Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Sanne Wallis de Vries boeken

Sanne Wallis de Vries boeken

Sanne Wallis de Vries boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Sanne Wallis de Vries of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Wallis de Vries werd geboren in Amsterdam, maar groeide op in Alphen aan den Rijn. Na het gymnasium volgde ze drie verschillende universitaire opleidingen in Amsterdam en Utrecht en had ze vele bijbaantjes, waaronder het werven van figuranten voor een televisieserie.

Carrière

Vanaf 1991 volgde ze kleinkunstlessen bij Selma Susanna. In 1995 deed ze mee met het Leids Cabaret Festival met de groep Sofietje. Ze viel op en mocht toetreden tot de in 1990 door Raoul Heertje opgerichte Comedytrain. Het jaar daarop deed ze (solo) weer mee aan het Leids cabaretfestival en won toen zowel de jury- als de publieksprijs. Ze presenteerde samen met Thomas van Luyn het VPRO-televisieprogramma Waskracht! In september 1996 richtte ze samen met Susanna en vier medeleerlingen een kleinkunstopleiding op. Na het eerste jaar studeerde ze in juni 1997 vervroegd af met haar avondvullende voorstelling Sop.

Nadat Sanne Wallis de Vries het Leids Cabaretfestival won, maakte ze vier cabaretvoorstellingen (SOP, ZIN, STUK en VIER, gevolgd door een compilatie daarvan: BEST) die alle vier op de televisie werden vertoond. Daarnaast speelde ze een hoofdrol in de musical Foxtrot en verzorgde zij in het satirische televisieprogramma Kopspijkers een groot aantal imitaties van bekende personen. Bovendien was zij coauteur van Rinus aan de Rekstok, een boek met interviews en brieven, en verschenen er vele columns van haar hand in diverse media.

Ze speelde verschillende typetjes in het satirische programma Koefnoen en in Van Zon op Zaterdag. In 2007 speelde ze één van de drie vrouwelijke hoofdrollen in de Dick Maas film “Moordwijven”. In 2012 speelde Wallis de Vries in de verfilming van het kinderboek Mees Kees.

In november 2009 ging haar vijfde solo in première: “Kaka Passa”. In seizoen 2011/2012 speelde ze mee met de familievoorstelling van het RoTheater: “Woest Water”. In januari 2013 ging de voorstelling “Adele, een dubbelportret” in première. Hierin geeft Wallis de Vries samen met Paul Groot gestalte aan Adele Bloemendaal, de inmiddels 80-jarige theaterdiva en comédienne.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button