Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Simone Walraven boeken

Simone Walraven boeken

Simone Walraven boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Simone Walraven of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Simone Walraven is een radio- en TV presentatrice, actrice, filmmaakster en schrijfster. Ze begon haar carrière in de journalistiek en muziek als nieuwslezeres en DJ bij Radio Decibel, de populaire Amsterdamse piraat. Onder het pseudoniem “Sipi Dubrowski” maakte Simone onderdeel uit van een groep toekomstige Nederlandse media sterren, waaronder Jeroen van Inkel en Adam Curry. In 1984 werd Simone door Veronica uitgenodigd om het wekelijkse, informatieve radio programma Club Veronica Trend te produceren en presenteren.

Simone Walraven boeken voor een evenement

Simone Walraven is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor het inhuren van Simone.

Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Simone Walraven

In 1985 maakte Simone Walraven haar debuut als TV presentatrice met Veronica’s Schoolplein, een programma voor en door middelbare scholieren. Ze presenteerde het programma samen met radio legende Alfred Lagarde. Gedurende 1986 groeide Simone’s populariteit gestaag. Er werden meer programma’s aan haar schema toegevoegd, zoals Radio Veronica’s vrijdagnacht uitzending Oh, Wat Een Nacht. Ook werd Simone gastpresentatrice van het succesvolle muziek programma Countdown, wat gepresenteerd werd door haar voormalige Decibel collega, Adam Curry.

Countdown Rock Show

In 1987 vertrok Adam Curry naar de VS om als presentator bij MTV te gaan werken. Simone volgde hem op als eerste vrouwelijke presentatrice van Countdown, ook wel bekend als Europe’s #1 Rock Show. Ze interviewde talloze artiesten, waaronder Paul McCartney, George Harrison, Sting, George Michael, Annie Lennox en UB40. Ook presenteerde Simone wekelijkse afleveringen van de Engelstalige editie van Countdown voor Europa Televisie.

Artikelen, columns en films

Naast haar bloeiende carrière in entertainment schreef Simone maandelijkse artikelen en columns voor de officiële Club Veronica- en Countdown Magazines. In 1987 debuteerde Simone ook als film actrice met de vrouwelijk hoofdrol in de Nederlandse komedie Donna Donna. Een ander speciaal project dat jaar was de presentatie van de live TV uitzending van Veronica’s Muziekdag, samen met Jeroen van Inkel en Erik de Zwart. Simone bleef dicht bij haar radio wortels met een muziekprogramma iedere vrijdagochtend van 11 tot 12 op Veronica’s Hit Radio 3. In september 1988, kort na haar 22e verjaardag, trok Simone zich tijdelijk terug uit de publiciteit om zich te wijden aan persoonlijke projecten.

UNICEF documentaire

In 1989 reisde ze naar Rwanda in Afrika om een documentaire te presenteren voor UNICEF, Water in de Derde Wereld, die werd uitgezonden door de AVRO. Deze reis wekte haar interesse op voor het maken van documentaire films en opende haar ogen voor de gecompliceerde uitdagingen, die de distributie van schoon water en andere noodzakelijke levensmiddelen met zich meebrengt. Ze werkte dit jaar ook samen met haar toekomstige man, Johnny Hates Jazz singer/songwriter Clark Datchler, en deed achtergrondzang op zijn eerste solo album, Raindance.

Simone’s ervaringen in Afrika beïnvloedden haar besluit om een hogere opleiding te gaan volgen. Op zoek naar een breder begrip van de wereld begon ze geschiedenis te studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tevens volgde ze een basis cursus aan de Kleine (Kunst) Academie, met een focus op tekenen en fotografie.

Simone Walraven als storyteller en filmmaker

Tijdens haar reizen raakte Simone geïnspireerd door haar studies over geschiedenis, filosofie en verschillende wereld culturen, en ze ontwikkelde zich tot storyteller en filmmaker. In 2008 creëerde ze de online mini documentaire The Unknown Poet, over het verborgen poëtische genie van een Londense taxi chauffeur. Ook werden haar video’s over Clark’s milieu nummers Tomorrow en Power vertoond tijdens de Clean Tech Media Awards in Berlijn.

KX Radio, Edison Pop en Popstars

In 2009 werd Simone door haar ex-collega Rob Stenders uitgenodigd om een muziekprogramma te maken voor zijn internetstation, KX Radio. Vanuit een mobiele radiostudio presenteerde ze van waar ook ter wereld de wekelijkse show ConneKXions.

Simone presenteerde in 2009 ook de uitreiking van de Edison Pop in het World Trade Center in Rotterdam en het overhandigen van AVRO’s Gouden RadioRing in Theater Carré in Amsterdam. In 2010 maakte ze samen met Marc-Marie Huijbregts, Henkjan Smits en Maurice Wijnen deel uit van de jury van de talentenjacht Popstars.

NPO Radio 2

Simone Walraven keerde in 2013 terug op de radio. Voor AVROTROS presenteert ze in het weekend de late-nightshow Simone’s Songlines op NPO Radio 2.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button