Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ruben Hein boeken

Ruben Hein boeken

Ruben Hein boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ruben Hein of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ruben Hein groeit op in een muzikale familie in het oosten van Nederland. Op jonge leeftijd is hij al geïnteresseerd in artiesten als Ray Charles, Miles Davis, Paul Simon, The Beach Boys en The Beatles. In 2010 brengt hij zijn eerste single ‘Elephants’ en debuutalbum ‘Loose Fit’ uit.

Sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij op diverse festivals in binnen- en buitenland, zoals het North Sea Jazz Festival, Eurosonic Noorderslag en het Java Jazz Festival in Jakarta, Indonesië. In 2011 ontmoet Ruben Hein een van zijn grote inspirators Bill Withers tijdens een concert ter gelegenheid van diens 40-jarige muziekcarrière. Als gastartiest tijdens dit concert speelt hij onder andere het nummer ‘Ain’t no Sunshine’ in een uitverkocht Theater Carré. Achteraf noemt Ruben Hein dit een van de spannendste momenten in zijn leven.

Ruben Hein werkt daarna samen met het Metropole Orkest en singer-songwriter Jonathan Jeremiah, ook in een uitverkocht Carré. Van dit concert wordt een livealbum uitgegeven met de titel ‘Ruben Hein Live’. Daarnaast staat Ruben met Oleta Adams en het Koninklijk Concertgebouw Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam.

In 2012 volgt zijn 3e CD ‘Revisited’, waarop Ruben ook als pianist tot zijn recht komt. Enkele nummers van ‘Loose Fit’ worden vrij geïnterpreteerd, maar nadrukkelijk zonder zang.

Nominaties en awards

Ruben Hein wordt in 2011 genomineerd voor twee 3FM Awards in de categorie Beste Zanger en Beste Nieuwkomer. Ook krijgt hij een nominatie voor de Edison Publieksprijs. In 2012 wint hij een Radio 6 Award in de categorie Beste Soul en wordt hij opnieuw genomineerd voor een Edison voor de ‘Ruben Hein Live’ CD, in de categorie Jazz Vocaal.

In 2013 brengt Ruben Hein zijn 4e album uit met de titel ‘Hopscotch’, waarvoor hij de Edison Publieksprijs ontvangt. Datzelfde jaar wordt hij bekend bij het grote publiek door zijn muzikale bijdrage in het programma Linda’s Zomerweek met Linda de Mol, waarin hij de favoriete nummers van Linda’s speelt. Dit is zo’n groot succes dat hij ook in 2014 meewerkt aan het programma. Ook heeft Ruben in 2014 en 2015 een wekelijkse radioshow, ‘Ruben’s Guestlist’, op NPO Radio 6.

In 2018 brengt Ruben Hein zijn langverwachte volgende album ‘Groundwork Rising’ uit, met daarop de single ‘Everything I Say’. Zoals hij zelf omschrijft is ‘Groundwork Rising’ een plaat die zo dicht mogelijk bij zijn intuïtie ligt, beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon.

Tijdens zijn carrière werkte Ruben Hein onder anderen samen met Fink, Pete Philly & Perquisite, Oleta Adams, Hans Teeuwen, Benjamin Herman, Ernst Glerum, Leo Blokhuis, Ricky Koole, Trijntje Oosterhuis, Jonathan Jeremiah, het Metropole Orkest, Magnus Tingsek, Renske Taminiau, Lori Lieberman, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, José James, Linda de Mol, Waylon, Amsterdam Sinfonietta, New Cool Collective, Wouter Hamel en Kris Berry.

Ruben was een van de gastartiesten tijdens Symphonica in Rosso 2017 in de Ziggo Dome waar Simply Red de hoofdartiest was. Enkele jaren daarvoor had hij ook al het voorprogramma van Simply Red verzorgd, eveneens in de Ziggo Dome.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button