Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ten Sharp boeken

Ten Sharp boeken

Ten Sharp boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ten Sharp of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Werken met een band is Ten Sharp niet vreemd. Eigenlijk keren Marcel en Niels met hun laatste album terug naar de basis, naar hun roots, lang geleden, in het midden van de jaren tachtig. Tijdens het bandjesconcours De Grote Prijs van Nederland werd met melodieuze rockgroep ‘Streets’ het zaad gepot voor wat niet lang daarna tot Ten Sharp zou uitgroeien. Verder dan de voorrondes komen Kapteijn en Hermes, destijds spelend met bassist Ton Groen, drummer Wil Bouwes en gitarist Martin Boers niet, maar toch weten ze niet lang daarna een contract te tekenen bij CBS.

De eerste single ‘When The Snow Falls’ (84) levert een tipnotering op, terwijl opvolger ‘Japanese Lovesong’ het zelfs tot de 30e plek van de hitparades brengt. De twee volgende singles (‘Last Words’ en ‘Way Of The West’) floppen en teleurgesteld valt de groep niet lang daarna uit elkaar.

Bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en Niels Hermes en Ton Groen blijven liedjes maken, in principe voor anderen. Marcel Kapteijn, nog steeds de buik vol van het platenwereldje, zingt de demo’s. Als uiteindelijk Sony Music grote interesse toont voor de nieuwe stukken geeft Kapteijn zijn verzet op. Met eerdere ervaringen in het achterhoofd, schat hij in dat het toch niet zo’n vaart zal lopen. Hoe kan een mens zich vergissen: De nieuwe stukken worden (met medewerking van producer Michiel Hoogeboezem, ex-Solution saxofonist Tom Barlage, en ex-Time Bandits gitarist Hugo de Bruin) op CD gezet.

In 1991 wordt ‘You’ als single uitgebracht en uiteindelijk raast het plaatje door alle belangrijke Europese hitlijsten en nog een stuk of wat daarbuiten. Tot op de dag van vandaag is ‘You’ overal ter wereld te horen en staat de balans op zo’n 18 miljoen verkochte exemplaren. De toen al uitgebrachte mini-CD ‘Under The Waterline’ wordt met een aantal nieuwe songs uitgebreid tot een volwaardige langspeler, waarvoor ze in 1992 de Exportprijs in ontvangst mag nemen.

Geen van de volgende singles weet het succes van “You” te evenaren, laat staan te overtreffen. Dat kan ook haast niet en het duo is er overigens niet rouwig om. Ze zijn al meer dan genoeg van huis en haard weg om het succes van de supersingle te promoten.

De weerslag daarvan is te vinden op de tweede CD ‘The Fire Inside’, die in 1993 wordt uitgebracht. ‘Rumours In The City’ bijvoorbeeld, waarin ze hun ervaringen vastleggen na bezoeken aan Argentinië. Single ‘Dreamhome’ komt in Nederland land in de hitlijsten terecht en bewijst eens temeer dat de groep geen eendagsvlieg is.

De vraag naar liveshows is groot en in 1994 en 1995 gaan Hermes, Kapteijn en Groen, aangevuld met vier conservatoriummuzikanten op tournee. Eerst langs de theaters, later grote festivals als het World Liberty Concert in Arnhem, Parkpop in Den Haag of de Amsterdamse Uitmarkt. De samenwerking blijkt zo goed te bevallen dat besloten wordt om de derde CD met de volledige band op te nemen.

Shop Of Memories brengt wat de titel doet vermoeden: muzikale invloeden worden verwerkt in de eigen, uitermate verzorgde volwassen songs. Ze zijn uitgegroeid tot een gedegen albumgroep, met als extra bezetting: Bennie Top op drums, Ton Groen op bas, Nick Bult op toetsen, Hubert Heeringa op saxofoon, viool en tovertoeter en Yelle Sieswerda op gitaar.

Als ze in 1996 worden gevraagd voor de eerste show van de Marlboro Flashback Tour, sluit dat naadloos aan op de al ingeslagen weg. De groep wordt verzocht nummers te spelen van hun helden, hun grote invloeden. De serie concerten, waarin het trio met hun muzikanten liedjes speelt van o.a. The Eagles, Steely Dan, Crowded House, Hall & Oates, E.L.O., Steve Miller, The Rolling Stones en The Beatles, is een daverend succes. Om het moment voor de eeuwigheid te bewaren wordt tijdens de tour Roots-Live opgenomen.

De twee jaren die daarop volgen worden besteed aan de Roots-promotietour, een tweede Flashback-tournee waarin louter werk van de gebroeders Finn (Crowded House, Split Enz) wordt gespeeld, en een 35 zalen tellende theatertournee. De plannen voor een nieuwe studio plaat worden daardoor vooruit geschoven. Om het vlammetje brandende te houden wordt besloten om een ‘Best of’ uit te brengen, alhoewel Kapteijn en Hermes in het verleden te weinig greatest hits zien om die titel te rechtvaardigen. Ze besluiten om er vijf nieuwe songs aan te voegen, als voorbode op de nog steeds in slaapstand verkerende studioplaat. Dat ze het schrijven niet zijn verleerd blijkt als single Beautiful toch weer die hitpotentie kent en het nummer in Argentinië zelfs op de eerste plek van de hitlijsten belandt.

Dit is ook het moment waarop Hermes en Kapteijn arrangeur Tom Bakker leren kennen. Hij voorziet de vijf nieuwe liedjes op ‘Everything & More’ van strijkersarrangementen. Niets liever willen Niels en Marcel ook bij hun volgende plaat weer met Tom samenwerken. Dit mondt uiteindelijk uit in het album ‘Stay’, waarop Tom Bakker een groot gedeelte van de composities voor zín rekening neemt. Het wordt een positief, enthousiast album gevuld met twaalf zeer uiteenlopende stukken. Gitarist Rob Winter, bassist Giovanni Caminita, drummer Ton Dijkman, en pianist Tom Bakker vormen de ruggengraat van het album Stay.

Tot op de dag van vandaag zijn Kapteijn en Hermes nog bezig om in binnen-en buitenland hun muzikale verleden uit te dragen. Maar ook los van elkaar zijn zij gepassioneerd bezig met een muzikaal leven naast de groep.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button