Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Susanna Kay boeken

Susanna Kay boeken

Susanna Kay boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Susanna Kay of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Susanna Kay is een glam pop singer die al op jonge leeftijd wist dat ze zangeres wilde worden. En dat is niet zo verwonderlijk, want optreden en muziek is Susanna met de paplepel ingegoten. Haar moeder speelde hoofdrollen in operettes en ze is het nichtje van de overleden sopraan Suze van Grootel, naar wie ze is vernoemd en waar ze veel op lijkt in doen en laten.

Susanna Kay boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Susanna Kay zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Susanna Kay

In haar vroege tienerjaren besloot Susanna iets met haar talent te doen en nam zij haar eerste stappen richting een carrière als artiest. Ze werd toegelaten bij de Lucia Marthas Dansacademie, waar ze zich kon richten op dans, zang en acteren. Tijdens deze opleiding voelde ze dat ze zang en acteren meer wilde ontwikkelen dan dans en besloot om verschillende zang- en acteeropleidingen te volgen, naast haar middelbare school.

Daarna studeerde Susanna Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Desalniettemin heeft ze haar muziek ambities nooit laten liggen. Ze schreef haar afstudeerscriptie over de succesfactoren bij het lanceren van een muziek artiest. Ook heeft ze naast haar studietijd verschillende zang- en acteeropleidingen gevolgd en werkte ze voor verschillende entertainment en casting agencies als zangeres, model, danseres, actrice en presentatrice.

Passie voor zang en performance

Na haar MSc-diploma besloot Susanna drie maanden naar New York te gaan om aan de Lee Strasberg Theatre and Film Institute haar performing skills te verbeteren. Ze besloot om zich helemaal te storten op een professionele zangcarrière. Terug in Amsterdam ging ze direct aan de slag als zangeres. Susanna organiseerde en deed mee aan open mic nights, werkte samen met muzikanten aan eigen nummers en dook voor opnamen regelmatig de studio in.

Als zangeres/performer kreeg ze de kans om in de trendy Supperclub en Supperclub Cruise te werken. Susanna wilde zo graag meer optreden dat ze het heft in eigen hand nam en met eigen gemaakte flyers zichzelf ging promoten. In haar mooiste outfit ging ze met een big smile langs alle hippe strandtenten en restaurants. Met succes! De boekingen stroomden binnen. Mede door haar compleet gestylde outfits en prachtige stem trad ze op door het hele land, van Koninginnenacht tot de Millionaire Summer Fair en de opening van het Fashion Hotel in Amsterdam.

Susanna Kay zette video opnames van haar optredens op YouTube en viel daarmee op. In 2008 tekende ze een development deal bij Sony Music om erachter te komen hoe ze samen konden werken. Ze waren zo onder de indruk dat ze haar een platencontract aanboden. Daarop volgde een jaar van schrijven en produceren van haar eerste singles.

Glamour, fashion, art & design

Haar eerste single ‘Off the Hook’ nam Susanna Kay op in Kopenhagen, met het gerenommeerde producers team DeeKay. Het nummer werd in 2010 uitgebracht, samen met haar videoclip. Susanna heeft niet alleen een passie voor zingen, maar ook voor fashion, art & design. Op het podium ziet ze er dan ook altijd compleet gestyled uit. Over alles is nagedacht: kleding, accessoires, haar en make-up. Alles moet eruitzien en voelen als glam met hoofdletter G!

Voor de video werkte ze tevens samen met grote merken in de mode, voor een groot deel Nederlands design. Met onder andere korsetten van Marlies Dekkers, edgy outfits van aanstormende Nederlandse mode-ontwerpers Ratna Ho en Leonie Smelt, couture glitter body suits van Clifford Portier en de wearable art van Bibi van der Velden en zelfs Cartier!

Haar tweede single nam Susanna op in Zweden met songwriter/ producer Mats Valentine (bekend van onder andere Kelly Clarkson, Jessica Simpson en Il Divo).

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button