Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » The Bollock Brothers boeken

The Bollock Brothers boeken

The Bollock Brothers boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor The Bollock Brothers of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

The Bollock Brothers werden in 1983 opgericht door frontman Jock McDonald, van Schotse komaf. Ze gingen meteen de controversiële toer op door het album van de Sex Pistols volledig te coveren in een elektro-versie. Afgezien van hun voor sommigen aanstootgevende naam (‘bollocks’ kan zowel, in grof taalgebruik, kloten als onzin betekenen), vielen ze op door hun spottende, ironische teksten en vrolijk cynisme. De single ‘God Save the Queen’ werd onmiddellijk een succes. Gedurende de tachtiger jaren verwierf de band een grote status in de alternatieve muziekscène; ze spreidde een opvallende aandacht voor ongebruikelijke onderwerpen tentoon. Bekende cultsongs waren onder andere ‘The Bunker’ (over Albert Speer), ‘Harley David (Son of a Bitch)’ en ‘Horror Movies’.
Na een stille periode in de vroege jaren 90 kwam de band in 1996 weer samen. Tot de vaste leden behoren Mark Humphrey op de synthesizer en de Belg Pat Pattyn (vroeger van Nacht und Nebel) op de drum. In de jaren 80 maakten ook Serge Feys van TC Matic en Bart Peeters deel uit van de band; The Bollock Brothers treden derhalve vaak in België op, waar ze vooral in Oostende nog enige faam hebben. Mark Humphrey overlijdt op 31 maart 2008.

De groep maakte vele parodieën van bestaande nummers; naast een heleboel Sex Pistols-nummers maakten ze zo ook een eigen versie van ‘Monster Mash’ van Bobby Pickett. Ze schijnen een obsessie voor horror-pulp te hebben: ‘Drac’s back’ en ‘For your Blood’ gaan over vampirisme. Ook met religieuze thema’s spelen ze (‘Faith Healer’, ‘The 4 Horsemen of the Apocalypse’, ‘Jesus Lived Six Years Longer than Kurt Cobain’). Zangeres Lolita voegt geregeld teksten in het Frans toe (zoals in ‘Wilde Anthology’, over Oscar Wilde). Over het algemeen maken ze originele muziek, die naast punk-invloeden ook wave met een gothic-randje verraadt. The Bollock Brothers zijn van relatief groot belang in de niet-commerciële muziekscène.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button