Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » The Mission boeken

The Mission boeken

The Mission boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor The Mission of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

The Mission was een Britse gothicrockband, gevormd in 1985 door leden van The Sisters of Mercy nadat die band uiteenviel. In de Verenigde Staten werd de band The Mission UK genoemd omdat er al een groep met de naam The Mission in de V.S. was.
De band werd gevormd door gitarist en zanger Wayne Hussey en bassist Craig Adams van The Sisters of Mercy, aangevuld door drummer Mick Brown van Red Lorry Yellow Lorry en Simon Hinkler van Pulp.

The Mission heette eerst The Sisterhood en speelde nummers die oorspronkelijk waren geschreven voor de The Sisters of Mercy. Zanger Andrew Eldritch was tegen het gebruik van de naam The Sisterhood, onder meer omdat de fanclub van The Sisters of Mercy zo heette, en vormde daarom een muzikaal project dat onder de naam The Sisterhood een album en single uitbracht. De group moest hierdoor op zoek naar een nieuwe naam en koos The Mission.

De band tekende een platencontract voor zeven albums met Phonogram Records, bracht haar debuutalbum Gods Own Medicine uit en ging op tournee door Europa met The Cult, gevolgd door een Amerikaanse tournee in 1986.

De single Tower of Strength (1988), het grootste commerciële succes van de band, was afkomstig van het tweede album Children. De single bereikte nummer 12 in de Britse hitlijsten.

Tijdens de wereldtournee Children Play stond de band op het toppunt van haar roem. De bandleden vormden een glam rock-tributeband, The Metal Gurus, en namen samen met Noddy Holder en Jim Lea van Slade een cover op van Slades Merry Xmas Everybody. Desondanks ging het slecht met de band omdat constant ruzie uitbrak, culminerend in het vertrek van Simon Hinkler.

Met het derde album, Masque, veranderde de sound van The Mission van gothic rock naar een vrolijker popgeluid. De fans waren teleurgesteld en het album was een flop. Craig Adams verliet de band voor The Cult.

In 1993 had de groep een comeback, nu met Mick Brown, Wayne Hussey, gitarist Mark Gemini-Thwaite, bassist Andy Cousin en keyboardist Rik Carter, resulterend in het album Neverland. Na een korte tournee van onder andere België en Nederland besloot de band in 1996 om er een punt achter te zetten.

In 1999 herenigde Hussey de band (met Craig Adams, Mark Gemini-Thwaite en Scott Garrett van The Cult) om samen met Gene Loves Jezebel op tournee door de VS te gaan. Door het succes van deze tournee besloot de band door te gaan met een wereldtournee. The Mission speelde op een aantal Europese muziekfestivals en bracht in 2001 een nieuw album uit, Aura.

De bandleden wisselden frequent: Mark Gemini-Thwaite verliet de band in 2001 om op tournee te gaan met Tricky en werd vervangen met Rob Holliday (Sulpher, The Prodigy). In 2002 vertrok Craig Adams, om later bij The Alarm te gaan. Hij werd vervangen door Richie Vernon. Drummer Scott Garrett vertrok enkele maanden later en werd vervangen door Steve Spring. In 2005 kwam Mark Gemini-Thwaite weer terug naar The Mission.

De eerste dvd van de band, Lighting the Candles, kwam uit in 2005. Een nieuw album, God Is A Bullet, volgde in 2007.

In 2008 speelde de band vier afscheidsconcerten in Londen. Hussey besloot dat het genoeg geweest was en dat hij zich liever met soloprojecten wou bezighouden. In april 2008 kwam Husseys soloabum Bare uit.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button