Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ruud Gullit boeken

Ruud Gullit boeken

Ruud Gullit boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ruud Gullit of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ruud Gullit wordt algemeen erkend als een van de beste Nederlandse voetballers ooit. De voormalig profvoetballer met de bijnaam Zwarte Tulp won diverse grote prijzen, zoals het EK en de Europacup I. In 2004 werd hij door oud-voetballer Pelé vermeld in de opgestelde Lijst FIFA 100 Beste Spelers.

Ruud Gullit boeken voor een evenement

Ruud Gullit is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wil je Ruud Gullit inhuren voor een sportclinic of als spreker? We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Ruud Gullit

Ruud Gullit was aanvoerder van de ‘gouden generatie’ Nederlandse voetballers, waarmee hij in 1988 Europees Kampioen werd. Ook Marco van Basten en Frank Rijkaard maakten deel uit van deze generatie. Ruud Gullit was onder andere tweevoudig Wereldvoetballer van het jaar en Europees voetballer van het jaar.

Oranje EK 1988

Mede dankzij vijf goals van Ruud Gullit kwalificeerde Nederland zich voor het EK 1988 in (toen nog) West-Duitsland. Oranje plaatste zich onder leiding van coach Rinus Michels voor de halve finale, waarin gastland West-Duitsland met 1-2 verslagen werd. In de finale tegen de Sovjet-Unie was het Ruud Gullit die de score opende met een kopbal. Een wereldberoemd doelpunt van Marco van Basten bracht de eindstand op 2-0. Hiermee kon Ruud als aanvoerder de trofee in de lucht houden.

Voetbaltrainer

In 1998 zette Ruud Gullit een punt achter zijn carrière als voetballer en begon daarna als trainer. Hij werkte als hoofdtrainer bij Newcastle United, Chelsea, Feyenoord, Los Angeles Galaxy, het Nederlands elftal onder 21 en Terek Grozny, een club uit Tsjetjenië. Ook was hij ambassadeur van het HollandBelgium Bid.

Televisie

Ruud Gullit verscheen na zijn voetbalcarrière op televisie als analyticus voor RTL. Ook werkte hij voor onder andere de NOS, Eredivisie Live, Sky Sports en BBC. Hij had een tijd lang zijn eigen TV-programma, waarin hij bij bekende sterren op bezoek ging voor een interview. Sinds 2019 is Ruud Gullit als vaste voetbal-analist in dienst bij de sportzender Ziggo Sport, SBS6 en het BBC-programma Match of the Day.

Reclamecampagne met Ruud Gullit

Ruud Gullit werkte ook mee aan een commercial voor Beter Horen. Kijk voor meer informatie over het inhuren van bekende Nederlanders voor een (reclame) campagne op onze pagina Celebrity Based Campaigning.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button