Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rudolph van Veen boeken

Rudolph van Veen boeken

Rudolph van Veen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rudolph van Veen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Rudolph van Veen is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meester Patissier, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid die een kok of patissier kan halen in Nederland.

Rudolph van Veen boeken voor een evenement

De kosten voor het inhuren van Rudolph van Veen zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een presentatie of kookworkshop met Rudolph van Veen.

Wie is Rudolph van Veen

Rudolph van Veen ging op 12 jarige leeftijd al naar de koksschool van Breda, waar hij vijf jaar later als Best geslaagde leerling afstudeerde. Op zijn 27e verwierf hij de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad die een kok in Nederland kan behalen. Hij werkte bij meesterkok Cas Spijkers en leerde de fijne kneepjes van het patisserievak bij Huize van Wely. Rudolph ontwikkelde zich in enkele jaren tot allround chef en specialist in de patisserie. Hij won diverse grote prijzen, waaronder de 1e prijs bij de Zilveren Koksmuts desserts, een gouden en zilveren medaille bij de Internationale Salon Culinaire Singapore en de 1e prijs bij de Grand Prix Mandarine Napoléon.

Nederlands Patisserie Team

Rudolph is mede-oprichter en lid van het Nederlands Patisserie Team, waarmee hij diverse keren mee deed aan de World Pastry Championship. Door deze wedstrijden kan hij laten zien wat hij in huis heeft, en zichzelf proberen te overtreffen. Hij gaat te allen tijde voor het beste resultaat! Tot 2000 werkte Rudolph bij Döhler Food Service in Breda als Culinary Creative Chef, met als doel het imago van patisserie te vernieuwen. Dat deed hij door grenzen te verleggen en de desserts een extreme uitstraling te geven met de meest originele ingrediënten.

Life and Cooking

In 2000 werd Rudolph gevraagd als kok bij het eigentijdse en trendy TV programma Life & Cooking van RTL 4. Tot 2005 presenteerde hij dit elke zondag met Irene Moors en Carlo Boszhard. Hij heeft zich sindsdien ontpopt als een opvallende persoonlijkheid. Ondanks de hectiek van het live programma weet Rudolph altijd zijn culinaire boodschap over te brengen, zijn publiek te boeien en de gasten de heerlijkste gerechten te serveren.

Gepassioneerde voordrachten

Naast lekker koken en eten staan fatsoen en hygiëne bij Rudolph hoog in het vaandel. Hij is een artiest in de keuken die de uitdaging niet kan weerstaan om van iets heel normaals iets speciaals te maken. Met zijn gepassioneerde voordrachten van culinaire gedichten weet hij gerechten op ludieke wijze te introduceren en zijn gasten te overweldigen. Rudolph is een enthousiast en luchtig verteller, spontaan en weet zijn culinaire kennis heel toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Kookworkshops met Rudolph van Veen

Koken is volgens Rudolph het mooiste vak van de wereld. Met veel plezier verzorgt hij naast zijn TV-werkzaamheden kookworkshops en demonstraties in het land. In 2003 verscheen zijn eerste eigen kookboek Lekker Snel. Een boek voor iedereen die van lekker eten houdt en plezier heeft in koken. Het is een verzameling van Rudolph’s favoriete, snelle en makkelijke recepten. In dit boek introduceerde hij ook de unieke Tilburger, een eigen variant op de hamburger met een gat erin.

Grensverleggende gerechten

Rudolph denkt niet alleen grensverleggend, maar kookt ook graag over de grens. Zo deed hij bijvoorbeeld kookdemonstraties in onder andere Kaapstad, Sydney en Las Vegas. Rudolph beschouwt het als een grote eer dat hij in 2000 en 2001 werd gevraagd in de internationale jury van The USA National Pastry Team Championship, een groots opgezette patisserie-competitie in Colorado. Deze bezoeken zijn voor hem een mooie gelegenheid om extra inspiratie op te doen, want de mogelijkheden zijn grenzeloos!

Rudolph’s Bakery

In 2011 stond Rudolph van Veen mede aan de basis van de foodzender 24Kitchen. Hier maakte hij onder andere 500 afleveringen van het populaire Rudolph’s Bakery. In 2020 keerde Rudolph terug bij 24Kitchen. De nieuwe afleveringen van Rudolph’s Bakery werden met veel enthousiasme ontvangen. Een prachtig vervolg daarop was een serie van De jonge Bakkers. Eind 2020 werd Rudolph’s eerste echte bakery geopend bij de grootste Intratuin van Nederland. Bezoekers kunnen hier dagelijks terecht voor lekkernijen die ambachtelijk zijn bereid naar speciaal recept van Rudolph zelf.

Sinds 2017 is Rudolph van Veen samen met Sandra Ysbrandy betrokken bij het online leefstijlplatform FoodFirst Network, waarbij gezonde voeding centraal staat.

Rudolph van Veen boeken
Rudolph van Veen boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button