Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Stevie Ann boeken

Stevie Ann boeken

Stevie Ann boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Stevie Ann of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

“I’m tired of the thought that everybody’s walking the same road, and everybody is singing the same note, so I sing something totally unprepared” Stevie Ann ‘Leaving Next Time’

Soms is daar opeens vanuit het niets

een nieuw muzikaal multitalent. Al vanaf de eerste noten van haar indrukwekkende debuutalbum Away From Here wordt duidelijk dat de 19-jarige Stevie Ann niet zomaar een zangeres is, maar een getalenteerde muzikant en componist. Al op jonge leeftijd speelde Stevie Ann piano, die ze op haar 14e verruilde voor een gitaar en een blocnote waarin ze verwoed haar eigen liedjes begon te schrijven. Geïnspireerd door 90’s iconen Sheryl Crow en Alanis Morrissette, maar ook door 60’s singer/songwriters als Bonnie Raitt, Joni Mitchell en Ricky Lee Jones, pende Stevie Ann op eigen kracht in drie jaar tijd een heel debuutalbum bij elkaar. De invloed van deze artiesten is niet alleen muzikaal hoorbaar, maar klinkt ook door in de puurheid van de muziek. Zoals ze zelf aangeeft: “Ik hou van de natuurlijke uitstraling die deze artiesten hebben. Ze zijn wat ze zingen.”

Away From Here

is als het ware een vingerafdruk van Stevie Ann’s dromen en verlangens, gegoten in dromerige Engelstalige popliedjes met country, folk en jazzinvloeden. De songs zijn kleine verhaaltjes, voorzien van poëtische teksten en voorgedragen met een unieke, accentloze stem die klinkt als een klok. Haar liedjes zullen een breed publiek bekoren: veel jonge meiden zullen zichzelf herkennen in de breekbare teksten, maar ook doorgewinterde muziekliefhebbers die goed opgebouwde liedjes met diepgang kunnen waarderen, komen met Away From Here ruim aan hun trekken.

Stevie Ann

onderscheidt zich door haar muzikale veelzijdigheid: het album bevat zowel pure country (‘Johnny’) als folkrock (‘One Way Street’) en loungy jazz met blazers (het zwoele en stijlbrekende ‘Sweet Surprise’). Ze zoekt de climax van een liedje niet in een bepaalde stijl, maar in een geraffineerde, spannende opbouw. Daarbij laat ze zich niet leiden door wat hip is, maar volgt haar eigen veelzijdige en niet alledaagse smaak. Stevie Ann: “Veel mensen vinden het vreemd dat ik als jonge meid van country en folk houd. Natuurlijk luister ik ook naar hedendaagse muziek, maar dat vind ik vaak te klinisch klinken.” De eerste single ‘Away From Here’ is een pakkend popliedje met een melancholieke tekst dat je na een keer beluisteren al meeneuriet. Het is een van de uitschieters op de plaat, net zoals het uiterst persoonlijke en ingetogen ‘Blue’ waarop Stevie Ann zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. ‘Leaving Next Time’ is gospelachtig door de Hammondorgel, maar bevat ook vlagen folk en country, terwijl ‘Poetry Man’ met zijn strijkers qua sfeer weer heel anders is. Maar de verrassing zit ‘m in de staart: luister maar naar het breekbare luisterliedje ‘Ten Minutes of Sleep’ en de sfeervolle afsluiter ‘Overdone’, en je weet dat we in de toekomst nog veel zullen horen van Stevie Ann.

Het album is geproduceerd

door Rowwen Hèze accordeonist Tren van Enckevort en zanger/componist Arno Guveau. Zij ontdekten Stevie Ann toen zij van een bevriende muzikant – tevens de muziekleraar van Stevie Ann – een tape in handen gedrukt kregen met een aantal liedjes. Zowel Tren als Arno waren gelijk diep onder de indruk van dit zangtalent en besloten haar in de studio uit te nodigen om een demo op te nemen. De demo werd naar diverse labels uitgestuurd en ontlokte enthousiaste reacties, waaronder Hans Kusters Music, die uiteindelijk met de eer ging strijken.

Tussen de opnames door

reisde Stevie Ann af naar Londen, waar ze met succes deelnam aan open mic avonden en zo veel podiumervaring opdeed. In Nederland stond ze in april 2004 vier avonden in het voorprogramma van Paul Carrack. Stevie Ann studeerde tot voor kort nog aan de Tilburgse Rock Academie, waarvoor ze begin dit jaar naar Kenia vertrok voor een optreden in het kader van een muzikaal uitwisselingsprogramma. Inmiddels heeft ze haar studie beëindigd om zich de komende maanden te richten op de promotie van haar album, een mogelijke theatertour en plannen om in het buitenland door te breken.

Stevie Ann:

een mooie jonge meid, een prachtige stem en bijzondere liedjes met een internationaal geluid. De Nederlandse popwereld is een muzikaal pareltje rijker!

April 2005, CNR Entertainment

Tekst: ©Word Up!

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button