Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Sven Ornelis boeken

Sven Ornelis boeken

Sven Ornelis boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Sven Ornelis of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Sven Ornelis (Assebroek, 7 juni 1973) is een Vlaamse radio- en televisiepresentator. Ornelis prestenteert samen met Kürt Rogiers en Wine Lauwers het programma Ornelis en Rogiers Showtime op het commerciële radiostation Q-music. Ze doen dat van maandag tot vrijdag van 6.00 uur tot 9.00 uur.

Radio

Bij Radio 2 leerde hij van Michel Follet de kneepjes van het vak. Toen hij net 18 jaar werd mocht hij Follet vervangen tijdens zijn vrijdagochtendshow “Dag En dauw” in de zomervakanties. Hij maakte ook reportages vanuit Namen voor het radioprogramma “Kop Of Flet”. Toen Michel Follet de overstap maakte naar Donna volgde Sven Ornelis ook. Daar presenteerde hij onder meer de “Ultratop” en zijn dagelijkse “Bumpershow”.

In 2000 presenteerde Sven Ornelis samen met Erwin Deckers de Deckers en Ornelis Ochtendshow op Radio Donna. Hoewel de ochtendshow maar 8 maanden op Donna heeft gelopen, was ze wel enorm populair. Beide heren kregen en grepen in 2001 de kans om het eerste commerciële radiostation van Vlaanderen mee op te richten: Q-music. Samen met nieuwslezeres Maite Goossens presenteerden Erwin en Sven acht jaar lang dezelfde ochtendshow. In september 2008 besloot Erwin Deckers er een punt achter te zetten. Sindsdien presenteert Sven Ornelis het ochtendblok samen met Kürt Rogiers en werd het programma omgedoopt tot Ornelis en Rogiers Showtime.

Televisie

Verder besteedde Sven Ornelis ook veel aandacht aan televisieprogramma’s. Zo presenteerde hij op zijn 19e televisiespelletjes op onder meer Veronica en de regionale tv-zenders AVS. Daarna begon hij als wrapper op jongerenzender Ketnet van de VRT. Bij zijn overstap naar VMMa werd hij creative producer van “Het Hart Van Vlaanderen”. In 2004 presenteerde hij op KANAALTWEE de dagelijkse talkshow “Tapas”. Dat draaide echter uit op een kijkcijferflop.

In 2008 maakte Ornelis zijn debuut als acteur in de Samson en Gert film Hotel Op Stelten. Hij speelde er een kleine rol als rijkswachter. In 2012 speelt hij een bescheiden bijrol als groentenverkoper André in de fictiereeks Danni Lowinski, waarin zijn radiocollega Kürt Rogiers een van de hoofdrollen speelt. Ook in het tweede seizoen van Danni Lowinski, dat wordt uitgezonden in 2013, zal Ornelis meespelen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button