Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Tamara Tol boeken

Tamara Tol boeken

Tamara Tol boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Tamara Tol of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Vanaf haar prilste jeugd is de Volendamse Tamara al bezig met muziek, de rode draad in haar leven. Zo ging er vroeger geen muziekprogramma voorbij of Tamara was voor de buis te vinden. Ook op de lagere school waar Tamara braaf haar lessen volgde, was muziek haar favoriete vak. De muziekleraar op deze school was onder de indruk van haar zangkwaliteiten en bezorgde haar een plaatsje in het plaatselijke kerkkoor. Al snel mocht zij de solopartijen voor haar rekening nemen. Op advies van haar muziekleraar besloot Tamara om ook naast school speciale muzieklessen te gaan volgen.

Op twaalfjarige leeftijd deed ze voor het eerst mee aan een talentenjacht en sleepte daar de 1e prijs weg. Vanaf dat ogenblik wist Tamara het zeker: muziek zou haar verdere leven beheersen. Tijdens haar middelbare schoolperiode werd zij gevraagd om als zangeres in locale bandjes te komen zingen. Tamara: “Achteraf voor mij een plezierige maar bovenal ook nuttige tijd”. Door de verscheidenheid aan muziekstijlen binnen die orkestjes, en mede door haar doelgerichte opleidingen in de muziek en toneelwereld, kon zij zich als een veelzijdige zangeres ontwikkelen. Na het afsluiten van de middelbare schoolperiode streefde zij naar een carrière in de in de show-business.

Meer bekendheid bij het publiek kreeg Tamara toen zij meedeed aan Hennie Huisman’s Soundmixshow als Linda Ronstadt met de hit ‘Desperado’. In het jaar 1990 volgde haar eerste TV optredens; ze was ondermeer te zien in Vocaal Centraal bij BZN. Een producer die op zoek was naar een zangeres voor een nog te vormen duo-formatie regelde naar aanleiding daarvan een platencontract, en het duo “Ben en Tamara” was snel gevormd. Vanaf toen ging het snel, met diverse singles waaronder de hit “Dit vergeet ik niet” stond Tamara in meerdere TV programma’s. Een memorabel moment als duo was te mogen optreden in het in het voorprogramma van de concerttour van “The Bold & The Beautiful” in Ahoy.

Na deze hectische periode besloot Tamara solo verder te gaan. Een hoogtepunt in de jonge solocarrière van Tamara was haar deelname aan de finale van het Nationale Songfestival. In 1999 doet Tamara mee aan het Nationale Songfestival. Voor het eerst dit jaar mogen kandidaten zelf kiezen in welke taal ze zingen en voor Tamara wordt het Engels. Ze zingt de ballad “Coming Home” dat door de BZN leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuyp speciaal voor haar is geschreven. Men was laaiend enthousiast.

De Volendamse zangeres is duidelijk een van de favorieten en eindigt hoog bij de publiekskeuze. De dag na het songfestival wordt “Coming Home” op single uitgebracht en nodigde Paul de Leeuw haar direct uit om samen met hem een duet te zingen in zijn TV programma “Laat de Leeuw”. Na de songfestivalperiode brak er voor Tamara een drukke periode aan. Veel optredens door het land, tv opnames, en diverse dinershows volgde elkaar snel op. Ook reisde Tamara meerdere keren naar het buitenland om de daar gestationeerde Nederlandse soldaten een hart onder de riem te steken. Zo heeft zij opgetreden in Bosnie, Kosovo en Cyprus.

Onder leiding van de bekende producer en tekstschrijver Piet Souer is er hard gewerkt aan een splinternieuw Nederlands en Duitstalig album in de Fendal Studios. Het album genaamd “Zeg het met Bloemen” bevat naast vrolijke up-tempo songs ook warme gevoelige ballads. Het album is op dinsdag 24 april jl. onder grote belangstelling gepresenteerd in restaurant Van der Hogen op de Volendammer dijk. Van het album zijn inmiddels 3 singles uitgekomen: “Jouw dag” “Liefde van Vroeger” en “Zeg het met Bloemen” welke allen bijzonder goed zijn ontvangen en stuk voor stuk een goede notering bereikten in zowel de NL top 20 als de single top 100. Naast veel airplay op diverse (regionale) radiostations Tamara Tol is Tamara ondermeer te zien in het populaire TV programma “TROS Muziekfeest op het plein”. Ook vanuit Duitsland is er grote belangstelling getoond voor het Duitstalige album en zijn er contractuele besprekingen gaande.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button