Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Saskia en Serge boeken

Saskia en Serge boeken

Saskia en Serge boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Saskia en Serge of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1967
Bij de Loosdrechtse talentenjacht Cabaret der Onbekenden, georganiseerd door Max van Praag, wint het duo Trudy & Ruud de eerste prijs voor het beste Nederlandstalige lied.

1968

Het duo adopteert een artiestennaam: Saskia & Serge. Het repertoire wordt gekenmerkt door onschuldige en eenvoudige teksten die zonder veel diepgang verhalen over de natuur, de liefde en het leven.

1969

De muzikale verbindtenis wordt gepromoveerd tot een echtelijke.

1970

Het prille talent blijft niet onopgemerkt. Saskia & Serge dingen mee in de Nederlandse voorronden van het Eurovisie Songfestival, maar eindigen op de tweede plaats achter The Hearts of Soul met het nummer Waterman. Ondanks de teleurstellende uitslag, toont Spinnewiel enige hitpotentie en belandt in de tipparade. Op het debuutalbum, dat eind van het jaar verschijnt, is de invloed van Bob Dylan en het Israelische duo Esther & Abi Ofarim duidelijk hoorbaar. Saskia & Serge krijgen uit handen van Conamus de Zilveren Harp.

1971

In het voorjaar is de single Zomer In Zeeland een hit. De bescheiden hitnotering doet geen recht aan de klassieke status die dit werkje in de loop der jaren verwerft. Met het liedje Tijd, geschreven door Joop Stokkermans en Gerrit den Braber, vertegenwoordigen Saskia & Serge ons land op het Eurovisie Songfestival, waar zij de zesde plaats behalen. In oktober verschijnt de single We Blijven Geloven In Morgen. Het nummer haalt de tipparade. De b-kant Melodie laat Saskia solo horen. Het album Liedjes Van Alle Tijden verschijnt, maar wordt geen groot succes.

1973

Het duo brengt maar liefst drie langspelers uit, Er Bloeit Een Bloem, Portret en Expres Voor U. Een definitieve doorbraak naar het grote publiek blijft vooralsnog uit.

1974

Het album Verzoekprogramma verschijnt. Na het uitbrengen van de single Kon Het Maar Altijd Zomer Zijn, hangt het duo aan het eind van het jaar hun Nederlandstalig repertoire aan de wilgen en bekeert zich tot de country & western.

1975

Het album 5 Jaar verschijnt, dat liedjes bevat in de traditie van Saskia & Serge oude stijl.

1976

Het country-album We’ll Give You Everything verschijnt, waarvan het titelnummer in april in de top tien belandt. De opvolger Don’t Tell Me Stories haalt in augustus de rand van de top tien.

1977

Het succes van Saskia & Serge nieuwe stijl brengt erkenning uit onverwachte hoek. Het duo wordt, als eerste Nederlandse act, gevraagd op te treden in het mekka van de country, de beroemde club Grand Ole Opry in Nashville. Dit optreden is te horen op de door Will Hoebee geproduceerde live-lp In Nashville USA. Door het authentieke Amerikaanse country-geluid maakt de langspeler veel indruk. Van de plaat verschijnen in Nederland de singles Honey I’m Falling In Love Again en When Will I Be Loved.

1978

Van de singles Battle Of Sally Ann, Some Girls Grow Up en Crying wordt alleen de eerste een hitje.

1980

Aan het eind van het jaar verschijnt de single Mama He’s A Soldier Now. Hierop maakt het countrygeluid plaats voor een softe middle-of-the-road benadering. Het plaatje haalt de top tien.

1981

Met het album Something Special en de single Mama Mia wordt met redelijk succes in hetzelfde genre voortgeborduurd.

1982

In april haalt de single My Flyer And Me de tipparade.

1984

Met de medley The Country Disco Train keren Saskia & Serge terug naar de countrymuziek. Het wordt een hitje. Het verzamelalbum Greatest Hits wordt uitgebracht en na de zomer verschijnt de single I Know, die in de tipparade belandt.

1985

De single Let Me Fly verschijnt gevolgd door het album The Ring Of Love.

1986

Het album The Best From The West verschijnt. De single Yippy Ah Yeah verovert een plekje in de tipparade.

1992

Na een radiostilte van zes jaar maken Saskia & Serge een succesvolle comeback met Als Je Zachtjes Zegt ‘Ik Hou Van Jou’ en Alles Wat Ik Doe (Dat Doe Ik Voor Jou).

1993

Multidisk brengt de cd-versie van Het album The Best From The West uit.

1994

Voor Het Eerst, Voor Het Laatste verschijnt op single.

1998

Er verschijnen twee albums: Sterker Dan Ooit en Baby I’ll Give You Everything.Sterker dan ooit is gevuld met Nederlandstalige bewerkingen van bekende country-hits. De bewerkingen zijn onder meer verzorgd door Leo Driessen, Cees Stolk en Astrid Nijgh.Tevens bevat de CD een medley van Carpenters-successen.

2000

Het album In De Wolken verschijnt voorafgegaan door de gelijknamige single. Bovendien vieren Saskia & Serge hun dertigjarig artiesten jubileum.

2001

De volgende single van het album In De Wolken heet Vlinders.

2004

Tijdens de lintjesregen op 29 april worden Saskia en Serge benoemd tot ridders in de Orde van Oranje Nassau.

bron: Nationaal Pop Instituut

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button