Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Sandy Dane boeken

Sandy Dane boeken

Sandy Dane boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Sandy Dane of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Voor onbekend talent kan MySpace in sommige gevallen een mooi opstapje zijn naar een muzikale carrière. Zo ook voor Sandy Dane.

Als jong meisje werd Sandy Dane al gegrepen door het zangvirus, en zong ze in een aantal schoolmusicals. Nadat ze, na haar school te hebben afgemaakt, twee jaar in Florida en Mallorca had gewerkt, deed ze terug in Nederland de ene auditie na de andere. Ze werd o.a. gevraagd de zanglijnen in te zingen voor een aantal trance nummers, een genre dat ver af ligt van haar eigen muziek. “Dance is een makkelijke manier om te beginnen, omdat er altijd mensen worden gezocht om liedjes in te zingen.”

In 2008 besloot ze zich volledig te richten op het schrijven van haar eigen liedjes. Door haar eigen liedjes op haar MySpace pagina te zetten, kwam ze in contact met componist, producer en A&R manager Tony Cornelissen, die verantwoordelijk is voor hits van o.a. Di-rect en Do. Hij was gelijk overtuigd van haar talent en bracht haar in contact met Sony Music, die Sandy Dane onder haar vleugels nam.

Na een periode van ruim twee jaar met daarin de release van haar debutalbum, de radiohit ‘Peace, Love & Ice Cream’ en succesvolle optredens op de Peace in the Park festivals in Rotterdam en Amsterdam en de clubtours met Nikki en Boris, besloot Sandy Dane om de samenwerking met Sony Music stop te zetten en het op eigen kracht te gaan doen.

‘Peace, Love & Ice Cream’ is een dromerig, semi-akoestisch popliedje met een mooie melodie en een melancholieke tekst over de jaren zestig, waarin men streed voor vrijheid en vrede. Dit is de muziek die Sandy Dane wil maken, alhoewel ze zichzelf niet vast wil pinnen op een bepaalde sound. “Ik heb precies in mijn hoofd hoe mijn debuutalbum straks moet klinken. Het liefst speel ik verschillende stijlen binnen het singer/songwriter genre. Als het maar niet te eentonig wordt. Er moet wel pit in zitten!”

In april 2011 presenteerde Sandy Dane haar nieuwe EP ‘Down to the Battlefield’, het eerste nieuwe werk na haar debuutalbum ‘Beautiful and Ugly’. De EP bevat vijf nieuwe liedjes en een akoestische bonustrack. De nieuwe nummers schreef ze met o.a. René van Mierlo (Stef Bos e.a.) en Bernhard Gepken (Daniël Lohues e.a.), die beide vast onderdeel van haar band zijn. In de Utrechtse Mailmen Studio´s werd de EP door Martijn Groeneveld in drie dagen opgenomen met diezelfde band, verder bestaande uit Huub van Loon (toetsen), Ruud van Bree (drums) en Judith Renkema (basgitaar).

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button