Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Sipke Jan Bousema boeken

Sipke Jan Bousema boeken

Sipke Jan Bousema boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Sipke Jan Bousema of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ontwikkeling. Dát is het kernwoord voor Sipke Jan Bousema . Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen waarmee hij zichzelf kan ontwikkelen, zijn horizon kan verbreden en anderen kan inspireren.

En dat zat er al op jonge leeftijd in, evenals die ongekende drive waarmee hij zich stort op de doelen die hij zich stelt. Als 8-jarige weet de geboren Fries al wat hij wil: een carrière in Hilversum. En dat lukt, wanneer Sipke Jan op 16-jarige leeftijd naar Hilversum verhuist, een baantje bij de TV weet te bemachtigen en zich in hoog tempo opwerkt tot producer en itemregisseur van programma’s als Toen was geluk heel gewoon en KRO’s Ontbijt TV.

Zijn presentatiedebuut maakt Sipke Jan in 1999 bij SchoolTV Weekjournaal, gevolgd door Avro’s Kids for Animals. Een debuut dat niet onopgemerkt blijft: in 2000 wordt hij door vakgenoten onderscheiden met een Academy Award voor Beste Nieuwkomer. In de jaren die volgen, presenteert Sipke Jan tientallen programma’s voor kinderen én volwassenen, zoals Wie is de Mol? Junior, Junior Songfestival, DoReWie?, Op de Bon, Cash op Zolder en Opsporing Verzocht. Voor series als Heartbeat, The Phone en Most Evil vervult hij de rol van voice-over.

Hoewel het grote publiek Sipke Jan kent als presentator, is dat slechts één van zijn vele talenten. Zo is hij de bedenker van de programma’s Museumbende en ZipZoo: Coördinaat X, dat in 2005 de Gouden Stuiver voor Beste Jeugdprogramma wint op het TelevizierRing Gala.

Daarnaast is Sipke Jan Bousema acteur. Hij is te zien in de film De Schippers van de Kameleon (‘03), in zijn eigen theaterproductie Sipke Jan en het mysterie van de magische bol (‘05) en in Sprookjesboom, de musical (‘10). Als stemacteur speelt hij in animatiefilms als Robots, Ice Age 2, The Meltdown en Alwin en de Chipmunks 1 & 2.

Ook is Sipke Jan een bevlogen coach. Hij geeft presentaties en workshops aan organisaties variërend van Feyenoord en ABN/AMRO tot Stichting Lezen en Unicef. Voor die laatste kinderrechtenorganisatie vervult hij sinds 2001 bovendien een ambassadeursrol, en datzelfde geldt sinds 2010 voor De week van de mediawijsheid.

Sinds 2011 is Sipke Jan werkzaam voor o.a. de NTR waar hij de programma’s 5op2, de jeugdtalkshow Wat zou jij doen? en de documentaireserie Jong Talent: in Muziek presenteert. Samen met Marieke Slinkert produceert hij in 2012 de documentaire ‘Strijders voor de Liefde’ over homoactivisten en het belang van gayprides wereldwijd. ‘Wat zou jij doen?’ wordt in 2012 genomineerd voor een Prix Jeunesse, de hoogste onderscheiding voor jeugdtelevisie in de wereld.

Allround presentator, programmamaker, acteur, televisie- en theaterproducent, coach… Sipke Jan is een bevlogen en creatief multitalent. Hij weet jong én oud(er) voor zich te winnen… én hen te boeien!

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button