Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Tanja Jess boeken

Tanja Jess boeken

Tanja Jess boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Tanja Jess of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Tanja Jess werd geboren in Karlsruhe, Duitsland. Toen ze vijf jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar Nederland, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar eindexamen VWO ging ze naar de Hogere Hotelschool in Den Haag. Ze verruilde deze opleiding voor een studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze haar propedeuse had gehaald, volgde ze een bovenbouwstudie Communicatiewetenschappen, eveneens aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1992 besloot Tanja dat ze wilde gaan acteren en ze ging naar de 3-jarige acteeropleiding De Trap in Amsterdam, alwaar ze het eerste jaar met succes afsloot. Het tweede en het derde jaar van een soortgelijke opleiding volgde ze bij Het Collectief. Tijdens haar verschillende opleidingen volgde Tanja tientallen acteerworkshops, stem- en zanglessen.

In het theater was Tanja onder andere te zien als Mandy in de productie Boyband van Peter Quilter, en in 2002 als verteller in Rocky over the Rainbow. Ook deed zij dat jaar mee aan het theaterproject The 24-Hour Play.

Op televisie was Tanja te zien in talloze series, waaronder ‘Twaalf steden, dertien ongelukken’, ‘Bradaz’, ‘Onderweg naar Morgen’, ‘De Garage’, ‘Unit 13’, ‘Baantjer’ (2x), ‘Tijd van Leven’, ‘Costa!’, ‘Wildschut & de Vries’ en ‘Toen was geluk heel gewoon’. Van september 1997 tot en met 2000 was Tanja Jess te zien in de rol van Bowien Galema in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. In het seizoen 2002/2003 vertolkte Tanja een hoofdrol in dramaserie ‘Bon Bini Beach’ van Endemol Nederland op Yorin. Eind 2004 tot begin 2005 was ze wederom te zien op Yorin. Ditmaal had ze een grote gastrol (Marjolein Curie) in de gerestylede ziekenhuisserie van Endemol, ONM. Daarna was ze tevens te zien in ‘Grijpstra & de Gier’.

Een nieuwe uitdaging als presentatrice was in 2005, toen zij afreisde naar Thailand om daar een nieuwe serie van Temptation Island op te nemen en vervolgens de serie Paradise Hotel. Ook nam zij de presentatie van de life finale van het programma Perfect voor haar rekening. In 2006 presenteerde ze de programma’s Undercover Lover en Paradise Hotel deel 5. In 2007 nam Tanja deel aan diverse televisieprogramma’s zoals ‘Cut it Out’, ‘Je zal het maar hebben’, ‘So you wanna be a Popstar’ en ‘Your body and mind’. Vanaf december 2008 is ze te zien als Burgemeester in de regionale drama serie ‘Wolfseinde’ bij Omroep Brabant.

Tanja speelde reeds in vele films, variërend van bedrijfsfilms (Landmacht) tot films voor NFTVA en Faculteit Film en Televisie Wetenschappen UvA. Verder speelde ze in ‘Een Hollandse Held’ van NPS en in 2002 in ‘Loenatik de Moevie’ van Get Reel Productions. Een jaar later kroop ze in de huid van Maja in ‘Shouf Shouf Habibi’, de succesvolle speelfilm van Albert ter Heerdt. Daarna vertolkte ze de rol van Tante Jeanne in ‘Kees de Jongen’ van André van Duren. In 2005 speelde ze in ‘Leef!’, de film van Willem van de Sande Bakhuyzen en een jaar later in de film ‘HannaHannah’ van Annemarie van der Mondt. Eind 2010 is de bioscooprelease van de film ‘Mooi Leven’ onder regie van Ineke Houtman.

Tanja spreekt behalve Duits (native), Engels en Frans ook verschillende dialecten, waaronder Brabants, Limburgs, Amsterdams en Vlaams. Ze wordt dan ook regelmatig gevraagd als voice-over voor radio- en televisiecommercials. Van 2006-2008 was Tanja de vaste station-voice van Sky Radio en van september 2008 tot september 2009 presenteerde ze haar eigen programma op radiozender 100%NL.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button