Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » The Levellers boeken

The Levellers boeken

The Levellers boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor The Levellers of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

The Levellers is een bekende Britse band. Hun repertoire omvat voornamelijk indierock en folkrock, met invloeden uit de punk en traditionele Engelse volksmuziek. The Levellers zijn afkomstig uit Brighton, Engeland, waar de band in 1988 ontstond. De naam is afgeleid van de levellers, een radicale fractie van het New Model Army van Oliver Cromwell. De naam verwijst ook naar het relatief vlakke gebied in Brighton waar de meeste bandleden opgroeiden. Onderwerpen als natuur en milieu, vrede en anarchisme zijn vaak terugkerende onderwerpen.

Als songschrijver en frontman van de folkrockers The Levellers heeft Mark Chadwick de afgelopen twintig jaar een grote staat van dienst opgebouwd. Rond 1990 werden de shows van de Levellers nog voornamelijk bezocht door armlastige ‘happy hitchers’, die de band overal volgden – ook in Nederland – en regelmatig geld voor een kaartje bij elkaar moesten bedelen. In 1991 veranderde alles: The Levellers braken door met het album ‘Levelling the Land’, met daarop de indiefavorieten ‘One Way’ en ‘Liberty Song’, nummers die door honderdduizenden festivalbezoekers, backpackers en allerhande non-conformisten in het hart werden gesloten.

The Levellers was duidelijk een politieke band die afstand nam van het kapitalisme en een duurzamere samenleving voorstond. De band had al vanaf eind jaren tachtig een flinke schare trouwe fans, die net zo geëngageerd waren als de bandleden. Met de hits kwamen daar nog een groot aantal ‘gewone’ fans bij en dankzij het optreden op het hoofdpodium van Glastonbury in 1994 boorde de band uit Brighton nog meer nieuw publiek aan.
The Levellers zijn nog altijd springlevend. De band heeft sinds begin jaren negentig gemiddeld om de twee jaar wel een album uitgebracht en zeer veel getoerd. Het laatste Levellers-album, ‘Letters from the Underground’, is bovendien de beste plaat van de band in jaren. Desalniettemin vond Mark Chadwick het tijd om na twintig jaar met een eigen, persoonlijke plaat te komen. Op zijn vierenveertigste voelde hij kennelijk de behoefte om eens wat dingen op een rijtje te zetten.
‘All the Pieces’ kent een poppier geluid dan Chadwick normaliter met de The Levellers laat horen, al is de plaat gedrenkt in folk en draait de muziek vooral om de akoestische gitaar. Het album laat zich luisteren als een reis door de tijd, langs de meest bepalende gebeurtenissen en periodes in Chadwicks leven. De licht weemoedige opener ‘Elephant Fayre’ verwijst naar een festival dat tussen 1982 tot en met 1986 ieder jaar in Cornwall werd gehouden en waar Chadwick als tiener kwam. Chadwick verhaalt in het beklemmende ‘Inevitable’ van de druk die het bandleven op zijn relaties uitoefende. Hij eert zijn helden Joe Strummer, Neil Young en Johnny Cash met het geslaagde ‘The Great and the Dead’. Sterk gezongen, met een grotere rol voor de piano en vocaal verfraaid door Kathryn Roberts, is dit een van de hoogtepunten van ‘All the Pieces’. Andere sterke tracks zijn het lekker marcherende ‘Indians’ en het poppy ‘Levellersliedje’ ‘Paramount’, met ook hierin mooie zang van Roberts. ‘Havens’ is een licht psychedelische song met een lekkere drive en dynamiek en afsluiter ‘Whispers’ verrast met lichte stemvervorming en strijkers. Een mooi slotakkoord.
‘All the Pieces’ is niet overal zo boeiend. Een aantal songs bezitten wat stereotiepe ‘sing-a-long’ stukken die wat gemakkelijk aandoen en ‘Say You’re Gonna Be My Girl’ mist de substantie die je in de context van deze plaat zou mogen verwachten. Maar wellicht dat Chadwick bewust voor een aantal lichtvoetig klinkende tracks heeft gekozen. Het zorgt in ieder geval voor wat vrolijke noten en een jeugdigere uitstraling. Alsof hij wil zeggen: ‘ik ben nog maar op de helft, hoor’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button