Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rowwen Heze boeken

Rowwen Heze boeken

Rowwen Heze boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rowwen Heze of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Rowwen Hèze is afkomstig uit het Limburgse dorpje America. Het pittoreske plaatsje in de Peel is een grote inspiratiebron voor zanger en tekstschrijver Jack Poels.

Rowwen Hèze boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Rowwen Hèze zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie zijn Rowwen Hèze

Rowwen Hèze bestaat uit Jack Haegens, Jack Poels, Jan Philipsen, Martin Rongen, Theo Joosten en Tren van Enckevort. Jack Poels wordt in 1985 gevraagd om zich bij The Legendary Texas Four te voegen, de voorloper van Rowwen Hèze. Hij stemt toe, op voorwaarde dat hij ook zijn in het dialect geschreven nummer ‘De Peel In Brand’ ten gehore mag brengen. Niet veel later verandert de band zijn naam in ‘Rowwen Hèze’, vernoemd naar een zonderling figuur dat aan het einde van de negentiende eeuw langs de rand van het dorp dwaalde.

Live optredens

Rowwen Hèze maakt al snel naam in Limburg en staat bekend om zijn spectaculaire live-optredens. In 1987 vraagt de carnavalsvereniging uit Horst de band om een bijdrage aan de carnavalscassette. Rowwen Hèze komt met ‘Niks Stront Niks’ op de proppen, en wordt prompt door diezelfde vereniging geboycot. Het nummer neemt de plaatselijke politiek op de hak. De boycot haalt alle regionale kranten en de naam van Rowwen Hèze is definitief gevestigd. Ook het TV-programma Van Gewest Tot Gewest besteedt aandacht aan de band. Rowwen Hèze brengt vervolgens in eigen beheer het album ‘Rowwen Hèze’ uit.

Keuze voor dialect

Voor de provinciale selectie van de Grote Prijs van Nederland levert Rowwen Hèze twee cassettes in: één in het Engels en één in het dialect. Met de dialectversie halen ze de tweede ronde, en daardoor gaat Rowwen Hèze definitief in het dialect verder. Het debuutalbum ‘Boem’ komt in 1991 uit en haalt de hitlijsten. De single ‘Bestel Mar’ wordt opnieuw uitgebracht en wordt nu ook boven de rivieren een hit. Het levert Rowwen Hèze een optreden op Pinkpop op. In 1993 spelen ze als eerste Nederlandse band op het hoofdpodium op het Roskilde Festival in Denemarken.

Prijzen

Ook het album ‘Station America’ kan rekenen op enthousiaste reacties. In 1994 ontvangt Rowwen Hèze de Limburg Award voor zijn bijzondere bijdrage aan het promoten van de provincie. Een jaar later scoren ze hits met de singles ’t Roeie Klied’ en ‘Limburg’. Voor de CD ‘Zondag in ’t Zuiden’ krijgt Rowwen Hèze in 1998 een gouden plaat. Vanaf dat moment pakken ze meerdere prijzen. In 2005 viert Rowwen Hèze zijn 20-jarige jubileum met twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

In 2012 verschijnt het album ‘Geal’. Het is het eerste studioalbum sinds ‘Rodus & Lucius’ uit 2006. Als voorloper verschijnt het gelijknamige nummer ‘Geal’ op single. In 2015 is Rowwen Hèze alweer dertig te jaar te vinden in theaters, feesttenten en clubs. Dit jubileum viert de Limburgse band met het album ‘Ballades en Beer’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button