Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Steven de Jongh boeken

Steven de Jongh boeken

Steven de Jongh boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Steven de Jongh of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

De sportcarrière van Steven de Jongh begon op het ijs achter een stoel. Steven schaatste lange tijd en niet onverdienstelijk. In het Gewest Noord Holland/Utrecht schaatste hij samen met latere Wereldkampioenen Barbara de Loor en Jakko Jan Leeuwangh.

In 1994 stapte hij over naar het wielerpeloton via TVM. In zijn eerste jaar won Steven de Jongh direct een rit in Olympia’s Tour. Na vijf jaar bij TVM stapte hij in 2000 over naar die andere Nederlandse wielerploeg, de Rabobank. Voor de Rabobank haalde hij zijn meeste overwinningen, waaronder twee keer Veenendaal-Veenendaal.

Steven is een echte sprinter. Een sprinter die slim omging met zijn krachten en aan het eind van de wedstrijd wist waar hij in het peloton moest zitten om kans te maken op de overwinning. Mede door deze kwaliteit werd hij in 2006 gevraagd om de sprint aan te trekken voor topsprinter Tom Boonen. Veel overwinningen heeft Tom te danken aan de inspanningen van Steven.

Als Steven niet voor Tom Boonen de sprint hoefde aan te trekken mocht hij rijden voor zijn eigen kans. Zo won hij twee keer de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne in het voorjaar.

Na zijn actieve carrière maakte Steven de Jongh de overstap naar team SKY als ploegleider. Daar werkt hij samen met topwielrenners als Bradley Wiggins en de beste sprinter ter Wereld Mark Cavendish. In 2013 stapte Steven de Jongh over naar de ploeg van Alberto Contador Team Saxobank.

Steven schrijft trainingsschema’s, coacht de wielrenners, selecteert ze en denkt de wedstrijd strategie uit.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button