Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rosenberg Trio boeken

Rosenberg Trio boeken

Rosenberg Trio boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rosenberg Trio of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Het Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzfestivals: Montreal, North Sea Jazz, het Django Reinhardt Festival in Samois, Jazz In Marciac, Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl Los Angeles. Met alle grote musici: Toots Thielemans, Jan Akkerman, Stéphane Grappelli, Herman van Veen, Jaap van Zweden, Louis van Dijk, Peter Beets, en vele anderen. Het genre van het Rosenberg Trio wordt omschreven als Jazz Manouche of Gypsy Swing.

Het Rosenberg Trio boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van het Rosenberg Trio zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van het Rosenberg Trio. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie zijn Rosenberg Trio

Het Rosenberg Trio bestaat uit Stochelo Rosenberg (solo gitaar), Nous’che Rosenberg (ritmegitaar) en Nonnie Rosenberg (contrabas). Nous’che en Nonnie zijn zonen van Sani Rosenberg, een muzikant in de Nederlandse Roma-gemeenschap. Muziek kregen de Rosenberg-neven van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Van vader en grootvader die viool en gitaar speelden, en via de grammofoonplaat. Nog steeds spelen Stochelo, Nonnie en Nous’che alles op gehoor.

Geïnspireerd door Django Reinhardt

Stochelo leerde spelen met behulp van elpees van Django Reinhardt, de legendarische Sinti-gitarist van de jaren ’30. Django was de grondlegger van een stijl die als ‘gipsy-swing’, ‘zigeunerjazz’ of ‘jazz manouche’ de geschiedenis in ging. Met sublieme techniek en formidabele muzikaliteit etaleren ze een breed scala aan stijlen die eenheid krijgen dankzij dat onmiskenbare Rosenberg-stempel. In navolging van hun grote leermeester speelt The Rosenberg Trio een unieke combinatie van Amerikaanse jazz en hun eigen manouche muziek in een bezetting die alleen uit snaarinstrumenten bestaat.

Beste klassieke zigeuner jazz band ter wereld

In 1989 breekt het Rosenberg Trio internationaal door op het Django Reinhardt Festival, waar Stochelo uitgeroepen werd tot de opvolger van de grote meester. Na North Sea Jazz in Den Haag worden ze hoofdact op menig groot jazzfestival. Het trio heeft naam gemaakt als crème van het genre, bewonderd door fans van alle landen van de wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. Al ruim 30 jaar vertegenwoordigt The Rosenberg Trio de ‘essentie van gypsy jazz’ en worden ze omschreven als ’s werelds beste klassieke zigeuner jazz band. Bezield door hun grote passie om muziek te maken hebben ze de wereld veroverd.

Eclectische mix van stijlen

The Rosenberg Trio breidt hun oeuvre uit met klassiek, pop en bossa nova in gypsy swing stijl. Ook hebben ze een groot aantal eigen composities op hun naam. Inmiddels heeft het Rosenberg Trio meer dan 26 CD’s en DVD’s gemaakt, die allen zeer succesvol zijn ontvangen. Belangrijke mijlpalen zijn de uitgave van een DVD met een liveopname van een tribuutconcert voor Django Reinhardt in 2007, en in 1992 het live album The Rosenberg Trio: Live at the North Sea Jazz Festival, die het trio vastlegt op hun jeugdig hoogtepunt.

Internationale optredens en samenwerkingen

Het Rosenberg Trio beleeft niet alleen in eigen land een stormachtige carrière. Ook internationaal maken ze furore en trekken volle zalen. Het Rosenberg Trio gaf optredens op vele jazzfestivals, stonden in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti, en maakten zelfs hun opwachting in The Carnegie Hall in New York en The Rose Bowl in Los Angeles, voor een uitzinnig publiek! Daarnaast speelden ze samen met grootheden uit binnen- en buitenland. Jan Akkerman, Louis van Dijk, Herman van Veen, Jaap van Zweden en Stephane Grapelli zijn slechts enkele voorbeelden.

Naast vele muzikale onderscheidingen, waaronder twee Edisons, ontvingen zij in 2000, het jaar van hun 10-jarig jubileum, een koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw). In 2005 en 2006 tourden ze samen met Laura Fygi langs de theaters.

Bandleden Rosenberg Trio

Stochelo Rosenberg: sologitaar
Nonnie Rosenberg: contrabas
Nous’che Rosenberg: ritmegitaar

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button