Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Tashas World boeken

Tashas World boeken

Tashas World boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Tashas World of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Tasha’s World

1974 – 1998

Natasha Slagtand (1974) wordt geboren in Rotterdam en groeit op in een muzikale familie. Haar vader is jazzmuzikant en speelt basgitaar. Door de muziek die ze thuis hoort, raakt ze beïnvloed door artiesten als Billy Holliday, Marvin Gaye, Curtis Mayfield en later Angie Stone en Jill Scott. Naar eigen zeggen leert ze eerder zingen dan praten. Vanaf haar zesde krijgt ze zangles en vanaf haar veertiende jaar begint zij serieus te zingen. Ze werkt vanaf dat moment met verschillende jazzcombo’s, r&b meidengroepjes en zingt op een aantal houseproducties. In 1996 is zij te horen in het refrein van E-Life’s debuutsingle Stacked With Honnors en speelt zij mee in de videoclip.

1999 – 2000

In 1999 begint Natasha te werken met producer en toetsenist John Gutterswijk. Samen schrijven ze vier nummers en nemen die eind 2000 op in de The Flowerhouse studio’s in Haarlem. Dat jaar zingt zij mee op de single Ziek van Def Rhymz. Tasha is ook één van de zangeressen van de hiphopformatie Flip da Scrip, met wie ze door onder andere Hongarije en Duitsland tourt.

2001

Natasha neemt de artiestennaam Tasha’s World aan. Als zij wordt gevraagd op tournee te gaan door Nederland en Duitsland met het Amerikaanse r&b-duo Rough Endsz formeert zij een twaalfkoppige live-band. Intussen loopt men in Japan warm voor de Rotterdamse zangeres. Het nummer Paytime verschijnt bij het Japanse label Avex op de compilatie Soul Essentials.

2002

In januari maakt Tasha’s World veel indruk op het Noorderslag festival. Haar Britse manager Patrick Jacobs haalt haar naar Londen voor de opnamen van een cd. Daarbij wordt niets aan het toeval overgelaten; zo wordt het album geproduceerd door The Klinik Music Productions (o.a. bekend van Sarah Connor en Beverly Knight) en Full Crew Productions (bekend van hun remixen van o.a. Destiny’s Child en Craig David). Intussen wordt de naam Tasha’s World langzaam maar zeker bekender in Nederland. Op 22 en 23 februari verzorgt de band in Paradiso de afterparty van de Amerikaanse zangeres Jill Scott. De zangeres treedt op in het televisieprogramma Paradiso Life en wordt gevraagd voor het bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Eind mei is zij samen met Relax de enige Nederlandse act op het Drum Rhythm Festival in Amsterdam. In Nederland wordt er met diverse platenmaatschappijen gesproken, maar dat levert vooralsnog niets concreet op. Dit in tegenstelling tot Japan: daar verschijnt 29 mei bij Avex haar debuutalbum Tasha’s World. In juni wordt bekend dat Tasha’s World één van de winnaars is van een Essent Award. Het levert de groep eind augustus een optreden op het Lowlands festival op.

2003

Tasha’s World tekent een platencontract bij Dome Records in Engeland, wat betekent dat zij haar cd-debuut in Nederland kan maken. Het album, dat naast nieuwe nummers ook tracks bevat van de in 2002 alleen in Japan verschenen cd, ligt in juni in de winkels. Tasha’s World sleept op vrijdag 30 mei in Londen een prestigieuze EMMA-Award in de wacht. Ze wint deze prijs in de categorie ‘best world music act/production’. De ceremonie vindt plaats in het Méridien Hotel en wordt op BBC 2 uitgezonden.

2004

Begin januari wordt bekend gemaakt dat Tasha’s World een Zilveren Harp heeft gewonnen. De zangeres speelt met haar band op Noorderslag. Op verzoek van de stichting Mensen In Nood schrijft Syb van der Ploeg van Spanner het nummer Find A Way dat hij samen met Tasha’s World opneemt. De opbrengst van de single gaat naar Mensen In Nood. Tasha’s World treedt op in Bulgarije (Sofia Jazz Peak), Zuid-Afrika (in mei op North Sea Jazz Cape Town) en tijdens het Bevrijdingsfestival op vier locaties in het land. Tasha’s World treedt begin september op tijdens de allereerste editie van het Gospelfestival in de Bijlmer. De band werkt aan het tweede album World Domination. Eén van de gasten hierop is de Engelse rapper TY, die genomineerd is voor de Britse Mercury Music Prize.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button