Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Susanna Kay boeken

Susanna Kay boeken

Susanna Kay boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Susanna Kay of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Susanna Kay, geboren te Amsterdam, is een glam pop singer die al op jonge leeftijd wist dat ze zangeres wilde worden. En dat is niet zo verwonderlijk, want optreden en muziek is Susanna met de paplepel ingegoten. Haar moeder speelde hoofdrollen in operettes en ze is het nichtje van de overleden sopraan Suze van Grootel, naar wie ze is vernoemd en waar ze veel op lijkt in doen en laten. In haar vroege tienerjaren besloot Susanna iets met haar talent te doen en nam zij haar eerste stappen richting een carrière als artiest. Ze werd toegelaten bij de Lucia Marthas Dansacademie, waar ze zich kon richten op dans, zang en acteren. Tijdens deze opleiding voelde ze dat ze zang en acteren meer wilde ontwikkelen dan dans en besloot om verschillende zang- en acteeropleidingen te volgen, naast haar middelbare school.

Na het afronden van het Atheneum wilde Susanna doorstuderen. Ze koos voor de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Desalniettemin heeft ze haar muziek ambities nooit laten liggen. Ze schreef haar afstudeerscriptie over de succesfactoren bij het lanceren van een muziek artiest. Ook heeft ze naast haar studietijd verschillende zang- en acteeropleidingen gevolgd en werkte ze voor verschillende entertainment en casting agencies als zangeres, model, danseres, actrice en presentatrice.

Na het behalen van haar MSc. diploma besloot Susanna drie maanden naar New York te gaan om aan de Lee Strasberg Theatre and Film Institute haar perform skills te verbeteren. Na New York besloot ze om zich helemaal te storten op een professionele zangcarriere. Zodra ze terug kwam in Amsterdam ging ze direct aan de slag als zangeres. Susanna organiseerde en deed mee aan open mic nights, werkte samen met muzikanten aan eigen nummers en dook voor opnamen regelmatig de studio in.

Als zangeres/performer kreeg ze de kans om in de trendy ‘Supperclub’ en ‘Supperclub Cruise’ te werken. Susanna wilde zo graag meer optreden dat ze het heft in eigen hand nam en met eigen gemaakte flyers zichzelf ging promoten. In haar mooiste outfit ging ze met een big smile langs alle hippe strandtenten en restaurants. Met succes! De boekingen stroomden binnen. Mede door haar compleet gestyle outfits en prachtige stem stond ze op te treden door het hele land, van Koninginnenacht tot de Millionaire Summer Fair en de opening van het Fashion Hotel in Amsterdam. Susanna zette video opnames van haar optredens op YouTube en Hyves en viel daarme op. Tony Cornelissen, A&R Manager en hit song writer (o.a. Di-rect, Do, Cascada) voor Sony Music nodigde haar uit voor een gesprek. In de zomer van 2008 tekende ze een development deal bij Sony Music om erachter te komen hoe ze samen konden werken. Ze waren zo onder de indruk dat ze haar een platencontract aanboden. 2009 was het jaar van het schrijven en produceren van haar eerste singles.

In Kopenhagen, Denemarken, nam zij haar eerste single “Off the Hook” op met het gerenommeerde producers team DeeKay. Begin 2010 ging zij terug om er de laatste hand aan te leggen met de schijvers van het nummer ‘Off The Hook’ Svante Haldin en Per Eklund (o.a. Britney Spears). De release van “Off the Hook” zal begin mei plaatsvinden, tegelijk met haar Fasionable en Arty videoclip. Susanna heeft niet alleen een passie voor zingen maar evenveel voor fashion, art & design. Op het podium ziet ze er dan ook altijd compleet gestyled uit. Over alles is nagedacht; kleding, accessoires, haar en make-up. Alles moet eruitzien en voelen als glam met hoofdletter G!

Voor haar nieuwe videoclip stelde Susanna een top team samen van getalenteerde mensen in haar, make up, choreografie, kunst, fotografie en film. Zoals bijvoorbeeld Roy Julen, bekend als hoofd choreograaf van de Nederlandse versie van So You Think You Can Dance en internationaal top haar stylist Hester Wernert van Mogeen. Tevens werkte ze samen met mixed media-kunstenaar Joseph Klibansky en zijn broer Louis Klibansky die de video heeft geregisseerd. Voor de video werkte ze tevens samen met veel grote merken in de mode, voor een groot deel Nederlands design. Met onder andere korsetten van Marlies Dekkers, edgy outfits van aanstormende Nederlandse mode-ontwerpers Ratna Ho en Leonie Smelt, couture glitter body suits van Clifford Portier en de wearable art van Bibi van der Velden en zelfs Cartier!

Dus, stay tuned voor meer over Susanna Kay want de 2e single is inmiddels opgenomen in Zweden met songwriter/ producer Mats Valentine (o.a. Kelly Clarkson, Jessica Simpson, Il Divo)!

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button