Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Sandra Kim boeken

Sandra Kim boeken

Sandra Kim boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Sandra Kim of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Geboren als Sandra Caldarone op 15 oktober 1972

Sandra is van Italiaanse afkomst. Als 7-jarige zingt ze al de sterren van de hemel. Van kindsbeen aan volgt ze lessen jazz, zang, Frans, Engels, Nederlands, acteren en dictie. Op 13-jarige leeftijd haalt ze de 4-de plaats op het Ambrogino D’oro Festival in Milaan.

In 1986 wint ze het Eurovisiesongfestival in Noorwegen met “J’aime la vie”. Sandra Kim is vanaf nu een idool. Met “J’aime la vie’ staat ze 8 weken op 1 in de Belgische hitparade. In ons land gaan 350.000 singles van “J’aime la vie” over de toonbank, wereldwijd zijn het er anderhalf miljoen. Nog in 1986 eindigt Sandra tweede op het Internationaal Festival in Tokyo, een gedeelde plaats met Eros Ramazzotti.

In ’87 staat Sandra Kim aan de zijde van Will Tura. Tijdens zijn concert ‘Tura 2000’ is Sandra “special guest” met het duet “Omdat ik van je hou”.

In de jaren die volgen werkt Sandra haar humaniora af. De tweede best-verkopende single wordt ‘Tokyo Boy’.

Begin de jaren negentig presenteert Sandra het RTL-programma ‘Dix qu’on aime’ (soort Tien Om Te Zien-programma). Toch blijft ze ook in Vlaanderen scoren met bv. het duet met Luc Steeno: “Bel me schrijf me”. Sandra en Luc zingen voor Koning Boudewijn naar aanleiding van zijn zestigste verjaardag.

Maar dan, midden de jaren negentig, blijft het héél stil rond Sandra Kim. Haar huwelijk met jeugdvriend Olivier Gérard loopt spaak, en de samenwerking met haar ontdekker en producer Marino-Atria wordt stopgezet.

In ‘97 is Sandra er opnieuw, aan de zijde van Frank Galan. Het duet ‘Door veel van mij te houden’ / ‘Al camino de la vida’ haalt goud in Vlaanderen en Nederland. Er wordt geprobeerd een vervolg te breien aan het succes van de twee. Het duet ‘Mijn lieveling / Mi Corazon’ wordt een kleine hit. Verder volgt een full-CD met Frank Galan ‘Onvergetelijk’.

In 1998 verrast Sandra ons met de CD ‘Heel diep in mijn hart’. Sandra heeft een prachtige stem die critici bij Céline Dion en Barbra Streisand plaatsen. De single ‘Heel diep in mijn hart’ (cover van Céline Dion’s hit “My heart will go on”) scoort. Verder zingt Sandra Kim mee in het liedje voor Levenslijn ’98, en ze zingt het duet ‘Belle en het beest’ met Frank Galan op de Vlaamse Disney-CD.

1999: Sandra Kim is veelzijdig. Ze acteert als Eponyme in de Belgische versie van ‘Les Misérables’. Op platengebied neemt ze een single op met Paul Michiels en Helmut Lotti: ‘Song for Kosovo’. Er komt nog een single uit met Frank Galan: ‘Enkel voor een dag / Doe dat nog een keertje met mij’.

In 2001 tourt Sandra door verschillende landen met het concertprogramma ‘Musicals From The Heart’. Daarvan verschijnt een live-album met o.a. Chris Van Tongelen (de bezieler achter het project) en Anne Mie Gils. In juni 2001 komt de single ‘Vivere uguale’ op de markt. ’t Wordt een radio-hit. De opvolger ‘J’ai pas fini de t’aimer’ doet het minder (cover van ‘I just can stop loving you’ van Michaël Jackson. Eind december 2001 stapt Sandra opnieuw in ’t huwelijksbootje. Dit keer met Poperingenaar Jurgen Delanghe.

In 2002 tourt Sandra nog altijd met ‘Musicals From The Heart’. Een jaar later, in 2003, is er de productie ‘Musicals from the heart volume II‘ met bijhorende CD. Sandra Kim brengt daarop het beste uit diverse musicals samen met Chris Van Tongelen, Jan Schepens, Chadia Cambie en Liv Van Aelst. Tijdens de afsluitende feestelijkheden rond het tienjarig koningschap van Albert II zingt Sandra “J‘aime la vie”. Op 31 oktober is ze de special guest tijdens de jubileumviering van 50 jaar RTBF-VRT. Eind december staat ze 2 dagen na elkaar in ’t Sportpaleis tijdens ‘Disney in concert’, een show met verschillende artiesten.

2005: Sandra Kim mag optreden tijdens de grote show n.a.v. 50 jaar Eurovisiesongfestival. Sinds 2006 maakt Sandra deel uit van ‘The Souldivaz’: een project met Micha Marah, Afi en de MG-Band.

2006/2007 De eerste concerten met The SoulDivaZ zijn een groot succes en tijdens de zomer maanden stonden de dames op allerlei festivals o.a. de Gentse Feesten. De eerste single verschijnt in mei 2006 ‘Dancing in the street’. Ook in 2007 staan er weer heel wat concerten op de agenda.

2008 verschijnt er een nieuwe single van The SoulDivaZ, een medley van Sister Sledge in een mix van DJ Wout (Sylver)

2009-2010 Samen met haar nieuwe team, werkt Sandra aan een nieuw album, geschreven en gecomponeerd door Belgische muzikanten die haar nauw aan het hart liggen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button