Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Sofie van den Enk boeken

Sofie van den Enk boeken

Sofie van den Enk boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Sofie van den Enk of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Sofie van den Enk beleeft als 9-jarige haar televisie debuut bij Klokhuis, waar ze een vraag stelt over waarom mensen eigenlijk dromen. Haar eigen dromen maakt ze waar als ze na de middelbare school haar vleugels uitslaat in Amerika en Parijs, en uiteindelijk in Groningen Amerikanistiek gaat studeren.

Wie is Sofie van den Enk

In 2004 werkt ze voor RTL 4 bij Max Westerman in New York. Enthousiast over Amerika en de journalistiek, studeert ze af met een scriptie over radioprogramma’s in de Verenigde Staten. Haar scriptie werd genomineerd voor de Theodore Roosevelt American History Award.

Tijdens haar studie treedt de energieke en ondernemende Sofie op als cabaretière, in het duo Anne Jan en Sofie. In 2001 winnen ze het bekende cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. Ook werkt ze tijdens haar studie als presentator en redacteur voor I-see, een internetzender voor studenten in Groningen.

Begin 2006 wordt ze verslaggever bij RTV Utrecht. Juist de combinatie tussen serieuze nieuwsonderwerpen, en grappige en ontroerende verhalen uit de provincie zijn wat het werken als verslaggever en presentatrice bij RTV Utrecht zo leuk maakt volgens Sofie. Ze presenteert het nieuwsprogramma U!Vandaag, U!Vandaag Kort en maakte het programma Villa Hooiberg.

Sofie van den Enk werkte ook bij de VARA, als Jakhals in het programma ‘DWDD’. Eind 2008 sleept ze de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren binnen. Het juryrapport zegt over haar: “Sofie is alert, ad rem, geestig en naturel met een aangenaam soort ironie en een vaak sprankelende presentatie in geïmproviseerde en toch voortreffelijk geformuleerde zinnen.”

Momenteel is Sofie een van de gezichten van de KRO. Zij zal voornamelijk programma’s op Nederland 3 presenteren en samen met de KRO zal zij ook haar bijdrage leveren aan het ontwikkelen van nieuwe formats voor deze zender.

Sofie over zichzelf: “in het examenboek van de middelbare school moest iedereen zichzelf omschrijven in vijf woorden, en hoewel ik ook had kunnen schrijven: klein, spontaan, dapper, slim en mooi, schreef ik: Verwacht Veel Van Het Leven! En dat klopt nog steeds wel”.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button