Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Special D boeken

Special D boeken

Special D boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Special D of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Special D

Dennis Horstmann is in 1982 geboren in het Duitse Hamburg. Op zijn 13e begon hij zijn carrière. Gesponsord door zijn familie kocht hij zijn eerste keyboard. Zijn eerste toeschouwers waren de buren, die regelmatig werden getrakteerd op een avondje muziek. Op aanraden van een buurman besloot Dennis een opleiding als studio-engineer te gaan volgen en ging hij in zijn vrije tijd aan de slag in een plaatselijke studio. Hij verbeterde de studio en mocht in ruil daarvoor in de avonduren de studio gebruiken voor het opnemen van eigen producties.

In 1994 ontdekte Dennis

de trancemuziek en draaide hij regelmatig op feestjes van vrienden. Ondertussen werkte hij ook nog in een supermarkt en spaarde op die manier zijn eigen studio thuis bij elkaar. Nadat hij in 1998 Otto Vogel leerde kennen besloten ze samen trancemuziek te gaan maken. De eerste platen die ze maakten werden echter nooit uitgebracht. Niet lang daarna leerde ze Tobi Bosch kennen en als trio brachten ze onder de naam DJ Awaline de eerste plaat ‘Mean To Me’ uit. Daarna gingen ze verder onder de naam SpeakerFreakz en brachten ‘Bass Test’ en de remixen ‘All Over’ en ‘Always Hardcore’ uit.

Door het succes in Duitsland

maakten ze kennis met producer Dennis Bohn, die achter de act Brooklyn Bounce zat. Vanaf die kennismaking mochten Dennis, Otto en Tobi gebruik maken van zijn studio. Na nummers voor andere artiesten te hebben geproduceerd en remixen gemaakt besloot Dennis zelf een plaat te gaan opnemen. Geïnspireerd door Tiësto, maar bovenal door de muziek van zijn voorbeelden Charly Lownoise en Mental Theo, maakt Dennis een nieuwe versie van Nena’s hit ‘Nur Getraumt’ onder de naam ‘Come With Me’. Hij bracht het nummer begin 2003 uit onder de naam Special D en was in één klap beroemd. Daarna volgde meteen zijn tweede hit ‘Home Alone’, waardoor om te beginnen Europa aan zijn voeten lag.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button