Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Tatjana Simic boeken

Tatjana Simic boeken

Tatjana Simic boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Tatjana Simic of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Tatjana Simic is een Kroatisch-Nederlands model, zangeres en actrice. Zij groeide op in haar geboortestad Zagreb en verhuisde in 1979 met haar familie naar de Nederlandse plaats Rotterdam. Haar carrière als model begon toen zij een modellenwedstrijd van een Nederlands tijdschrift won. Later werd ze ook bekend om haar sensuele fotoreportages in Playboy en om haar naaktkalenders.

Tatjana Simic werd bekend als actrice door haar rol als de rondborstige dochter Kees in de filmcyclus Flodder, Flodder in Amerika en Flodder 3 alsmede in de tv-serie Flodder. Ook werkte ze mee aan reclamespotjes. Haar Flodder-avontuur eindigde met de dood van Coen van Vrijberghe de Coningh, waar zij overigens samen met collega Stefan de Walle bij was.

Tatjana was altijd al geïnteresseerd in een zang- en danscarrière. Na diverse jaren zangles gevolgd te hebben, bracht ze in 1987 haar eerste single Baby Love uit. De volgende single, Chica Cubana, werd een Top 10 hit in heel Europa, en later in 1989 scoorde ze een hit met de single Awake Boy. In 1992 nam Tatjana een Europees duet op met de Nederlandse zanger Gerard Joling, de popklassieker Can’t Take My Eyes Off You, geproduceerd door o.a Fabian Lenssen. Haar eerste album werd in Europa door Dureco gelanceerd en de hitsingle Feel Good ook. Tatjana’s populariteit verspreidde zich verder, zelfs tot in Zuid-Amerika en het Verre Oosten, waar ze ook tourde.

In 1993 bezocht ze Miami voor live-optredens en om de video voor Feel Good op te nemen. In 1994 poseerde ze voor de eerste ‘Tatjana Kalender’. Vanwege het succes van de kalender introduceerde bierproducent Bavaria eind 1995 een grote campagne: bij aanschaf van 36 flesjes Bavaria-bier kreeg je een Tatjana Kalender cadeau. Bavaria gaf meer dan 1 miljoen kalenders in Nederland weg. Voor de Tatjana Kalender maakte Bavaria opnieuw een enorme radio- en tv-campagne, met een single speciaal geschreven voor deze campagne. Dit was voor Dureco reden om Tatjana’s nieuwe single uit te brengen. In 1995 had Tatjana ook een grote hit met de single Santa Maria, die geproduceerd werd door Mike Stock en Matt Aitken en zowel Groot-Brittannië, Nederland als Japan bestormde. De plaat werd een hit in Nederland, Groot-Brittannië en Japan. De derde speelfilm in de Flodder-reeks is in 1995 een van de best bezochte films in Nederland. Voor een nieuwe campagne van Bavaria nam Tatjana de single Calendar Girl op.

John Frijters en Peter de Jong schrijven in 1997 de biografie van Tatjana, waarin 64 van de 184 pagina’s foto’s bevatten. Tijdens de presentatie van het album New Look in Planet Hollywood te Amsterdam presenteert Šimiæ ook haar nieuwe, zakelijkere imago.

De single Wait and Wonder uit 1999 is een voorproefje van de later in het jaar te verschijnen nieuwe album. Tajana steunt op geheel eigen wijze de vluchtelingen in Kosovo. Voor een speciaal bedrag biedt ze duizenden van haar verjaardagskalenders aan. Verder treedt ze op als gast in televisieshows en luistert ze evenementen als openingen op.

In 2000 verschijnen via Red Bullet de singles Be there in time en Beautiful. De cd-rom Tatjana Baila Baila verschijnt, met daarop o.a. de nieuwe single Baila Baila, videoclips, een kalender en een screensaver.

Eind 2007 kwam haar nieuwste single uit, Ik laat je gaan.

2010: “Ga nu maar”. De eerste single van een heel album, opgenomen in de studio van topproducer Edwin van Hoevelaak, beste auteur van 2010 tijdens de Buma NL Awards en tevens producer van o.a. Gerard Joling en Jeroen van der Boom. Een lang gekoesterde wens gaat hiermee voor Tatjana in vervulling. Een album waar ze terug gaat naar haar roots door fantastische Kroatische songs te vertalen naar het Nederlands.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button