert. In 2008 verschijnt ook de Op Volle Toeren Mixtape, ter ondersteuning van de gelijknamige toer waarmee The Opposites, Dio en Flinke Namen door het land trekken. En passant winnen de zelfverklaarde ‘ragboeren’ dat jaar ook nog eens een Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs voor muzikaal talent. Waar een portie strafwerk al niet toe kan leiden.

Gespleten dubbel-CD

Maar ook kleine jongens worden groot. Waar het album Begin Twintig ophield gaan beide leden van The Opposites gespleten verder op de dubbel-CD’s Succes (Willem) en Ik Ben Twan (Big2). Één van de vrolijkere nummers is Broodje Bakpao ft. Gers & Sef. Een hiphop / happy hardcore hybride die de 1e single was van dit project. Het resultaat, de eerste dubbel-CD van The Opposites, komt in 2010 uit. Twee soloplaten van Willem en Twan in 1 verpakking. Naast een aantal gastcoupletten van helden als Sjaak, Sef en andere usual suspects zijn er twee opvallende verrassingen qua samenwerkingen. Op de plaat van Twan zingt Trijntje Oosterhuis een nummer mee, op de plaat van Willem staat een gastbijdrage van Candy Dulfer.

De muziek is erg persoonlijk, een stuk meer volwassen dan mensen zouden verwachten aan de hand van de eerste single Broodje Bakpao. Zouden The Opposites zichzelf dan eindelijk hebben gevonden na het succes van Begin Twintig?

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button