Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Simone Walraven boeken

Simone Walraven boeken

Simone Walraven boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Simone Walraven of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Simone Walraven is een radio- en TV presentatrice, actrice, filmmaakster en schrijfster. Op 15-jarige leeftijd begon Simone haar carrière in de journalistiek en muziek als nieuwslezeres en DJ bij de populaire Amsterdamse piraat, Radio Decibel. Onder het pseudoniem “Sipi Dubrowski” maakte ze onderdeel uit van een diverse groep toekomstige Nederlandse media sterren, waaronder Jeroen van Inkel en Adam Curry. Na het behalen van haar Atheneum diploma in 1984 werd Simone uitgenodigd door de Veronica Omroep Organisatie om het wekelijkse, informatieve radio programma Club Veronica Trend te produceren en presenteren.

In 1985 volgde Simone diverse cursussen aan de Media Academie in Hilversum om haar radio- en televisie-vaardigheden verder te ontwikkelen. Later dat jaar maakte ze haar debuut als TV presentatrice met Veronica’s Schoolplein, een programma voor en door middelbare scholieren. Simone presenteerde het programma samen met radio legende Alfred Lagarde. In 1986 verzorgde Simone samen met Rob Stenders en Alfred Lagarde tevens de nacht programma’s voor Europa Radio, een 10-daagse live uitzending vanaf de FIRATO in Amsterdam. Gedurende 1986 groeide Simone’s populariteit gestaag. Er werden meer programma’s aan haar schema toegevoegd, zoals Radio Veronica’s vrijdagnacht uitzending Oh, Wat Een Nacht. Ook werd Simone gastpresentatrice van het succesvolle muziek programma Countdown, wat gepresenteerd werd door haar voormalige Decibel collega, Adam Curry.

In 1987 vertrok Curry naar de VS om als presentator bij MTV te gaan werken. Simone volgde hem op als eerste vrouwelijk presentatrice van Countdown, ook wel bekend als Europe’s #1 Rock Show. Ze interviewde talloze artiesten, waaronder Paul McCartney, George Harrison, Sting, George Michael, Annie Lennox en UB40. Tevens presenteerde Simone vijf wekelijkse afleveringen van de Engelstalige editie van Countdownvoor Europa Televisie, wat uitgezonden werd in diverse landen in Europa en Azië voor een publiek van ongeveer 15 miljoen kijkers. Naast haar bloeiende carrière in entertainment schreef Simone maandelijkse artikelen en columns voor de officiële Club Veronica- en Countdown Magazines. In 1987 debuteerde Simone ook als film actrice met de vrouwelijk hoofdrol in de Nederlandse komedie Donna Donna. Een ander speciaal project dat jaar was de presentatie van de live TV uitzending van Veronica’s Muziekdag, samen met Jeroen van Inkel en Erik de Zwart. Simone bleef dicht bij haar radio wortels met een muziekprogramma iedere vrijdagochtend van 11 tot 12 op Veronica’s Hit Radio 3. In september 1988, kort na haar 22e verjaardag, trok Simone zich tijdelijk terug uit de publiciteit om zich te wijden aan persoonlijke projecten.

In 1989 reisde ze naar Rwanda in Afrika om een documentaire te presenteren voor UNICEF, Water in de Derde Wereld, die werd uitgezonden door de AVRO. Deze reis wekte haar interesse op voor het maken van documentaire films en opende haar ogen voor de gecompliceerde uitdagingen, die de distributie van schoon water en andere noodzakelijke levensmiddelen met zich meebrengt. Ze werkte dit jaar ook samen met haar toekomstige man, Johnny Hates Jazz singer/songwriter Clark Datchler, en deed achtergrondzang op zijn eerste solo album, Raindance.

Simone’s ervaringen in Afrika beïnvloedden haar besluit om een hogere opleiding te gaan volgen. Op zoek naar een breder begrip van de wereld begon ze geschiedenis te studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tevens volgde ze een basis cursus aan de Kleine (Kunst) Academie, met een focus op tekenen en fotografie.

Tijdens haar reizen raakte Simone geïnspireerd door haar studies over geschiedenis, filosofie en verschillende wereld culturen, en ze ontwikkelde zich tot storyteller en filmmaakster. In de zomer van 2008 creëerde ze de online mini documentaire The Unknown Poet, over het verborgen poëtische genie van een Londense taxi chauffeur. In augustus 2008 werden haar video’s over Clark’s milieu nummers Tomorrow en Power vertoond tijdens de Clean Tech Media Awards in Berlijn.

KX Radio, Edison Pop en Popstars

In februari 2009 ontving Simone een uitnodiging van haar ex-collega Rob Stenders om een muziekprogramma te maken voor zijn internetstation, KX Radio. Vanuit een mobiele radiostudio presenteert Simone sindsdien van waar ook ter wereld de wekelijkse show ConneKXions, iedere vrijdagochtend van 11 tot 12.

Simone presenteerde in 2009 de uitreiking van de Edison Pop in het World Trade Center in Rotterdam en het overhandigen van AVRO’s Gouden RadioRing in Theater Carré in Amsterdam. In 2010 zet Simone haar werk als onafhankelijke media professional voort in Europa en Noord-Amerika. Ook maakte ze samen met Marc-Marie Huijbregts, Henkjan Smits en Maurice Wijnen deel uit van de jury van de talentenjacht Popstars.

NPO Radio 2

In 2013 werd bekendgemaakt dat Simone terugkeert op de radio. Voor AVROTROS presenteert ze elke week in de nacht van vrijdag op zaterdag een late-nightshow van 02.00 tot 04.00 uur op NPO Radio 2, met de titel “Simone’s Songlines”.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button