Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ruth Jacott boeken

Ruth Jacott boeken

Ruth Jacott boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ruth Jacott of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ruth Jacott boeken voor een evenement

Ruth Jacott is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een optreden.

Wie is Ruth Jacott

Ruth Jacott is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Met hits als ‘Hartslag’, ‘Vrede’, ‘Leun op mij’, ‘Ik ga door’ en ‘Blijf bij mij’ heeft zij zich recht in de harten van Nederland gezongen.

Nadat Ruth in 1986 met het VARA-team (Lisa Boray en Marielle Tromp) de eerste prijs op het Knokke Festival wint, begint het grote werk. In 1987 speelt Ruth de rol van Grisabella in de Nederlandse versie van ‘Cats’. Later speelt ze diezelfde rol nog een aantal maanden in Zwitserland. In 1989 krijgt ze de rol van Dinah in de musical ‘A night at the Cotton Club’, met onder andere Humphrey Campbell en Madeline Bell. Hiervoor ontvangt Ruth een Zilveren Harp.

Eurovisie Songfestival

In 1993 vertegenwoordigt Ruth Nederland op het Eurovisie Songfestival in Ierland. Met het nummer ‘Vrede’ haalt ze de 6e plaats. Haar debuutalbum Ruth Jacott verscheen kort daarna en in datzelfde jaar scoorde ze een grote hit met ‘Blijf bij mij’, een duet met Paul de Leeuw. Veel albums volgen en bereiken de gouden, platina en dubbel-platina status.

Theatershows

In 1995 doet Ruth Jacott haar eerste theatertournee, waarna er nog vele volgen. In 1996 wordt ze door de Stichting Conamus gelauwerd met een Gouden Harp, vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap. Het juryrapport looft met name haar spectaculaire liveshows.

In de jaren daarna brengt Ruth veel succesvolle albums en singles uit, doet grote shows en theatertours, zingt de titelnummer van de film ‘Kruimeltje’ (1999) en speelt ‘Vals Verlangen’ live in Carré (2000).

In 2007 is Ruth te bewonderen in de theaters met haar indrukwekkende show ‘A touch of Latin’ met enkele Spaanstalige nummers, die later dat jaar op DVD uitkomt. Ook staat Ruth op de planken in de titelrol van Billie Holiday. Ruth ontvangt hiervoor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical.

Passie

In 2009 is Ruth Jacott te zien in een eigen productie, ‘Passie’, waarmee ze door het hele land tourt. Niet veel later verschijnt het gelijknamige album.

In het verlengde van de musical ‘Billie Holiday’ verschijnt in 2010 het album ‘A tribute to Billie Holiday’, opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Michael Abene. Hiervoor ontvingen ze de Edison Publieksprijs. Datzelfde jaar is Ruth eregast tijdens het grote spektakel van De Toppers in de Arena Amsterdam. Ook speelt ze dat jaar een gastrol in het televisieprogramma Het Spaanse Schaep.

Simply the Best

In 2011 start Ruth Jacott de theaterproductie ‘Simply the Best’. Ruim 70 voorstellingen zijn er in de grote theaters in Nederland te zien geweest. Het theaterprogramma bestond uit liedjes van Ruth’s muzikale heldinnen uit de soul en jazz, zoals Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross en Beyoncé.

In 2013 tourt Ruth Jacott door het land met de productie ‘A lady on Stage’. De titel is ontleend aan de prachtige moderne klassieker ‘Quiet please, there’s a lady on stage’. Een lied dat prachtig beschrijft hoe het is om als vrouw alleen op het podium te staan. Haar eigen successen wisselt ze af met de muzikale parels van andere Ladies. Geluk en verdriet, hoogtepunten en dieptepunten, meezingers en luistermomenten – het kwam allemaal langs.

Nieuwe singles en album

Een nieuwe single, ‘Verliefd Verward’ verschijnt in 2014. Later dat jaar volgt ‘Hou van mij’ en het album ‘Ik adem je in’. Vervolgens brengt Ruth Jacott in 2015 de singles ‘Laat me’ en ‘Iets’ uit.

In 2017 tourt Ruth door het hele land met shows onder de naam ‘RUTH’, waarvan ze er 60 heeft gespeeld. Ook werd er dat jaar op NPO een special uitgezonden rondom haar carrière.

Ruth Jacott boeken
Ruth Jacott boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button